Prima pagină » Sanatate » În cât timp trece herpesul cu aciclovir? Remedii naturiste pentru a scăpa de acest disconfort

În cât timp trece herpesul cu aciclovir? Remedii naturiste pentru a scăpa de acest disconfort

06 dec. 2021, 15:13,
BZI.ro, în Sanatate

Există numeroase tratamente care te ajută să scapi de herpes, atât remediile naturiste cât și unguentele din farmacii fiind soluții foarte bune. Dacă te întrebi în cât timp trece herpesul cu aciclovir, trebuie să știi că este suficient un tratament de 5 zile pentru a scăpa de această infecție. De asemenea, remediile naturiste te pot ajuta la accelerarea vindecării, ameliorarea mâncărimilor și a disconfortului.

Din moment ce herpesul pătrunde în organism, se produc leziuni și vezicule proeminente pline cu lichid. De cele mai multe ori, herpesul este extrem de contagios și odată pătruns acesta rămâne în corp toata viața. De obicei, acesta trăiește la nivelul celulelor nervoase, călătorind periodic de-a lungul nervilor senzoriali, până la nivelul pielii.

Acutizarea afecțiunii este favorizată de factorii de stres, scăderea sistemului imunitar și traumatizarea zonei afectate prin epilarea agresivă în zona intimă, injectarea cu acid hialuronic a buzelor și altele.

grafica femeie care isi tine degetul pe buza

Din moment ce herpesul pătrunde în organism, se produc leziuni și vezicule proeminente pline cu lichid

În cât timp trece herpesul cu aciclovir? Soluția care te va scăpa de herpes

De cele mai multe ori, stresul provoacă o erupție la nivelul pielii sub forma herpesului. Astfel, dacă știi că ai un mod de viață stresant și te confrunți frecvent cu afecțiunea dată este bine să ai mereu în casă aciclovir. Acest unguent te ajută să scapi rapid de disconfortul provocat de herpes. Este important să începi tratamentul cât mai repede posibil după apariția infecției.

Specialiștii recomandă să consumați cantități mari de apă în timpul tratamentului cu aciclovir. De asemenea, pentru tratarea infecției într-o perioadă scurtă este important să aplici unguentul pe zona infectată de 5 ori pe zi, la intervale de aproximativ 4 ore. Conform medicilor, acesta nu trebuie folosit pe timpul nopții, în cazul în care ai administrat accidental mai multă soluție decât trebuie, este bine să te adresezi imediat la un medic.

De cele mai multe ori, unguentul nu prezintă simptome adverse, însă există situații în care persoanele alergice pot prezenta erupții ale pielii sau mâncărimi. De asemenea, umflarea feței, gurii, sau ale altor părți ale corpului reprezintă simptome adverse în cazul în care ai aplicat prea mult unguent.

femeie care indica cu degetul spre o eruptie provocata de herpes

Acutizarea afecțiunii este favorizată de factorii de stres, scăderea sistemului imunitar și traumatizarea zonei afectate

Oțetul usucă herpesul: Remediu naturist care te ajută să scapi de acest disconfort

O metodă cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru tratarea herpesului este oțetul. Dar nu orice oțet este potrivit pentru tratarea herpesului, cel mai eficient fiind cel de mere. Oțetul de mere este cunoscut datorită proprietăților sale dezinfectante, antiinflamatoare și astringente.

Pentru a aplica acest remediu naturist pe locul în care se manifestă infecția trebuie să folosești un tampon de vată, pe care îl scufunzi într-un bol mic de oțet de mere și aplici pe zona afectată. S-ar putea să simți o senzație de furnicătură din cauza naturii acide a oțetului, însă senzația va trece în câteva minute.

De asemenea, pentru a obține efectul dorit cât mai repede poți să consumi oțet de mere amestecat cu apă în timpul dezvoltării herpesului. Această metodă ar putea să fie foarte utilă atunci când infecția se manifestă agresiv.

buzele unele persoane bolnave de herpes

O metodă cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru tratarea herpesului este oțetul

Pasta de dinți usucă herpesul: Cea mai simplă și eficientă metodă pentru a scăpa de herpes

Pasta de dinți este recunoscută ca o soluție ce elimină manifestările patologice. Astfel, această metodă usucă vizibil erupțiile provocate de herpes. De asemenea, dacă este aplicată cu regularitate, pasta de dinți ameliorează în mod eficient durerea și disconfortul.

Este bine să știi că mijloacele pentru curățarea dinților sunt eficiente doar la începutul bolii, când erupția nu a fost încă transformată în vezicule. Este important să nu aplici orice pastă de dinți, fiind necesară examinarea cu atenție a compoziției produsului. Astfel, pentru a nu provoca o erupție și mai severă este important ca pasta de dinți să fie produsă din ingrediente naturale, să fie prezente ureea și fluorul și componentele vegetale. Este bine, dacă componentele vegetale care fac parte din pasta de dinți vor avea proprietăți antiinflamatorii.

După ce ai aflat în cât timp trece herpesul cu aciclovir și care sunt cele mai folosite remedii naturiste pentru tratarea afecțiunii, cu siguranță vei reuși să scapi rapid de acest disconfort.

grafica femeie care indica cu degetul spre herpesul de pe buza de sus

Herpesul este extrem de contagios și odată pătruns acesta rămâne în corp toata viața

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *