Prima pagină » Actualitate » În Argentina s-a sărbătorit moartea Reginei Elisabeta a II-a! S-a deschis și șampania – VIDEO

În Argentina s-a sărbătorit moartea Reginei Elisabeta a II-a! S-a deschis și șampania – VIDEO

09 sept. 2022, 12:19, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Nu toată lumea deplânge moartea Reginei Elisabate a II-a. Este şi cazul în Argentina unde s-a sărbătorit decesul, deschinzându-se și şampania. Prezentatorul a vorbit extrem de nepoliticos la adresa fostei Marii Britanii.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani după o domnie de 70 de ani pe tronul Marii Britanii. Casa Regală Britanică este în doliu, la fel ca întreaga națiune britanică.

În Argentina s-a sărbătorit moartea Reginei Elisabeta a II-a cu șampania deschisă

Vestea morții reginei a fost sărbătorită în Argentina cu șampania deschisă și cu numeroase declarații controversate. S-a întâmplat pe Canalul 22 din Argentina, la o emisiune de jurnalism politic. Jurnalistul Santiago Cuneo a deschis o sticlă de şampania pentru a marca evenimentul și a declarat că se sărbătorește ”moartea reginei piraților și a englezilor genocidari.”. Interesant este faptul că la începutul emisiunii a apărut un colaj cu un steag al Confederației Argentinieni cu Inima Sacră a lui Iisus Hristos și o statuie a Fecioarei Maria. Prezentatorul nu s-a oprit aici și a transmis că ”bătrâna a dat în sfârșit cu piciorul în găleată”

„În sfârșit, cățeaua de regină a murit. Satana a primit o nouă gazdă pe domeniul său. Bătrâna a dat în sfârșit cu piciorul în găleată”, au fost vorbele extrem de controversate rostite de prezentatorul care aplaudă momentul. Pe rețelele de socializare, momentul în care acesta începe emisiunea a ajuns viral, iar părerile internauților au fost împărţite. Mulţi dintre aceștia au condamnat gestul prezentatorului TV.

O bună parte dintre argentinieni nu o au la suflet pe regina Marii Britanii. În contextul în care cele două națiuni s-au războit cu mai multe ocazii.

Războiul Maldivelor, între Argentina și Marea Britanie

Relațiile dintre cele două țări nu sunt, din punct de vedere istoric, cele mai bune. Așadar, timp de 10 săptămâni a avut loc Războiul Maldivelor, între Argentina și Marea Britanie. Motivul disputei fiind două teritorii britanice de peste mări (British Overseas Territories), respectiv Insulele Falkland și Insulele Georgia de Sud și Sandwich de Sud. Conflictul militar a început vineri, 2 aprilie 1982, prin invadarea și ocuparea Insulelor Falkland, urmată în ziua următoare, de invadarea și ocuparea Insulelor Georgia de Sud și Sandwich de Sud, pentru a restabili suveranitatea argentiniană asupra acestora. â

Trei zile mai târziu, guvernul britanic a trimis o forță navală de intervenție pentru a alunga cu forța armelor trupele argentiniene care ocupaseră insulele. Conflictul militar s-a încheiat după 74 de zile, prin capitularea forțelor argentiniene în 14 iunie 1982, și restabilirea controlului britanic asupra insulelor. În urma conflictului, 649 militari argentinieni, 255 militari britanici și trei localnice din insule și-au pierdut viața, informează wikipedia.ro.

Conflictul a constituit punctul culminant al conflictului prelungit timp de aproape 150 de ani dintre Argentina și Marea Britanie pe tema suveranității asupra acestor insule din sudul Atlanticului. Așadar, faptul că în Argentina s-a sărbătorit moartea Reginei Elisabeta a II-a nu ar părea ceva extraordinar.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *