Prima pagină » Actualitate » În aprilie vom avea 100.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 pe zi, susţine Valeriu Gheorghiță
În aprilie vom avea 100.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 pe zi, susţine Valeriu Gheorghiță

În aprilie vom avea 100.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 pe zi, susţine Valeriu Gheorghiță

15 mart. 2021, 10:18,
în Actualitate

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a făcut o afirmaţie îndrăzneaţă. Acesta susţine că, în aprilie, România va avea 100.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în fiecare zi. În altă ordine de idei, coordonatorul campaniei afirmă că platformă de vaccinare este pregătită pentru etapa a III-a.

În altă ordine de idei, medicul consideră că stocurile de vaccinuri sunt suficiente pentru a putea trece la o vaccinare în masă a populației. De altfel, stocurile cu AstraZeneca sunt consistente.

Valeriu Gheorghiță a anunţa un obiectiv curajos

Coordonatorul campeniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă anunţa un obiectiv extrem de curajos. Conform declaraţiilor făcute de acesta, România va ajunge, în aprilie, la 100.000 de vaccinări zilnice împotriva COVID-19. Acesta consideră că la nivel european va fi emis primul certificat de siguranţă în privinţa vaccinării cu AstraZeneca:

” Din aprilie ne dorim să atigem și chiar să depășim acel prag de 100.000 de persoane vaccinate pe zi cu prima doză și a doua doză.

Categoric avem o frecvență mai crescută la vaccinul Astra Zeneca, de 5 ori mai mare decât la celelalte vaccinuri. Este important să monitorizăm foarte atent aceste reacții adverse. În perioada următoare, la nivel european va fi emis primul certificat de siguranță în privința vaccinării cu AstraZeneca.”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Radio România Actualități.

Stocurile de vaccinuri sunt suficiente

Conform aceluiaşi Valeriu Gheorghiță, stocurile de vaccinuri sunt relativ suficiente. În acese momente România are un procent de utilizare de 80-90% a vaccinurilor Pfizer şi Modernă, dar şi stocuri mari de vaccin AstraZeneca. Despre ultimul vaccin putem spune că acesta a fost implicat în mai multe controverse. De exemplu, mai multe ţări au stopat vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Ultima țară care a luat această decizie este Olanda.

”Noi estimăm că locurile libere vor fi ocupate în momentul în care utilizatorii vor deschide platforma și le vor accesa. După ce se vor ocupa locurile, automat vor fi deschise listele de programare, dar și aici prioritate vor avea persoanele vârstnice, aceștia vor ocupa primii locurile la programare. Platforma va genera și un mesaj vizual cu data estimativă

Noi ne dorim să avem un grad maximal de ocupare în fiecare centru de vaccinare.

În ceea ce privește stocurile de vaccin de la Pfizer și Moderna suntem cu un procent de utilizare de 80-90%. Avem un stoc destul de consistent de la Astra Zeneca, însă se anunță o reducere consistentă a numărului de doze de la această companie.

Asupra riscului pe care îl prezintă vaccinul Astra Zeneca a vorbit şi specialistul Răzvan Cherecheş care a dat asigurări că vaccinarea cu vaccinul dezvoltat de Oxford este una sigură şi care nu duce la complicaţii.

„30 de persoane au făcut tromboze din cinci milioane de vaccinaţi cu vaccinul AstraZeneca. 100.000 de persoane au făcut tromboze din cinci milioane de persoane care au fost infectate COVID-19, potrivit unui studiu. Cred că putem să începem să ne liniştim cu toţii”, scrie Răzvan Cherecheş pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *