Prima pagină » Local » În comuna Dagâța vor fi asfaltate drumurile! Firma care va realiza lucrările va primi 500.000 de euro
În comuna Dagâța vor fi asfaltate drumurile! Firma care va realiza lucrările va primi 500.000 de euro

În comuna Dagâța vor fi asfaltate drumurile! Firma care va realiza lucrările va primi 500.000 de euro

17 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Mai multe drumuri sătești din comuna Dagâța, județul Iași, vor fi reabilitate. Recent, autoritatea contractantă a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor. Comisia de evaluare a ales oferta constructorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Primăria comunei Dagâța, județul Iași, demarează noi investiții în infrastructura din localitate. Recent, a fost finalizată licitația pentru modernizarea unui lot format din două drumuri. Valoarea finală a contractului este de 1.912.657 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Comisia de evaluare a ales oferta societății Danlin XXL SRL, din județul Iași. Societatea este deținută de Dan Amurăriței. În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 265,5 milioane lei, profit de 73,2 milioane lei, datorii de 40 de milioane de lei, cu un număr de 275 de angajați.

„Antreprenorul are obligația de a suporta toate costurile si taxele pentru căile de acces cu destinație specială și/sau temporară care îi pot fi necesare, inclusiv cele pentru accesul pe șantier. De asemenea, antreprenorul va obține, cu riscul și pe cheltuiala sa, orice alte facilități suplimentare din afara șantierului, care îi pot fi necesare la execuția lucrărilor care fac obiectul contractului”, se arată în caietul de sarcini.

Și Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat fonduri importante pentru infrastructura din județul Iași.

Vor fi asfaltate două drumuri sătești din localitate

Conform caietului de sarcini, vor fi asfaltate două drumuri: Mănăstirile și Poienile. Autoritatea contractantă a stabilit că se vor executa lucrări de modernizare pe o porțiune de 2.108 metri.

„Antreprenorul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de către traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi; executantul va selecta traseele, va alege și va folosi vehiculele, va limita și repartiza încărcăturile, în așa fel încât traficul suplimentar ce va rezulta în mod inevitabil din deplasarea materialelor, echipamentelor, instalațiilor sau altora asemenea, de pe și pe șantier, să fie limitat, în măsura în care este posibil, astfel încât să nu producă deteriorări sau distrugeri ale drumurilor și podurilor respective”, se arată în documentația procedurii.

Firma din Neamț a câștigat alt contract în județul Iași

Totodată, recent, Danlin XXL SRL a încheiat un contract cu Primăria Dolhești, județul Iași, pentru modernizarea drumurilor din localitate. Valoarea finală a contractului este de 7,2 milioane lei, fără TVA, adică 1,4 milioane de euro. Este vizată modernizarea drumului comunal 69. Constructorul trebuie să intervină pe un număr de 10 tronsoane cu o lungime de 6,083 km. În lot sunt incluse și 13 drumuri laterale cu o lungime de 15 metri. Totodată, vor fi amenajate 8.542 metri liniari de rigole din beton și 170 de metri liniari de rigole carosabile. Finanțarea lucrărilor este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Lucrările urmează să fie realizate în termen de 10 luni. Suma de 1 milion de euro a fost alocată și pentru asfaltările din comuna Moșna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *