Prima pagină » Local » Impresionați de povestea lui Aurelian, colegii îi sar în ajutor. Viața lui depinde numai de aparate!

Impresionați de povestea lui Aurelian, colegii îi sar în ajutor. Viața lui depinde numai de aparate!

21 iul. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Angajații restaurantului Take&Eat s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe colegul lor, Aurelian Vartic, care are probleme grave cu inima. Aceștia au făcut zeci de postări pe rețelele de socializare, iar în local au pus mai multe urne în care atât angajații, cât și clienții restaurantului pot dona pentru colegul lor. Impresionați de povestea lui Aurelian, zeci de ieșeni i-au venit în ajutor.

Aurelian Vartic are 51 de ani, este căsătorit, are trei copii, unul dintre ei fiind din prima căsătorie, iar ceilalți 2 din căsătoria cu Daniela, actuala lui soția. Aurelian Vartic are probleme cu inima de mai mulți ani, dar starea lui s-a agravat, în ultimele luni, acum, ultima sa șansă fiind un transplant de cord.

Viața lui Aurelian Vartic atârnă de un fir de ață, bărbatul având nevoie urgent de un transplant de cord

Aurelian Vartic, angajat la restaurantul Take&Eat, are nevoie urgent de ajutor. Bărbatul are grave probleme cu inima, iar, în urma unor investigații, medicii au decis că singura salvare este transplantul de cord. Costurile tratamentului și ale transplantului sunt extrem de mari, iar familia lui Aurelian nu și le permite. Bărbatul are de ceva timp un stimulator cardiac, dar acesta nu mai face față, problemele lui Aurelian agravându-se.

„Aurelian are de câțiva ani probleme cu inima, are un aparat despre care am înțeles că are un anumit număr de bătăi. Mai funcționează doar 10% din aparatul respectiv, din câte știu, a trimis dosarul la Târgu Mureș. A fost internat și la Spitalul «Sf. Spiridon», dar nu i-au făcut nimic, l-au tăiat degeaba, de vreo două ori, ca să îi facă dosarul, iar ca să-i amelioreze durerea îi administrau morfină. El acum stă mai mult pe la spital. Are nevoie de bani pentru tratament, pentru că i se administrează niște pastile care trebuie să-i mai reducă din dureri. Nu știu exact care este starea lui, știam că are probleme cu inima, dar n-am pus foarte multe întrebări, așa am fost învățat, să nu pun prea multe întrebări. Știam că Aurică, așa îi spunem noi, e bolnav cu inima, știam că are un aparat, dar nici ală nu-l mai ajută. Acum are nevoie de transplant”, spune Răzvan Noea, unul dintre colegii lui Aurelian.

Șefii bărbatului au doar cuvinte de laudă la adresa bărbatului grav bolnav.

„A fost un angajat model, a fost bucătar și a lucrat la noi până când a ieșit la pensie, pe caz de boală. Este pensionat de vreo 3-4 ani. Am contribuit și noi cu ce am putut, am donat bani. Din câte am înțeles, este pe o listă de așteptare pentru transplant”, a declarat Bogdan Ichim, unul dintre patronii restaurantului Take&Eat.

Impresionați de povestea lui Aurelian, colegii donează bani pentru operația de transplant de cord

În cadrul restaurantului Take&Eat, din Bulevardul Chimiei, nr. 14, din Iași, au fost dispuse urne în care atât angajații, cât și clienții pot dona, orice sumă fiind extrem de importantă în lupta contra timp pe care o poartă Aurelian.

„Am început să strângem bani la noi în restaurant, am făcut o cutie pentru donații, au donat colegii, mai donează și clienții. Toți bănuții care se strâng merg la el, ca să se poată întreține. Am mai pus în postări un cont de-al meu de la bancă care nu are treabă cu cel în care încasez salariul, am strâns în jur de 300 de lei, până astăzi. După ce strângem o sumă mai importantă, va merge un coleg și îi va da lui Aurică. A mai fost acum o săptămână să-i ducă niște bănuți care, tot așa, s-au strâns. O să scot și extras de la bancă și o să-i trimit, ca să vadă exact. Familia lui este foarte strâmtorată, nouă nu ne trebuie un leu, mai dăm și de la noi, că așa este bine, în astfel de situații, trebuie să fim săritori”, a adăugat Răzvan Noea.

Colegii îl descriu pe Aurelian ca fiind un om muncitor și liniștit, care nu a creat niciodată probleme

„Lucrează de foarte mulți ani la noi la restaurant, este căsătorit, are familie, este o persoană foarte serioasă și muncitoare. Este un om deosebit, ne înțelegem foarte bine cu dânsul. Un om liniștit, care își vede de treaba lui”, a conchis colegul lui Aurelian.

Persoanele impresionate de povestea lui Aurelian pot face donații în contul RO24BACX0000002144152002 Banca UniCredit sau direct la sediul restaurantului Take&Eat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *