Se spune că în această mănăstire din România orice dorință ți se îndeplinește. Supranumită „Capela Sixtină a Estului”, această biserică este considerată un loc de pelerinaj, unde se spune că minunile se întâmplă.
Atragând credincioși din toate colțurile țării, faima acestui lăcaș sacru este în continuă creștere.
Mănăstirea din România unde se spune că orice dorință ți se îndeplinește
Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, reprezintă un important punct de pelerinaj, atrăgând zilnic credincioși din toate colțurile țării. Ctitorie a lui Ștefan cel Mare, acest lăcaș de cult îmbină armonios dimensiunea religioasă cu cea turistică.
Recunoscută la nivel mondial pentru unicul său albastru, Mănăstirea Voroneț se află la o scurtă distanță de Suceava, în apropiere de Gura Humorului. Pe lângă credincioșii care vin să se roage și să se minuneze de puterea acestui loc sfânt, mănăstirea atrage și numeroși turiști dornici să admire peisajele pitorești și să contemple faimoasele picturi cu albastru de Voroneț.
”În centrul unui sat situat la poalele Carpaților, pe sobrul fond verde al pădurii de brazi, se ridică o biserică simplă cu pereții exteriori ornați în fresce – Mănăstirea Voroneț. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis.
Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi și cei care au comandat aceste picturi: pereții tapisați cu fresce trebuiau să figureze ochilor privitorilor învățătură Scripturii (…)”, se arată pe site-ul oficial al Mănăstirii Voroneț.
Această nuanță unică rezistă pe pereții mănăstirii în pofida tuturor ploilor și zăpezilor de-a lungul anilor. Anual, turiști români și străini vizitează acest loc, nu doar pentru încărcătură sa spirituală și magia sa, ci și pentru priveliștile și peisajele înconjurătoare. În plus, în apropiere se găsesc numeroase obiective turistice.
Cei care se roagă la Mănăstirea Voroneț experimentează adevărate miracole
Renumită pentru puterea rugăciunilor, Mănăstirea Voroneț, ctitorie a lui Ștefan cel Mare, este vizitată zilnic de numeroși pelerini în căutarea unui miracol. Legenda spune că domnitorul a ridicat mănăstirea ca mulțumire pentru sfatul înțelept al pustnicului Daniil Sihastru, care l-a îndrumat spre victorie în bătălia de la Războieni.
Urmând sfatul înțelept al pustnicului, Ștefan cel Mare a ieșit victorios din luptă. Ca semn de mulțumire, domnitorul a hotărât să construiască Mănăstirea Voroneț. Un detaliu ingenios al acestei ctitorii este acoperișul în formă de cort, care are rolul de a îndepărta zăpada de pe pereții bisericii, astfel protejând minunatele picturi exterioare.
După ce România s-a unit, în 1918, biserica de la Voroneț a fost declarată monument istoric. Albastrul de Voroneț este unic în lume și face din această biserică o adevărată Biblie pictată, o comoară a culturii noastre.
De asemenea, la această mănăstire din România se spune că orice dorință ți se îndeplinește.