Prima pagină » International » În această țară milionarii au atât de mari datorii încât vând la preţuri de nimic castelele şi vilele luxoase
În această țară milionarii au atât de mari datorii încât vând la preţuri de nimic castelele şi vilele luxoase

În această țară milionarii au atât de mari datorii încât vând la preţuri de nimic castelele şi vilele luxoase

01 aug. 2024, 14:48,
George Cristian, în International

Este o țară din lume în care multi dintre milionari au atât de mari datorii la bănci încât decis să vândă la prețuri de nimic castelele și vilele luxoase. Este vorba despre Hong-Kong, unde criza mondială din imobilare nu i-a iertat pe cei care aveau averi colosale.

Este o criză imobiliară în China unde cetăţenii nu îşi mai plătesc ratele la case. Asta în condiţiile în care chinezii au luat credite, dar casele nu au fost incă terminate.Economia Chinei, țară care revendită în totalitate teritoriul Hong Kong, a intrat în impas, iar activitatea companiilor de producție s-a restrâns în luna iulie. Sunt multe variabile de luat în calcul, de la politicile de toleranță zero a COVID până la criza de pe piața imobiliară.

Țara în care milionarii au datorii atât de mari încât vând castelele și vilele luxoase la prețuri de nimic

Criza imobiliară care a lovit una dintre cele mai puternice economii globale a afectat pe toată lumea. Chiar și milionarii au resimțit impactul, iar unele dintre cele mai bogate familii din Hong Kong au fost nevoite să-și vândă locuințele de lux pentru a-și achita datoriile bancare, conform Bloomberg. În ultima lună, o familie a vândut proprietăți în valoare de 250 de milioane de dolari în prestigiosul cartier Peak, multe dintre acestea fiind vândute cu reduceri semnificative.

O altă familie din Hong Kong, cu o avere construită în domeniul retailului, a fost constrâns să-și vândă magazinul cu un discount de 60% pentru a-și plăti datoriile. Doar în sectorul rezidențial, aproximativ 75% din tranzacțiile cu proprietăți de lux – care depășesc 10 milioane de dolari – au provenit de la proprietari îndatorați. Aceste vânzări actuale adaugă o presiune suplimentară pe piața imobiliară din Hong Kong, care a intrat în declin în ultimii ani, pe măsură ce centrul financiar și-a pierdut atractivitatea.

Potrivit brokerilor, în cazul vânzărilor de vile, cumpărătorii sunt, de obicei, milionari care vânează proprietari cu probleme financiare pentru a obţine discounturi mari. Pe piața din Hong Kong încă se găsesc cumpărători, dar criza imobiliară din Germania este una acută. O statistică făcută în luna mai arăta faptul că vânzările de imobile au scăzut chiar și cu 70%.

O puternică famile din Hong Kong a vândut la jumătate de preț

Un exemplu emblematic al acestei tendințe este familia Ho. Condusă de Ho Shung Pun, compania de investiții imobiliare Kowloon Investment Co. a ajuns să ipoteceze cel puțin 12 proprietăți de lux pentru a obține împrumuturi substanțiale, evaluat la aproximativ 350 de milioane de dolari.

Printre cele mai notabile tranzacții se numără vânzarea forțată a șapte reședințe de lux, evaluate la peste 250 de milioane de dolari, cu aproximativ 50% sub prețul pieței. Această lichidare masivă a activelor a fost determinată de presiunile financiare semnificative cu care se confruntă familia Ho.

Scăderea randamentului chiriilor, combinată cu creșterea semnificativă a ratelor dobânzilor, plasează proprietarii de locuințe într-o situație financiară precară. Cu rate care ar putea depăși 5%, semnificativ mai mari decât randamentul tipic al chiriilor, mulți proprietari se vor confrunta cu dificultăți în a-și achita obligațiile financiare.

Această situație ar putea duce la o creștere a numărului de vânzări forțate, având un impact negativ asupra întregii piețe imobiliare. Așadar, milionarii din Hong Kong vând la preţuri de nimic castelele şi vilele luxoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *