Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » In ce mod ajuta bicarbonatul de sodiu in caz de fibrom uterin? Iată cei 5 pasi pentru a vindeca in mod natural fibromele!
In ce mod ajuta bicarbonatul de sodiu in caz de fibrom uterin? Iată cei 5 pasi pentru a vindeca in mod natural fibromele!

In ce mod ajuta bicarbonatul de sodiu in caz de fibrom uterin? Iată cei 5 pasi pentru a vindeca in mod natural fibromele!

22 mart. 2021, 05:50,
în Sanatate

Credeți sau nu, majoritatea femeilor vor dezvolta fibroame uterine la un moment dat în viața lor. Vestea bună este că, înțelegând problema, puteți aplica câteva protocoale simple și naturale pentru tratarea eficientă a fibroamelor.

Fibroamele uterine sunt tumori benigne care cresc în mucoasa uterului. Acestea sunt cele mai frecvente tumori necanceroase la femeile aflate la vârsta fertilă. Fibromul poate varia ca dimensiune de la minuscul (mărimea unui bob de mazăre) la foarte mare (de mărimea unui pepene galben). Simptomele pot varia de la o menstruatie dureroasă, sângerări între cicluri, durere în timpul sexului, dureri de spate, urinare frecventă și probleme de reproducere.

Care sunt cauzele fibromului uterin

Nnimeni nu știe cu adevărat ce cauzează formarea fibroamelor. Ceea ce știm este că acestea par a fi afectate de hormonii noștri. În special, excesul de estrogen din organism pare să îi determine să se mareasca și de multe ori vor scădea în dimensiune după menopauză (când estrogenul general al corpului este mai scăzut). Deci, o modalitate de a trata în mod natural fibromul uterin este tratarea excesului de estrogen.

Dominația estrogenului apare în organism atunci când există prea mult estrogen în raport cu progesteronul. Poate fi rezultatul alimentelor pe care le consumăm, produselor de înfrumusețare și îngrijire a corpului, stresului, lipsei de somn, altor factori de mediu – sau o combinație a tuturor acestora. Poate fi foarte dificil să eviți excesul de estrogen, deoarece suntem înconjurați de substanțe chimice care perturbă armonia hormonală în fiecare zi. Disruptorii endocrini se găsesc în mobilierul nostru, oja și produsele de curățat de uz casnic.

Strategiile naturale de tratare a fibroamelor

Primul pas în tratarea fibroamelor și ameliorarea simptomelor este alegerea alimentelor și a stilului de viață care vă ajută corpul să proceseze și să elimine cât mai mult excesul de estrogen. Scopul este de a readuce nivelul de estrogen în echilibru cu nivelurile de progesteron din corp.

Este posibil să fi auzit că femeile cu fibroame ar trebui să evite în special carnea și produsele lactate de la animalele tratate cu hormoni sintetici. Acest lucru se datorează faptului că hormonii sintetici sunt estrogeni puternici care pot crea dominanță estrogenică și pot determina creșterea fibroamelor. Dar la fel cum unele alimente sunt dăunătoare pentru fibroame, altele sunt grozave pentru repararea fibroamelor. Alimentele care luptă împotriva fibroamelor ajută corpul să proceseze și să elimine excesul de estrogen și să stimuleze progesteronul – ambele putând ajuta la încetinirea (sau oprirea) creșterii fibroamelor.

Genetica este o altă parte a puzzle-ului fibromului. Dacă aveți fibroame, este probabil ca și mama sau surorile să aibă această afecțiune. Fiica ta are, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta fibroame în adolescență.

Iată cei 5 pași pentru a vindeca în mod natural fibromele!

Mănâncă pentru a-ți hrăni echilibrul hormonal. Atunci când mănânci hormonal, încorporezi alimente specifice în fiecare săptămână a ciclului tău și schimbi acea alegere a alimentelor pe parcursul diferitelor faze ale sale. Această abordare ciclică promovează echilibrul hormonal optim și metabolismul optim pe tot parcursul lunii.

Eliminați substanțele chimice care perturbă sistemul endocrin, cum ar fi cele utilizate în produsele obișnuite de curățare, cosmetice și produse de îngrijire a corpului, produse chimice pentru tratarea gazonului, mobilier tapițat, produse din vinil (cum ar fi perdele de duș), recipiente alimentare și ambalaje din plastic sunt strâns legate de dezvoltarea fibromului uterin.

Aceste substanțe chimice sunt ușor de evitat – și, o veste bună, multe dintre opțiunile fără substanțe chimice sunt mai puțin costisitoare decât opțiunile tradiționale. De exemplu, bicarbonatul de sodiu și oțetul pentru curățarea casei. Dacă mai folosiți recipiente din plastic pentru a depozita alimente, le puteți înlocui în timp cu opțiuni de sticlă și oțel inoxidabil (care vor rezista o viață întreagă).

Sprijină-ți microbiomul. Probabil ați auzit de colecția de bacterii care trăiesc în intestin. Ceea ce este mai puțin cunoscut este că microbiomul conține o colonie de bacterii care ajută la metabolizarea estrogenului. Această colonie de bacterii se numește estrobolom – și atunci când microbiomul este sănătos, la fel este și estrobolomul. Dar atunci când microbii buni și răi din microbiom sunt dezechilibrați (în disbioza intestinală), estrobolomul nu își poate face treaba eficient și estrogenul se acumulează în organism.

Cu alte cuvinte, disbioza intestinală poate contribui, inclusiv la dezvoltarea fibroamelor. Eliminarea zahărului, a produselor lactate și a glutenului este primul pas în vindecarea microbiomului. Cealaltă cheie pentru construirea și menținerea unui microbiom sănătos este cu un probiotic excelent.

Îmbunătățiți-vă funcția hepatică. Estrobolomul metabolizează estrogenul folosit. Apoi ficatul îl pregătește pentru eliminarea sa. Așadar, dacă ficatul stagnează (la fel si microbiomul este dezechilibrat), estrogenul se poate acumula în corp și, din nou, vă confruntați cu dominarea estrogenului.

Mâncarea este o pârghie puternică pentru sănătatea ficatului. Ficatul crește atunci când mâncăm si folosește o enzimă numită CYP1A2 pentru a descompune cofeina – și cât de mult CYP1A2 faceți este genetic. Dacă genele vă permit să faceți mult din această enzimă, sunteți mai bun la procesarea cofeinei. Se estimează că doar 10% din populație produce niveluri ridicate de CYP1A2.

Și aici lucrurile devin cu adevărat interesante: CYP1A2 este implicat și în metabolismul estrogenului. Deci, dacă aveți probleme cu fibromul, există un motiv întemeiat să credeți că nu produceți suficient această enzimă, ceea ce arată de ce este atât de important să renunțați la cofeină. Aveți nevoie de tot CYP1A2 disponibil pentru procesarea estrogenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`