Prima pagină » Local » În această seară are loc prezentarea de carte și recitalul „Mezzosoprana Maria Macsim – portret în sunete” – FOTO

În această seară are loc prezentarea de carte și recitalul „Mezzosoprana Maria Macsim – portret în sunete” – FOTO

12 iul. 2022, 18:35,
BZI.ro, în Local

La Opera Națională din Iași are loc prezentarea de carte și recitalul „Mezzosoprana Maria Macsim – portret în sunete”. Elena Hereș a scris cartea după moartea surorii ei.

Trebuie precizat faptul că, pentru familia și cunoscuții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, moartea acesteia este încă învăluită în mister. Accidentul conturat de anchetatori, încă din ziua tragediei, a fost desființat treptat de mai multe persoane care s-au implicat în cercetarea cazului.

Specialiștii care analizează moartea mezzosopranei spun că lucrurile nu pot rămâne așa.

„Cazul ei, cunoscut ca « o cădere pe scări din cauza alcoolului», trebuie schimbat în caz de violență domestică. Soțul a încercat, prin «scară», să scape de acuzațiile de violență. Și în privința alcoolului consumat de victimă s-au luat în considerare doar declarațiile soțului, care nici măcar nu a fost de față, acasă la socri, nu și cele ale martorilor audiați, exact ca la «căderea pe scări». Astfel, concluziile dosarului sunt concluziile date de soțul victimei. Numai că, ce să vezi, suplimentul de expertiză medico-legală, realizat la cererea familiei, arată că valoarea alcoolemiei, la momentul internării, este irelevantă, pentru că dezinfecția la locul recoltării probei s-a făcut cu alcool. Deci, acuzațiile soțului, că totul s-a datorat faptului că soția a băut prea mult, nu stau în picioare. Mai mult, chiar el însuși recunoaște că a băut în acea zi 3-4 beri de 500 ml, în condițiile în care mama sa spune că băiatul ei nu consumă alcool, având o boală care nu-i permite acest lucru, dar are grijă soacra să spună că nora bea. Și acea boală, spun cercetătorii, îl face violent, din cauza creșterii bilirubinei. În declarația ei, sora artistei a spus că ea i s-a plâns adeseori că a avut multe greutăți în familie din cauza consumului de alcool al soțului. Mai mult, odată cu apariția amantei în viața lui, a devenit și mai violent, amenințând-o că-i «va zdrobi creierii» dacă se ia de ea”, spune Mihaela Brooks, analist de investigații criminale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *