Prima pagină » Economic Local » În comuna Holboca nu s-a auzit de asfalt! Drumurile din localitate sunt întreținute cu pietriș în valoare de 100.000 de euro
În comuna Holboca nu s-a auzit de asfalt! Drumurile din localitate sunt întreținute cu pietriș în valoare de 100.000 de euro

În comuna Holboca nu s-a auzit de asfalt! Drumurile din localitate sunt întreținute cu pietriș în valoare de 100.000 de euro

16 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

În comuna Holboca, drumurile sunt întreținute cu pietriș, nu cu asfalt. Procedura pentru achiziția pietrișului va fi organizată la începutul lunii iulie 2021. Pietrișul va fi aruncat pe drumuri pe parcursul unui an calendaristic de la semnarea contractului

Primăria comunei Holboca, județul Iași, anunță investiții în localitate. Pe data de 01.07.2021, autoritatea contractantă programează o licitație pentru întreținerea drumurilor comunale pietruite. Valoarea estimată a contractului este de 649.000 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„Având în vedere rețeaua vastă de drumuri comunale și sătești din UAT comuna Holboca aflate în stare de degradare prin producerea de gropi și canale longitudinale produse de ploi, precum și necesitatea refacerii structurii carosabile pentru buna desfășurare a activităților și a tranzitului prin localitățile componente ale comunei, este necesar a se efectua demersurile pentru încheierea unui contract ce va soluționa toate aceste probleme prin realizarea lucrărilor de reparare prin pietruire. Acest fapt va spori nivelul de trai al locuitorilor comunei Holboca”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai scăzut.

Firmele vor trebui să respecte o serie de condiții impuse de autoritatea contractantă

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Include furnizarea materialelor, dar și manopera. Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei.

„Agregatele se vor aprovizona din timp în depozit pentru a se asigura omogenitatea și calitatea acestora numai după ce analizele de laborator atestă că acestea sunt corespunzătoare. În timpul transportului de la furnizor la șantier și în depozit, agregatele trebuie ferite de impurități, depozitarea făcându-se pe platforme amenajate, separat pe sorturi, păstrate în condiții care să le ferească de împrăștiere, impurificare sau amestecate”, se arată în documentația procedurii.

În total, va fi achiziționată o cantitate de 6.490 de tone de ciur concasat de 0-63 mm. De precizat că Holboca va fi legată de municipiul Iași prin intermediul unui proiect de modernizare a liniilor de tramvai.

Primăria Holboca pregătește și modernizarea școlii gimnaziale din sat Dancu

Totodată, Primăria Holboca pregătește și modernizarea școlii gimnaziale „Ștefan cel Mare” din sat Dancu. Proiectul presupune și construirea unui teren de sport. Valoarea estimată a investiției este de 5.369.777 lei, fără TVA, aproximativ 1,1 milioane euro. Lucrarea este finanțată din fonduri europene. Recent, a fost finalizată procedura. Oferta finală de 5.037.922 lei, fără TVA, aparține asocierii Otis Star Grup SRL – DTAC Development SRL.

„Școala Gimnazială «Ștefan cel Mare» din satul Dancu, comuna Holboca, își desfășoară în prezent activitatea într-o clădire realizată după un proiect tip, pus în operă în perioada anilor 1990, în mai multe amplasamente din mediul rural, atât în județul Iași, cât și în alte județe ale țării. Aceasta a apărut ca o necesitate a construirii unei noi școli, întrucât școala veche s-a dovedit neîncăpătoare. În prezent, școala dispune de un număr de 16 săli de clasă, 3 laboratoare, 1 sală de sport, bibliotecă și alte funcțiuni specifice”, este descrierea situației existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *