Prima pagină » National » În apropierea litoralului românesc s-a scufundat o navă sub pavilion rusesc. Două persoane au murit
În apropierea litoralului românesc s-a scufundat o navă sub pavilion rusesc. Două persoane au murit

În apropierea litoralului românesc s-a scufundat o navă sub pavilion rusesc. Două persoane au murit

11 mart. 2021, 11:04,
Elena Nicoleta Bujor, în National

O navă care se afla sub pavilion rusesc s-a scufundat joi dimineață, 11 martie 2021, la circa 70 de mile marine de Portul Constanța. La bordul cargoului rusesc se aflau 13 persoane din Ucraina.

”La 04:40 dimineața GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la cargoul rusesc “Volgo Balt 179”. Operațiunea de Salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile 50 km/h și valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de cargoul rusesc “Volgo Balt 179” a fost de abandon navă. Până în acest moment au fost salvați 10 marinari. Aceștia se află în siguranță la bordul GSP Falcon. Două persoane au decedat. În același timp se caută în apele mării încă o persoană. Comandatul GSP Falcon, Victor Marina conduce operațiunile de salvare. Poziția comunicată de cargoul rusesc Volgo Balt 179 la momentul SOS: 76 de mile în largul Mării Negre.”, se spune într-un prim comunicat.

Potrivit ARSVOM, în zona respectivă marea este extrem de agitată, având gradul 5-6, valurile ajungând la patru metri.

Doi morţi şi un rănit, după ce un cargo rusesc s-a scufundat în Marea Neagră

Incident maritim în apropiere de litoralul românesc. La nici 70 de mile marine de Portul Constanța s-a scufundat un cargo rusesc. Marinarii de pe pavilionul rusesc au sărit în apă ca să îşi salveze viaţa, iar la această oră echipajele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) intervin de urgenţă pentru salvarea acestora. Totodată, o navă a Poliţiei de Frontieră a plecat spre fața locului.

Mesajul de ajutor din partea comandatului navei a fost primit de marinarii români după ora 6:00. Operaţiunea de salvare este derulată de serviciul MRCC al Autorităţii Navale Române. La bord se aflau 13 persoane, iar din informațiile din acest moment, două persoane au murit, iar una este în stare gravă. La bord s-ar fi aflat și o femeie. Intervenția de salvare are loc în continuare, însă este îngreunată din cauza vremii.

Datele arată că remorcherul se afla foarte aproape de cargoul rusesc la momentul la care căpitanul vasului rusesc trimitea primele semnale SOS. Informațiile spun că vasul implicat, un cargou rusesc, încărcat cu carbune, venea spre portul Constanța, și s-ar fi scufundat cel mai probabil din cauza furtunii foarte puternice.

Alte nave scufundate în Marea Neagră

Vasul Queen Hind, avea la bord peste 14.000 de oi, în momentul în care a eşuat pe data de 24 noiembrie 2019 la plecare din Portul Midia. Echipajul alcătuit din 22 de marinari sirieni a fost salvat de pe nava înclinată parţial.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi Grup Servicii Petroliere au sesizat pe data de 14 ianuarie contractul pentru dezeşuarea şi ranfluarea navei. În valoare de 19 milioane de lei, acesta prevedea scoaterea şi neutralizarea încărcăturii navei în circa 35 de zile de la semnare. Nava a fost repusa pe linia de plutire pe data de 25 februarie 2020.

De asemenea, în urmă cu doi ani, în ianuarie 2019, şase marinari au murit după scufundarea unei nave de marfă cu pavilion panamez în Marea Neagră, în largul Turciei.

În 2017, o altă navă, de data asta rusa şi de spionaj, a fost distrusă în Marea Neagră, în largul Turciei, după ce s-a lovit de un cargobot încărcat cu berbecuți. Toţi membrii echipajului au fost salvaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *