Prima pagină » Stiri si curiozitati » În cât timp răsare porumbul. Metoda prin care poți accelera germinația

În cât timp răsare porumbul. Metoda prin care poți accelera germinația

09 nov. 2022, 14:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Agricultorii începători mereu se întreabă în cât timp răsare porumbul. Porumbul nu se strică foarte repede înainte de plantare, dar ar trebui totuși să vă grăbiți cu plantarea acestuia. Semințele ar trebui plantate când vremea este bună, înainte ca această cultură anuală să intre în hibernare.

Obținem inputurile în anumite condiții, printre care se numără în primul rând temperatura aerului și a solului. Pentru ca porumbul să răsară cât mai repede posibil după semănat, temperatura ambiantă trebuie să fie de cel puțin zece grade. Când mercurul scade, porumbul se blochează. Porumbul nu este obișnuit cu frigul extrem. Pentru el o temperatură periculoasă și o presiune atmosferică începe de la opt sau cinci grade, în funcție de soi.

porumb care rasare dintr-un vazon intr-o sera

Semințele ar trebui plantate când vremea este bună

În cât timp răsare porumbul. La ce temperatură să semeni semințele

Dacă porumbul este plantat la cincisprezece grade minim, acesta va încolți după semănat în treizeci sau treizeci și cinci de zile. Cu o temperatură ceva mai mare, de la douăzeci și două de grade, porumbul va încolți și el mai repede decât în cazul variantei anterioare, în doar douăzeci de zile.

Cele mai favorabile condiții în care se poate înmuia porumbul sunt de la treizeci și cinci de grade minimum și până la patruzeci. Într-un astfel de mediu, deoarece porumbul este de obicei plantat în sere speciale, germinează într-o săptămână, deoarece în condiții de temperatură ridicată dezvoltarea se produce extrem de repede, după care se dezvoltă și frunzele. Însă, este foarte important ca planta să nu fie atacată de insecte de casă.

porumb care rasare dintr-un vazon intr-o sera

Este clar că serele ne permit să accelerăm germinația

Ceilalți parametri externi de îngrijire a porumbului care nu trebuie uitați sunt lumina și aerul. Lumina, după cum este evident, este factorul determinant în dezvoltarea oricăror semințe, butași sau răsaduri. Sub razele soarelui, în plantă se formează nutrienți care circulă foarte repede prin sistemul plantei, umplând-o de putere și hrănind-o.

Parametri de îngrijire a plantei. La ce să fii atent atunci când vrei să scurtezi timpul de așteptare

Porumbul este considerat a fi cea mai iubitoare de soare la fel precum și tomatele. În natură, totul este interconectat, astfel încât culoarea fructului de porumb vorbește de la sine despre preferințele plantei. În condiții normale, o temperatură ridicată și o lumină bună ar trebui să meargă mână în mână cu timpul cultivării porumbului. În cazul în care se creează condiții artificiale în sere, acestea trebuie să fie transparente sau realizate din polietilenă densă, dar permeabile la radiații.

porumb care rasare din sol

În acest caz, este important de menționat că circulația aerului este necesară pentru porumbul de sămânță

În acest caz, este important de menționat că circulația aerului este necesară pentru porumbul de sămânță. Într-o seră, dacă nu există mișcare de aer, porumbul poate putrezi. În condiții naturale, lanurile mari de porumb sunt expuse la razele directe și sunt purtate de vânt. O astfel de îngrijire naturală gratuită nu este mai puțin propice pentru o încolțire rapidă a porumbului imediat după semănat.

Atunci când te întrebi în cât timp răsare porumbul și vrei să grăbești timpul de așteptare trebuie să știi că acesta încolțește mai repede în sere. Este clar că serele ne permit să accelerăm germinația și formarea fructelor la porumb, așa că recurgem la aceste metode. Dacă adunăm toți parametrii de îngrijire după semănatul porumbului în câmp deschis într-o formulă integrală, vom determina că, în condiții ideale, porumbul va crește într-o săptămână. Tot într-o săptămână acesta va produce primii știuleți care pot fi recoltați în aproximativ trei ani. Există cazuri în care porumbul va da roade la o lună și jumătate de la plantare.

porumb care rasare din sol

Cele mai favorabile condiții în care se poate înmuia porumbul sunt de la treizeci și cinci de grade minimum și până la patruzeci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *