Prima pagină » Titlurile zilei » În bucătăria de la Little Texas au fost găsite produse nesigure! Soții Dan și Raluca Fiterman, patronii de la Ziarul de Iași, au vânzări de aproape 2 milioane de euro: „Pace în suflet” – FOTO

În bucătăria de la Little Texas au fost găsite produse nesigure! Soții Dan și Raluca Fiterman, patronii de la Ziarul de Iași, au vânzări de aproape 2 milioane de euro: „Pace în suflet” – FOTO

18 oct. 2023, 02:00, 10 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

ANPC a verificat restaurantul Little Texas, deținut de soții Dan și Raluca Fiterman. În urma neregulilor constatate a fost aplicată o amendă de 3.000 de lei. Controlul a vizat în special activitatea din bucătărie. S-au ales cu un avertisment și după verificarea meniurilor afișate pe site-ul de prezentare

Probleme de alimentație publică la complexul Little Texas, deținut de afaceristul Dan Fiterman și soția acestuia, Raluca. În portofoliul afaceristului se mai află cotidianul Ziarul de Iași (ZDI), achiziționat recent, un lanț farmaceutic și lanțul medical Arcadia. Revenind la activitatea complexului, în luna iulie 2023,

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a verificat în special activitatea restaurantului, considerat unul de lux în municipiul Iași. Spre surprinderea comisarilor, au fost găsite mai multe nereguli. Potrivit procesului-verbal numărul 1127498/03/07/2023, s-a aplicat o amendă în cuantum de 3.000 de lei, conform legii. Complexul din Moara de Vânt a fost construit de americanul Jerry Little. În 2012 a predat societatea și activele unui cumpărător ca, după un an, familia Fiterman să achiziționeze întreaga afacere contra sumei de 1,3 milioane de dolari, prin intermediul societății Solomon Business SRL.

Produse nesigure la restaurantul lui Dan Fiterman

Comisarii au verificat bucătăria de la Little Texas și au constatat că materiile prime folosite pentru pregătirea preparatelor nu aveau etichetă. Este vorba despre mai multe kilograme de pește și carne de vită. Astfel, nu s-a putut dovedi dacă produsele erau expirate sau nu. Totodată, prin lipsa etichetelor nu se putea stabili ce condiții de depozitare trebuiau respectate (temperatură etc.).

Nu în ultimul rând, a fost aplicat un avertisment și pentru că pe site-ul de prezentare a complexului Little Texas nu erau menționate informațiile nutriționale. Acestea erau importante pentru clienții care comandau la domiciliu. Nemulțumiți de acțiunea ANPC, soții Fiterman au contestat amenda la Judecătoria Iași, prin societatea US Rom House LTD SRL, unde ce doi sunt asociați. Primul termen de judecată a fost fixat pe data de 13.03.2024. Contactat telefonic, Dan Fiterman, care deține împreună cu soția, Raluca, Ziarul de Iași, a precizat că nu cunoaște detalii despre acțiunea înregistrată la Judecătoria Iași.

„Sunt convins că știți. Gânduri bune tuturor, pace în suflet”, a transmis afaceristul.

Afacerea soților Fiterman este de 2 milioane de euro pe an

Conform ultimelor date financiare, societatea Us Rom House SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 8.266.982 de lei, profit de 1,6 milioane de lei, datorii de 1,8 milioane de lei și un număr de 43 de angajați, la nivelul anului 2022. Familia Fiterman este implicată și în zona imobiliară, interesele fiind uriașe. Recent, a reușit să obțină aprobarea Consiliului Local pentru extinderea centrului de dializă Fiterman Pharma, din Păcurari, cu o nouă clădire ce presupune ridicarea unui număr de 9 niveluri. Vecinii au contestat proiectul, pentru că viitorul imobil va fi edificat foarte aproape de blocul din vecinătate.

În ciuda contestațiilor, familia Fiterman poate depune documentația pentru etapa de autorizare.

Comentarii
  • La bombeul lui Dănuț nu numai produsele sunt problema, ci și comportamentul ospătarilor. Eram pe acolo într-o duminică din septembrie pe la început și la terasă a apărut controversatul personaj Baghiu cu o Doamnă, presupun o rudă sau altceva, nu contează. Am remarcat că omul nu mai are mult de trăit fiind foarte bolnav. Abia se mai mișcă. S-au așezat la o masă și au stat vreo 3-4 ore făcând consumație destul de serioasă. Dar nu asta e ideea. Când m-am dus la baie am auzit o discuție la bășcălie între ospătari referitor la handicapul fizic al lui Baghiu. Este INACCEPTABIL așa ceva, fiind vorba despre o locație patronată de un actor important din industria medicală. SĂ-ȚI FIE RUȘINE FITERMAN !

  • Daca F ar pleca in alta parte, si cat mai departe, aerul in Iasi ar fi mult mai curat.

  • Sunt extrem, extrem de scumpi, cantitate destul de mica in farfurie si gust la mancare nu cine stie ce, din contra. A doua oara spunem pass, nu mai calcam pe acolo.

  • 50 de lei suta de pălincă din comerț și 36 de lei o bere la 0,33l. JAPCĂ FĂRĂ PREPUȚ PE FAȚĂ !

  • Dar ce ati vrea? Sa vanda la preturile de achizitie? La restaurant mergi ca sa socializezi si sa te alinti. Acasa mananci ca sa traiesti.

  • Provincialul

    Prosti sunt cei care merg acolo……..nu ei ! Ei sunt doar smecherasii care au dat de fraieri ! Vezi si celelalte afaceri ale lor ……….!

  • Cel mai slab și scump restaurant din zona Moldovei, și cea mai slaba servire numai la restaurantul lui jidanul asta coclit poți găsi, mâncare și servire de împinge tava și prețul de restaurant de 3 stele Michelin

  • Mergeti la oskar sa vedeti bucatari rapanosi care se scarpina in kur prin bucatarie….

  • Poza cu „șărpili”!❤️

  • Ieșean oripilat

    Little Texas, big shit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *