Prima pagină » Sanatate » În cât timp se vindecă fisura anală: Tratament medicamentos și remedii naturiste

În cât timp se vindecă fisura anală: Tratament medicamentos și remedii naturiste

21 dec. 2021, 14:24,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane suferă de fisuri anale. Pentru a reuși să scapi de acest disconfort trebuie să știi în cât timp se vindecă fisura anală și ce tratament să urmezi. Această afecțiune reprezintă o ruptură la capătul exterior al peretelui canalului anal.

Fisura anală provoacă un disconfort foarte neplăcut, provocând dureri și sânge în scaun. Există cazuri în care această afecțiune este confundată cu hemoroizii. Amebele boli provoacă dureri severe și dificultăți la urinare.

femeie care se tine de fund din cauza durerii

În cazul în care fisura anală nu este una gravă poate fi tratată acasă

În cât timp se vindecă fisura anală: Din ce cauze aceasta apare

Fisurile anale apare din cauza unor spărturi anale. Această afecțiune este destul de dificil de tratat, provocând și mâncărime și senzație de arsură în zona anală. Foarte multe persoane se întreabă de ce această afecțiune este atât de dureroasă. Motivul este unul extrem de simplu. Zona în care apare această afecțiune este alimentată de numeroase terminații nervoase, fiind foarte sensibile. Chiar și o fisură anală extrem de mică poate provoca o durere ascuțită.

Această afecțiune se poate manifesta chiar și la nou-născuți. Unele persoane dezvoltă această problemă pe toată durata vieții. De acest disconfort nu sunt ferite nici femeiele, afecțiunea fiind răspândită atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor.

În cazul femeilor, afecțiunea poate fi agravată din cauza sarcinii sau chiar după naștere. Majoritatea fisurilor anale pot fi vindecate folosind un tratament la domiciliu. Această afecțiune nu provoacă boli grave, însă reprezintă un real disconfort.

femeie care se tine de fund din cauza durerii

O fisură anală gravă trebuie trată cu medicamente sau printr-o intervenție chirurgicală

De cele mai multe ori, afecțiunea poate fi trată chiar în câteva zile. În cazurile în care persoana suferă de fisuri anale acute, afecțiunea poate trece în câteva săptămâni. Atunci când persoana suferă de o fisură anală cronică, vindecarea poate dura până la 6 săptămâni.

O fisură anală gravă trebuie trată cu medicamente sau printr-o intervenție chirurgicală. În cazul în care suferi de o fisură anală este important să consulți un medic specialist pentru a urma o investigație. De cele mai multe ori, persoana bolnavă trebuie să treacă printr-o examinare digitală a rectului. De asemenea, anoscopia este una dintre cele mai folosite analize în cazul unei fisuri anale.

Cei mai mulți specialiști recomandă efectuarea unei astfel de examinare după ce fisura începe să se vindece.

grafica femeie care se tine de spate din cauza durerii

În cazul femeilor, afecțiunea poate fi agravată din cauza sarcinii sau chiar după naștere

Tratament pentru fisura anală: Cum reușești să scapi de această afecțiune

În cazul în care fisura anală nu este una gravă poate fi tratată acasă. Durata tratamentului la domiciliu variază între 2 și 4 zile. De obicei, tratamentul de acasă constă în efectuarea unor băi calde de șezut. Acestea se fac timp de 20 de minute, reușind astfel să ameliorezi durerea. În momentul în care efectuezi o astfel de procedură, mucoasa ruptă se calmează, relaxând spincterul anal intern.

De asemenea, creșterea consumului de lichide și fibre contribuie la regenerarea fisurii anale. Atunci când te întrebi în cât timp se vindecă fisura anală, trebuie să știi că tratamentul acesteia depinde și de regimul alimentar pe care îl urmezi la fel ca și în cazul hemoroizilor. În cazul în care acesta este unul corect poate spori vindecarea fisurii anale.

Specialiștii consideră că laxativele pot face tranzitul intestinal mult mai confortabil. Astfel, sporești considerabil perioada de tratare. De asemenea, medicii recomandă aplicarea unor unguente sau creme precum oxid de zinc. Deosebit de bune și eficiente sunt cremele care conțin hidrocortizon. Acesta are proprietăți care reduc mâncărimile și inflamația.

persoana care vrea sa se aseze pe un scaun dar pe el se afla un cactus

Fisurile anale apare din cauza unor spărturi anale

În cazul în care observi că remediile naturiste nu sunt eficiente și fisura anală nu se vindecă trebuie să apelezi la un tratament medicamentos. Printre medicamentele care te pot ajuta să scapi de acest disconfort este crema cu nitroglicerină, aceasta relaxând mușchiu intern anal. Este important să nu exagerezi atunci când aplici crema, o cantitate prea mare aplicată poate irita locul în care a apărut fisura. De asemenea, acest medicament folosit într-o cantitate exagerată poate cauza dureri de cap, amețeli sau stări de leșin.

Atunci când te întrebi în cât timp se vindecă fisura anală trebuie să știi ce reguli să respecți pentru a grăbi vindecarea. De asemenea, trebuie să apelezi la un medic pentru reuși să obții un diagnostic cât mai precis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *