Prima pagină » Actualitate » În ce condiţii se întorc elevii la ore în anul şcolar 2021 – 2022. Declaraţiile miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei – LIVE VIDEO, TEXT
În ce condiţii se întorc elevii la ore în anul şcolar 2021 - 2022. Declaraţiile miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei - LIVE VIDEO, TEXT

În ce condiţii se întorc elevii la ore în anul şcolar 2021 – 2022. Declaraţiile miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei – LIVE VIDEO, TEXT

01 sept. 2021, 10:06,
George Cristian în Actualitate

În aceste momente, miniștrii Sănătății Ioana Mihăilă și Educației Sorin Mihai Cîmpeanu fac declarații de ultimă oră. Aceștia prezintă ultimele detalii privind anul școlar 2021 – 2022 și cum se întorc elevii la ore.

Sorin Cîmpeanu declară faptul că doar învățământul special și creșele, grădinițele nu se vor muta în online la rata de infectare mai mare de 6 la mie.

Toate scolile vor rămâne deschise până la 6 la mie, sustine ministrul Sorin Cîmpeanu

In aceste momente, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu sustine că toate scolile vor rămâne deschise până la 6 la mie. Totusi, după rata de infectare mai sus mentionată vor rămâne deschise creșele, grădinițele dar si invățământul special

Vreau să mulţumesc tuturor organismelor care s-au implicat în acţiune cu privire la stabilirea modului de funcţionare a şcolilor, creșelor şi grădiniţelor. Mă refer la toţi cei îndreptăţiţi să se pronunţe. Scenariile stabilite sunt în cea mai mare parte cunoscute, până la 6 la mia de locuitori, toate creșele grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezentă fizică. După 6 la mie rămân creșele şi grădiniţele iar toţi elevii vor intra în online, cu o singură excepţie, învăţământul special. Vor fi permise şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie.

Sunt prezentate, în documentul pe care l-am pus la dispoziţia presei, toate măsurile. Documentul va fi semnat doar când cei doi miniştri vor fi abilitaţi de CNSU. Vor fi semnaţi în mod firesc după ce vom fi abilităţi. Sunt prezentate o serie de condiţii care exemplifică toate situaţiile în care apare o îmbolnăvire în clasă. Sunt prezentate toate detaliile. Credem că am acoperit, de această dată, toate detaliile.

Anterior, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu susținea faptul că măștile de protecție vor fi asigurate de la bugetul de stat. Acesta a interogat toate IȘJ-urile din România pentru a vedea necesarul de măști.

Elevii care vor fi declarați pozitivi la COVID-19 pot reveni la scoală în ziua a 8-a dacă se testează, susţine Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății susţine că în cazul în care un elev va fi declarat pozitiv va intra în sistemul de învăţământ online. Dacă acesta va fi testat în a 8-a zi iar rezultatul va fi negativ, elevul poate să se întoarcă la sistemul de învăţământ fizic:

Elevul care a fost depistat pozitiv va susţine învăţământul online. După 14 zile va reveni la scoală după ce va fi testat antigen şi va avea rezultate negative. Această testare va fi acasă sau la scoală. Pentru părinţii copiilor care refuză testarea în ziua a 8 – a se prelungeşte învăţământul online.

La apariţia unui caz pozitiv în scoală, la învăţământul online, sunt două cazuri. Elevii vaccinaţi pot continua să înveţe fata în fată, ceilalţi copii trec la învăţământul online pentru 14 zile, dar cu posibilitatea testării şi revenirii la scoală în ziua a 8-a. Masca de protecţie în aer deschis nu va mai fi obligatorie cu excepţia activităţii de la început de scoală. Festivitatea de începere a şcolii va fi limitată la o oră jumătate.

De altfel, recent, Ioana Mihăilă a precizat faptul că elevii nu vor purta măști de protecție în exteriorul unităților de invățământ.

Ca o regulă nou, Sorin Cîmpeanu a anunțat faptul că, dacă rata de infectare va sări de 2 la mie, elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție chiar și la orele de sport. Detalii aici despre subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`