Prima pagină » Local » În atenţia lui Mihai Chirica, primarul Iașului şi a funcţionarilor din primărie! Lecţie de administraţie oferită de Ilie Bolojan: În moment ce sistemul funcţionează, tu nu mai eşti important – FOTO, VIDEO

În atenţia lui Mihai Chirica, primarul Iașului şi a funcţionarilor din primărie! Lecţie de administraţie oferită de Ilie Bolojan: În moment ce sistemul funcţionează, tu nu mai eşti important – FOTO, VIDEO

18 mai 2021, 11:58,
în Local

Într-un podcast făcut de Mihai Morar cu Ilie Bolojan, fostul primar al Oradei şi actualul președinte al Consiliului Judeţean Bihor, s-a vorbit despre cum ar trebui să funcţioneze sistemul public dintr-o unitate administrativă. De altfel, primarul Mihai Chirica și funcţionarii din primărie ar trebuie să înveţe câte ceva din ceea ce liderul PNL a spus în podcast.

Ilie Bolojan a afirmat faptul că, în momentul în care sistemul funcţionează bine, atât primarul cât şi funcţionarul din primărie nu mai contează.

Ilie Bolojan a vorbit despre cum îţi dai seama că sistemul public funcţionează

În podcastul transmis de Mihai Morar, Ilie Bolojan a vorbit despre cum poate fi un sistem public funcţional. Acesta este de părere că, în momentul în care eliberarea autorizaţiilor de construcţie se face repede, primarul şi alţi factori din primărie devin neimportanţi

” În momentul în care sistemul public funcţionează, tu nu mai eşti important în sistem. Tu nu mai contezi. Oamenilor care intră în astfel de sisteme să conteze. Dacă sistemul funcţionează, dacă eliberarea autorizaţiei de construcţii se face repede, se face în condiţii clare, tu nu mai cauţi un prieten cu arhitectul şef. Nu îl mai cauţi pe viceprimarul coordonator, nu îl mai suni pe primar. El devine neimportant.

Nu mai are prieteni, nu mai contează. Ca să nu te ia sistemul ca să nu te ia valul, este foarte important ca să ai înţelepciunea că este bine să nu contezi, adică să nu te caute nimeni. Abia atunci sistemul funcţionează. a conchis Ilie Bolojan.

Cine este Ilie Bolojan și ce a făcut pentru Oradea

Ilie Bolojan este președintele Consiliului Judeţean Bihor şi fost primar pentru mai multe mandate în Oradea. Municipiul a avut o creștere uriaşă a veniturilor şi a avut parte de o reformă totală a administraţiei publice. În perioada în care a fost primar, Ilie Bolojan a atras fonduri europene consistente, făcând din Oradea un exemplu la nivel naţional.

Chiar dacă ne-am confruntat și încă ne confruntăm cu restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, Oradea a fost anul trecut în topul destinațiilor atractive de la noi din țară. Mai exact, în 2020, reședința județului Bihor s-a dovedit a fi o tentație pentru turiștii din țară și nu numai.

Anul trecut, în orașul de pe Crișul Repede, au ajuns peste 110.000 de turişti, fapt ce a transformat urbea într-una dintre cele mai apreciate destinații din România. Tot acest lucru se datorează, conform autorităților locale, investițiilor europene din ultimii ani, dar și a programelor concepute special pentru oaspeți.

În altă ordine de idei, în municipiul Iași există un blocaj al autorizaţilor de construcţie, blocaj impus, într-o oarecare măsură de faptul că în comisia de urbanism condusă de USR, sunt zeci de autorizaţii care sunt puse în pauză.

 

 

În continuare puteți urmări întregul interviu acordat de Ilie Bolojan pentru Mihai Morar

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024