Prima pagină » Local » Imunizarea împotriva COVID-19 cu doza 5 de vaccin la Iași. Centrele unde vă puteți programa
Imunizarea împotriva COVID-19 cu doza 5 de vaccin la Iași. Centrele unde vă puteți programa

Imunizarea împotriva COVID-19 cu doza 5 de vaccin la Iași. Centrele unde vă puteți programa

21 dec. 2022, 11:37,
în Local

Ieşenii care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 cu a patra sau a cincea doză de vaccin, au acum şansa să facă asta cu noile seruri cu tehnologie ARN mesager care au ajuns în sfârşit şi în România. Aceste seruri sunt eficiente atât împotriva formei iniţiale de COVID-19, cât şi a derivatelor din tulpina Omicron.

La Iaşi este deschis un singur centru de vaccinare, și anume la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde este necesară o programare prealabilă care poate fi făcută la numărul de telefon 0370807700. Programul este de luni până vineri începând cu ora 11.00 și până la 13.00. Bineînțeles, există şi varianta programării la un medic de familie, doar că va fi necesar strângerea unui număr suficient de doritori pentru a putea comanda fiolele de la DSP şi ulterior să poată administra vaccinul.

În cursul zilei de marți, 20 decembrie, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a lansat un nou apel public pentru ca românii să se vaccineze. Acesta a explicat că serurile pot fi administrate celor care au schema completă de vaccinare, la zi, de trei sau patru doze, sau persoanelor peste 12 ani, dar recomandarea majoră este pentru persoanele de peste 65 de ani şi bolnavii cronici.

„Deja există în România cantităţi suficiente de vaccin cu noua formulă, este acel vaccin combinat, care conţine formula pentru tulpinile circulante în acest moment, BA4 şi BA5. Toate persoanele care au făcut o schemă de vaccinare completă, discutăm de doza 3 sau 4, se pot vaccina cu acest produs. Vaccinarea nu este obligatorie, ca să încheiem cu această discuţie, se vaccinează cei care doresc, cu condiţia să fi încheiat schema iniţială. Medicii de familie îi pot vaccina şi pe cei care nu sunt pe listele lor. Nu generează reacţii adverse mai multe decât precedentele variante”, a declarat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`