Prima pagină » Local » Împodobirea baldachinului Sfintei Cuvioase Parascheva a început. Familia Buștei, prezentă ca-n fiecare an – GALERIE FOTO

Împodobirea baldachinului Sfintei Cuvioase Parascheva a început. Familia Buștei, prezentă ca-n fiecare an – GALERIE FOTO

07 oct. 2022, 10:23,
BZI.ro, în Local

În aceste momente are loc împodobirea baldachinului în care va fi aşezată racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Familia Buștei este prezentă pentru al 19-lea an consecutiv la acest eveniment important.

Pentru ei, Sfânta Cuvioasă Parascheva a reușit să ofere o bucurie nemărginită, acesta fiind motivul pentru care toţi membrii familiei Buștei vin an de an la Iaşi ca să decoreze baldachinul cu flori care mai de care.

„Anul acesta o să aducem trei tipuri de crini și crizanteme, cinci tipuri de trandafiri, delphinium și ierburi verzi. Am descoperit ce înseamnă Sfânta Parascheva, cei care nu cred nu își dau seama despre ce e vorba. Se simte puterea divină, de câte ori plecam de acolo, poate că eram mai fericiți, mai pregătiți pentru viață. După atâția ani, pot spune că a devenit firesc să fie împodobit baldachinul. Îl împodobim pentru Sfântă, în primul rând, dar, în același timp, și oamenii se bucură sau așa îi primește Sfânta acolo. Astea e ideea, să se bucure toată lumea, inclusiv noi.

Și înainte se puneau flori la icoane, în biserici, dar acum a devenit o tradiție frumoasă. Mereu s-au oferit oameni să ne ajute să împodobim, inclusiv din Iași, Suceava, Bacău… sunt și voluntari, florile sunt fixate pe niște bureți”, a declarat soțul Sandu Buștei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *