Prima pagină » Local » În ce stadiu se află piața imobiliară din România. Iată care este compania cu un profit de 136%
În ce stadiu se află piața imobiliară din România. Iată care este compania cu un profit de 136%

În ce stadiu se află piața imobiliară din România. Iată care este compania cu un profit de 136%

26 aug. 2022, 14:57, 6 ,
în Local

În momentul în care aducem în discuție volumul tranzacțiilor de pe piața imobiliară din România și valoarea proiectelor noi, tendința pare a fi una cel puțin șocantă, cu atât mai mult în marile orașe. Pentru că altfel nu s-ar putea explica creșterea profitului de 136% în șase luni pentru unul dintre cei mai importanți dezvoltatori din Iași.

În sprijinula cestei afirmații vin și rezultatele publicate de One United Properties pentru primul semestru din 2022, care pare să fi trecut prin ce mai bună perioadă din istoria companiei. Toate acestea în pofida contextului actual al războiului din Ucraina și înăsprirea regulilor de creditare ar trebui să potolească un pic apetitul românilor pentru investiții imobiliare.

Stadiul inexplicabil al pieții imobiliare din România

În ceea ce privește piața imobiliară din România, potrivit cifrelor furnizate de One United Properties, compania a înregistrat un profit net de 347,8 milioane de lei în prima jumătate din 2022, ceea ce înseamnă o creștere cu 136% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această cifră de afaceri consolidată a fost de 675,9 milioane, în creștere cu 56% față de referința din anul 2021. Dacă este să luăm în considerare doar profitul brut, acesta a atins pragul de 389,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă un profit aproape dublu față de acum un an.

„Diviziile rezidenţiale şi comerciale au continuat evoluţia pozitivă în 2022 şi au condus la o EBITDA cu 11% peste valoarea bugetată pentru prima jumătate a anului curent şi un profit net cu 23% mai mare. Poziţia excelentă de numerar înregistrată la 30 iunie va continua să fie susţinută şi de cele 254 milioane de lei atrase în cadrul majorării capitalului social, aspect ce se va transpune într-o datorie netă negativă. Toţi indicatorii demonstrează o poziţie puternică a afacerii noastre şi privim cu încredere spre creşterea activităţii de investiţii şi dezvoltare în perioada următoare”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Se preconizează o perioadă de activitate intensă pentru a doua jumătate a anului

Așa cum era de așteptat, o parte importantă din creșterea profitului companiei se datorează avansului de 16% înregistrat din vânzările de proprietăți rezidențiale, acestea ajungând la 386,8 milioane de lei în semestrul 1 din 2022, comparativ cu 332,8 milioane, de acum un an. Totodată, venitul net obținut din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale a crescut semnificativ, cu 76% faţă de anul precedent, ajungând la 189,9 milioane de lei. Aceste rezultate survin faptului că majoritatea dezvoltărilor se apropie de finalizare. Această acțiune a generat o marjă netă de 49%, o apreciere de 17 puncte procentuale comparativ cu S1 2021.

„A doua jumătate a anului va fi o perioadă de activitate intensă, pe măsură ce vom finaliza patru dezvoltări, inclusiv faza 2 a componenţei de birouri a One Cotroceni Park. Mai mult, de-a lungul verii, am demarat vânzările la două noi dezvoltări – One Lake Club şi One Herăstrău Vista. În plus, înainte de sfârşitul anului, estimăm să începem vânzările la One Lake District, One High District şi One Floreasca Towers, sub rezerva obţinerii autorizaţiilor de construire. Documentele pentru toate aceste dezvoltări au fost deja depuse la autorităţile relevante şi au fost confirmate că fiind 100% complete. Aşteptăm cu nerăbdare să începem să lucrăm la noile dezvoltări în perioada următoare, pentru a satisface cererea în creştere pentru locuinţele noastre de calitate superioară din Bucureşti”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties, potrivit playtech.ro.

Cu toate că situația nu stă la fel în cazul celorlați dezvoltatori de pe piața imobiliară din România, este bine de știut că trendul este în siguranță în acest sens și nu pare să se pondereze curând.

Comentarii
  • Aceste este inca un semn privind recesiunea ce urmeaza..cand „imobiliaristii” ies la interval cu articolo in care sa convinga lumea sa inveseasca, „ca lucrurile vor merge din ce in ce mai bine”. Educati-va! si nu mai credeti smecherii care vor doar sa va ia banii.

  • De acord cu Max. Piata imobiliara este declin si vine recesiunea. Apartamentele nu se vand, bancile au inceput sa bata la usa ”dezvoltatorilor”. Bancile bat si la usa naivilor care au cumparat la preturi mult umflate, si care acum nu mai pot achita ratele.

  • Ghetourile de Aleea Sadoveanu asteapta pe noii prosti sa se mute in ele. Prosti dar muuultiii.😂

  • Hoții de la drumul mare

    Sa înțelegem ca ăștia “investesc” 100 la care au profit de 136%!!! Șmecherii construiesc si fraerii cumpara cu marja de profit… mare!!!

  • 100 % comisioanele la inchiriereo …….jecmaneala prostllor…………..

  • Se construieste in Iasi la greu ……………..si oriunde este un petec de pamant….in nici o alta tara nu se constuiesc blocuri asa …………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`