Prima pagină » Eveniment-Social » În Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina”, din Iași, vor fi hirotoniți diaconi 7 seminariști din anul VI de la Institutul Teologic Romano-Catolic
În Catedrala Romano-Catolică

În Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina”, din Iași, vor fi hirotoniți diaconi 7 seminariști din anul VI de la Institutul Teologic Romano-Catolic

08 dec. 2021, 02:00, 1 ,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

În Solemnitatea Neprihănita Zămislire, astăzi, 8 decembrie 2021, de la ora 11:00, în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina”, din Iași, vor fi hirotoniți diaconi 7 seminariști din anul VI de la Institutul Teologic Romano-Catolic. Hirotonirea diaconală a fost precedată de o veghe de rugăciune, care a avut loc tot în Catedrala Romano-Catolică. Veghea de rugăciune a inclus sfântul Rozariu și profesiunea de credință a candidaților la ordinul Diaconatului

Astăzi, 8 decembrie 2021, în Solemnitatea Neprihănita Zămislire, la ora 11:00, în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina”, din Iași, vor fi hirotoniți diaconi cei 7 seminariști din anul VI de la Institutul Teologic Romano-Catolic.

Numele celor 7 candidați la diaconat și parohiile de proveniență sunt: Alexandru Albu, din Piatra Neamț – Parohia „Sfântul Iosif Muncitorul”, Mihai Chichiriță, din Buhonca – Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci”, Bogdan Enășoae, din Gherăești – Parohia „Trupul și Sângele Domnului”, Eusebiu Iulian Relea, din Butea – Parohia „Preasfânta Treime”, Alexandru Sergiu Robu, din Săbăoani – Parohia „Sfântul Mihail”, Octavian Sescu, din Săbăoani – Parohia „Sfântul Mihail” -, și Silviu Marian Șaran, din Bacău – Parohia „Sfântul Nicolae”.

Hirotonirea diaconală a fost precedată de o veghe de rugăciune

Hirotonirea diaconală a fost precedată de o veghe de rugăciune, în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina”, din Iași. Veghea de rugăciune a inclus sfântul Rozariu și profesiunea de credință a candidaților la ordinul Diaconatului.

„Cu această ocazie, aș dori să le mulțumesc, în numele Seminarului, familiilor acestor tineri, care au acceptat chemarea lui Dumnezeu pentru fiii lor și i-au însoțit în drumul lor de formare spre sfânta Preoție. Un gând deosebit de recunoștință se îndreaptă și către episcopii noștri, PS Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, PS Petru Sescu, episcop auxiliar, PS Petru Gherghel, episcop emerit, ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, PS Cornel Damian, episcop auxiliar, PS Ioan Robu, episcop emerit, precum și tuturor părinților parohi și vicari, persoanelor consacrate, familiilor și credincioșilor noștri pentru toată susținerea spirituală și materială pe care o acordă Seminarului nostru”, arată pr. Ștefan Lupu, rector al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași.

Fericitul Anton Durcovici – 70 de ani de la nașterea pentru cer

Anul acesta, Dieceza de Iași aniversează 70 de ani de la nașterea pentru cer (10 decembrie) a lui Anton Durcovici, fericitul episcop, martir și învățător al Bisericii locale.

„Înainte de toate, episcopul martir ne poartă cu mintea prin deceniile întunecate din secolul trecut, în care poporul român a suferit pentru credința în Cristos. Timp de aproape jumătate de secol, creștinismul a deranjat ateismul Regimului comunist. Astăzi, după mai bine de 30 de ani de la evenimentele din 1989, orice român se întreabă:«De ce?» Oare de ce au fost închiși toți episcopii catolici, greco- și romano-catolici? Oare de ce s-a trezit omul – ființă firavă și finită – să lupte contra lui Cristos – Atotputernicul? Oare de ce oameni «cu 4 clase» și-au impus punctul de vedere și ideologia ateistă? Oare de ce? Oare de ce?”, transmit cei de la Dieceza de Iași.

Astfel, Fericitul Anton Durcovici nu a fost un bigot și nici ignorant sau neștiutor de carte… A fost un prieten al lui Iisus, un fiu al Bisericii locale de Iași, o mlădiță austriacă altoită pe trunchiul fertil al Bisericii Catolice din România.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *