Prima pagină » Actualitate » În anul 2019 mai sunt părinți care refuză vaccinările la copii! Mulți dintre aceștia nu știu la ce pericole îi supun pe copii, dar și pe ei înșiși!
În anul 2019 mai sunt părinți care refuză vaccinările la copii! Mulți dintre aceștia nu știu la ce pericole îi supun pe copii, dar și pe ei înșiși!

În anul 2019 mai sunt părinți care refuză vaccinările la copii! Mulți dintre aceștia nu știu la ce pericole îi supun pe copii, dar și pe ei înșiși!

09 nov. 2019, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Actualitate

În primele trei trimestre din anul 2019, medicii de familie au administrat 14.992 doze de vaccin antirubeolic, rujeolic și oreon (ROR). Acestea au fost administrate copiilor cu vârste între 9 și 11 ani, 1 și 4 ani și 5-9 ani. Campania de vaccinare gratuită nu a avut succes pentru toți pacienții intrați în program. Astfel, s-a realizat raportarea campaniei ROR, lunar, cu menționarea refuzurilor, contraindicațiile medicale definitive și temporare și absențele de la domiciliu datorate plecărilor în străinătate. Personalul Direcției de Sănătate Publică împreună cu medicii de familie, asistenții comunitari și mediatorii romi s-a implicat în evaluarea acoperirii vaccinale cu ROR. Această activitate a avut în vedere identificarea comunităților la risc, cu restanțieri, în localitățile Dancu, Ciohorani, Țibana, Popești, Țibănești și Voinești.

Pericolul îi paște pe cei care nu se vaccinează!

Medicii specialiști susțin faptul că bolile copilăriei pot avea repercusiuni grave asupra adultului de mai târziu. Astfel, părinții care amână sau refuză vaccinarea copiilor îi supun pe aceștia la pericole pe care nici nu le conștientizează.

„La persoanele adulte, dacă apare de exemplu rujeola, o boală specifică copilăriei, pot apărea mari complicații. Aceștia pot dezvolta complicații respiratorii, dar și neurologice. Vaccinul este foarte important. Astfel, se ferește cel care se vaccinează și îi ferește și pe cei din jur”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *