Prima pagină » Sanatate » În cazul căror afecțiuni medicii recomandă un leac din trifoi roșu. Cum poate fi pregătit acesta la domiciliu?

În cazul căror afecțiuni medicii recomandă un leac din trifoi roșu. Cum poate fi pregătit acesta la domiciliu?

19 apr. 2023, 10:00,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă ce beneficii are trifoiul roșu. Această plantă conține uleiuri esențiale și grase, taninuri, glicozide și acizi organici. Planta are efecte expectorante, calmante, diuretice, diaforetice, antiinflamatoare, antiseptice, analgezice, cicatrizante, antitumorale. Complexul de compuși biologic activi care alcătuiesc planta, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. În plus, aceasta contribuie și normalizează metabolismul lipidic, are un efect de întărire a pereților vaselor de sânge și a capilarelor, crește elasticitatea acestora și reduce permeabilitatea.

Preparatele pe bază de trifoi roșu se folosesc intern pentru anemie, menstruație dureroasă, inflamații ale vezicii urinare, sângerări uterine abundente, bronșită, astm bronșic și dificultăți de respirație, cu tuse cronică. De asemenea, remediul naturist este indicat pentru a preveni ateroscleroza, extern pentru băi la rahitism la copii. Decoctul din rădăcini este indicat în inflamațiile ovarelor și ca agent antitumoral. Frunzele proaspete pisate se folosesc extern pentru oprirea hemoragiilor, cicatrizarea rănilor, arsuri, abcese și dureri reumatice. Sucul proaspăt al plantei este eficient pentru infecțiile unghiilor și ale degetelor, tuberculoza pielii, bolile inflamatorii ale urechilor și ochilor.

Trifoiul roșu va curăța toate vasele de sânge. Beneficiile neștiute ale plantei

Oricine a fost vreodată la țară și este probabil familiarizat cu această plantă mică cu o inflorescență roșie în vârf, numită trifoi roșu. Proprietățile sale medicinale au fost întotdeauna considerate un leac pentru inimă. Astăzi, datorită cercetătorilor, știm că trifoiul roșu este folosit și pentru a trata bolile sistemului urogenital, pentru a preveni umflarea și chiar ajută împotriva cancerului.

Trifoiul ajută la protejarea vaselor de sânge de plăcile aterosclerotice. Trifoiul roșu ajută nu numai la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ci și la întărirea pereților vaselor de sânge. Și, cel mai important, pacienții în acest moment au o vâscozitate mai mică a sângelui, eliminând astfel formarea cheagurilor de sânge.

Infuzia de trifoi roșu întărește simultan vasele de sânge, normalizează metabolismul grăsimilor și îmbunătățește compoziția sângelui. Compoziția chimică a trifoiului roșu a fost studiată încă din anii 1970, în perioada sovietică. Dar abia un sfert de secol mai târziu, oamenii de știință au ajuns la concluzia cât de benefic este.

Pentru ce persoane este recomandată infuzia de trifoi? Cum să pregătești remediul naturist acasă?

Fitoterapeuții recomandă administrarea de infuzie de trifoi pentru cei care sunt predispuși la cel puțin unul dintre următorii factori de risc: hipertensiune arterială, supraponderabilitate, situații stresante, sedentarism. Această plantă roșie și discretă ajută la reducerea riscului în toate aceste domenii. De aici și eficacitatea sa ridicată.

Pentru a pregăti remediul naturist acasă se iau 4 linguri de flori proaspete de trifoi (sau 1 lingură de flori uscate), se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Insistați 7 ore. Se strecoară. Se ia 100 gr de 3 ori pe zi, înainte de mese.

O altă rețetă cu trifoi roșu presupune să umpleți un borcan de un litru cu căpățâni proaspete de trifoi roșu, turnați vodcă deasupra și acoperiți bine. Se insistă 2 săptămâni într-un loc întunecos, agitând din când în când. Se strecoară. Se ia 1 lingură de infuzie, diluată cu apă (un sfert de cană), o dată pe zi, înainte de micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *