Prima pagină » Actualitate » În Brăila, un tren de călători a lovit o autobasculantă. Ce a rezultat în urma impactului

În Brăila, un tren de călători a lovit o autobasculantă. Ce a rezultat în urma impactului

02 mart. 2022, 13:30,
BZI.ro, în Actualitate

În această dimineață, un tren de călători a lovit o autobasculantă în județul Brăila. În urma impactului, maşina a fost proiectată într-o casă. Conform reprezentanților din cadrul Inspectoratului prntru Situații de Urgență, au fost declarate patru persoane rănite.

S-a mai precizat că traficul feroviar a fost blocat, iar cel rutier este dirijat de către polițiști.

autobasculanta lovita de un tren in Braila

Aceştia mai precizează că atât şoferul tirului cât şi mecanicul de locomotivă, în vârstă de 42 de ani, din Brăila, au fost testaţi cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative

Un tren de călători a lovit o autobasculantă

Potrivit reprezentanților din cadrul ISU Brăila, trenul de călători a lovit autobasculanta în localitatea Baldovinești. În urma impactului, mașina a fost proiectată într-o casă aflată în apropierea căii ferate.

Din primele informații adunate de câte anchetatori, se pare că cel puțin patru persoane au fost rănite.

„În această dimineață, șoferul unui tir, în vârstă de 59 de ani, din județul Galați, în timp ce se deplasa pe raza localității Baldovinești, la trecerea la nivel cu cale ferată, nu ar fi observat semnalele luminoase și acustice și a fost lovit de un tren InterRegio ce se deplasa pe sensul de mers Brăila-Galați. Din primele date, ar fi rezultat vătămarea corporală a cinci persoane”, anunță reprezentanții IPJ Brăila.

Aceştia mai precizează că atât şoferul tirului cât şi mecanicul de locomotivă, în vârstă de 42 de ani, din Brăila, au fost testaţi cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative.

De asemenea, se precizează că traficul feroviar este blocat, iar cel rutier este dirijat de polițiștii rutieri.

autobasculanta lovita de un tren in Braila

În urma impactului, mașina a fost proiectată într-o casă aflată în apropierea căii ferate

Accidente feroviare la Iaşi

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI, reporterii au prezentat cazul unui accident feroviar în care un autoturism marca Mini Cooper, condus de o tânără, ce a fost acroşat de o garnitură de tren. Cel mai probabil șoferița a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată în raza gabaritului trenului Regio 16503 care circula pe ruta Iași – Hârlău. În urma accidentului nu s-au înregistrat victime.

„Un autoturism a oprit pe calea ferată la pasajul Uricani. Șoferul a ieșit din autoturism. Nu au fost victime. Autoturismul a fost avariat în partea din față”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Un alt accident feroviar, de data aceasta extrem de grav, a avut loc duminică, 14 februarie 2021, în localitatea ieșeană Vlădeni. În urma impactului, două persoane au decedat.

„Am trimis elicopterul la o intervenție primară accident feroviar la Vlădeni, între un tren și un vehicul. În urma accidentului, au rezultat două victime cu leziuni incompatibile cu viața, care nu au fost identificate. Este vorba despre un bărbat învârstă de 23 de ani și o femeie de aproximativ 25 de ani“, a declarat atunci prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Din fericire, în urma accidentului petrecut azi dimineață, când un tren de călători a lovit o autobasculantă în județul Brăila, nu au fost raportate victime grave.

o autobasculanta a fost lovita de un tren in Braila

De asemenea, se precizează că traficul feroviar este blocat, iar cel rutier este dirijat de polițiștii rutieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *