Prima pagină » Local » În comuna Gropnița, vor fi montate bănci și coșuri de gunoi inteligente! Valoarea contractului depășește 259.000 de lei
În comuna Gropnița, vor fi montate bănci și coșuri de gunoi inteligente! Valoarea contractului depășește 259.000 de lei

În comuna Gropnița, vor fi montate bănci și coșuri de gunoi inteligente! Valoarea contractului depășește 259.000 de lei

13 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria comunei Gropnița, județul Iași, caută firme pentru achiziționarea băncilor și coșurilor de gunoi inteligente. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP

Administrația publică locală a lansat, ieri, 12 august 2024, procedura de licitație privind „Achiziție mobilier urban inteligent în comuna Gropnița, județul Iași”. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 27 august 2024, ora 15.00.

Primăria comunei Gropnița cumpără mobilier urban inteligent în localitate

Contractul are o prevedere bugetară de 218.000 de lei, fără TVA, adică 259.420 de lei, cu TVA inclus. Procedura de licitație publicată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice este împărțită în două loturi.

„Terenul unde vor fi livrate produsele este situat în intravilanul Comunei Gropnița. Sursa de finanțare: fonduri alocate prin contractul de finanțare nr. 145.283/21.12.2022 care a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și UAT Comuna Gropnița, județul Iași prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 10 – Fondul local. Durata estimată a obiectivului de investiții: Conform contractului de finanțare, perioada de implementare a obiectivului de investiții este de 40 de luni de la data semnării acestuia, ceea ce înseamnă până la data de 20.04.2026. În prezent, pe raza comunei Gropnița nu există un sistem inteligent de management local astfel prin achiziția de mobilier urban inteligent se realizează un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor cât șu asupra protejării mediului înconjurător și dezvoltării durabile pe termen pe termen lung a comunității locale. În momentul actual, datorită vechimii și degradării în timp a diverselor elemente componente ale coșurilor și băncilor existente și în urma acțiunii factorilor fizici și mecanici există riscul unor posibile accidente, evenimente neplăcute”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Primăria achiziționează bănci și coșuri de gunoi inteligente

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, Primăria Gropnița achiziționează bănci și coșuri de gunoi inteligente.

„Banca inteligentă este o bancă alimentată solar care oferă energie electrică gratuită în aer liber, tuturor dispozitivelor mobile. Prin intermediul achiziției se va realiza o nouă perspectivă asupra mobilierului urban cu băncile inteligente, un element inovator ce redefinește spațiile publice ale comunei. Coșurile de gunoi stradale sunt indispensabile într-o societate modernă, iar acestea sunt special concepute pentru a avea o reziliență mai mare la șocuri mecanice și uzură fizică. Sunt de asemenea rezistente la radiații ultraviolete și vibrații mari de temperatură. Coșurile de gunoi sunt indispensabile pentru păstrarea curățeniei și trebuie alese în așa fel încât să fie funcționale, dar să aibă și un design deosebit și inteligent. Obiectivul investiției ce urmează a se realiza constă în înființarea sistemului inteligent de management local și proiectul va atinge și celelalte obiective specifice propuse, respectiv accesibilitate și conectare, protejarea mediului și dezvoltare durabilă, siguranță și securitate, eficiență economică și, implicit, la creșterea calității vieții cetățenilor”, se mai arată în documentele publicate pe SEAP.

Primăria comunei Gropnița, județul Iași, caută firme pentru achiziționarea mobilierului urban inteligent din localitate. Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până pe data de 27 august 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *