Cauza acestei măsuri ține de grava epidemie de coronavirus. Cu toate acestea, proprietarul pregătește o surpriză. Este vorba despre o investiție, de aproximativ un milion de lei. Sunt avute în vedere o clădire cu turn, spectaculoasă și unică, din sticlă cu iluminat nocturn, și construcții pe zeci de hectare
În acestă perioadă a anului, în acest loc superb din Iași veneau cei mai mulți ieșeni! Inclusiv mulți dintre turiștii care vizitau urbea aveau ca destinație specială inclusiv acest loc. Din păcate, conducerea instituției a făcut un anunț trist: „Totul este închis în perioada Stării de Urgență”. Cauza acestei măsuri ține de grava epidemie de coronavirus. Este vorba despre Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași care, din motive evidente, a oprit accesul vizitatorilor. Fie că era vorba despre plante exotice, azalee sau camelii, faimosul lac sau serele cu vegetație luxuriante, toate acestea erau punctele de atracție unde ajungeau cetățenii pentru a se relaxa.
Surpriză uriașă pentru toți iubitorii Grădinii Botanice
Dincolo de toate acestea, oficialii UAIC anunță că, încă de anul acesta, în Grădina Botanică demarează o investiție spectaculoasă! Deja, aproape un milion lei a fost alocat pentru a se demara lucrările. Este vorba despre o clădire cu turn, ingenios realizată și unică, din sticlă cu iluminat nocturn, respectiv despre construcții pe zeci de hectare. De asemenea, proprietarul va amenaja totul într-un stil exotic. Se are în intenție și punerea în valoare a unui lac, respectiv a unor specii de plante și alte vietăți ale naturii.
De reamintit că, în capitala Moldovei, se înființa în anul 1856 prima Grădină Botanică din România modernă, de către medicul și naturalistul Anastasie Fătu. Inițial a fost amplasată pe un teren cumpărat din fonduri proprii ale acestuia, în apropiere de Râpa Galbenă. În 1960, cu ocazia sărbătoririi centenarului fondării Universității „Cuza”, s-a ales ca teren de amplasare a unei noi grădini chiar Dealul Copoului, pe strada Dumbrava Roșie. Suprafețelor de teren preluate inițial li s-au adăugat treptat altele, ajungând astăzi la peste 80 de hectare.
Așadar, după trecerea pandemiei, cu siguranță ieșenii și cei care vor vizita orașul vor putea reveni în oaza de natură a Iașului.