Istoria pare să înceapă să se repete, în contextul în care este știut faptul că au fost zeci de ani de conflicte militare sângeroase între imperiul Habsburgic și Imperiul Otoman (Turcia de astăzi). Recent, cancelarul austriac, Karl Nehammer sfidează democrația și a solicitat construirea unui gard la granița dintre Bulgaria și Turcia.
Asta în contextul în care într-o societate liberă nici nu se mai poate vorbi despre o îngrădire de acest fel. Karl Nehammer este cancelarul și liderul unui partid de extremă dreaptă care pare să dorească să aplice ”legea pumnului în gură”, iar acest lucru se poate vedea din comportamentul recent când, fără absolut niciun raționament, a blocat aderarea României la Spațiul Schengen.
Karl Nehammer vrea gard la granița dintre Bulgaria și Turcia
În secolul în care noțiunea de liberă mișcare este un drept care nu poate fi restricționat, Karl Nehammer, adoptă o poziționare extremă. Nici mai mult, nici mai puțin, cancelarul Austriei dorește construcția unui gard între granița dintre Bulgaria și Turcia:
” Dacă peste 75.000 de migranți trec necontrolați prin statele UE, acesta este un risc masiv de securitate pentru întreaga UE. Trebuie să sprijinim România și Bulgaria în gestionarea frontierelor externe și să luăm măsuri concrete. Austria militează în acest sens la Consiliul European de astăzi. Gardurile în sine nu sunt nimic nou. ” a declarat cancelarul austriac înaintea reuniunii obișnuite a liderilor UE la Bruxelles. Acesta a estimat costul gardului la peste 2 miliarde de euro.
Cât de meschin să fii să faci acest lucru, și cât de neștiutor de politică externă trebuie să fii să îţi dorești să te întorci în trecut?! Momentan, reacția Turciei se lasă așteptată. Dar în mod sigur președintele Erdogan va avea o reacție pe măsură.
Austria dorește să învie imperiul Habsburgic?!
Ultimele declarații și ultimele poziţionări ale politicienilor din Austria par să ducă la ideea că Viena dorește să redevină imperiu. Asta în condiţiile în care, timp de sute de ani, autoritățile de la Viena au masacrat pe toți cei care erau împotriva viziunii imperiale. Mărturiile masacrelor comise de imperiul Austro-Ungar sunt de necontestat și vin chiar de la personalitățile acelor vremuri:
” M-am cutremurat la propunerea Excelenţei sale, a d-lui baron de Bucow, care voia să detaşeze un corp de 2000 de soldaţi regulaţi, contra districtului amintit, pentru a-i masacra pe toţi, fără a-i distinge pe cei vinovaţi de cei nevinovaţi.” scria episcopul catolic Bajtay în cronica acelor vremuri.
Cronicarul Mihail Cserei nota la începutul secolului al XVIII-lea situația precară în care se afla Transilvania:
”Sărmana țară gemea din cauza impunerilor. Deși, conform Diplomei pe timp de război Transilvania ar fi trebuit să dea 400.000 de florini renani, i s-a luat de 3-4 ori mai mult într-un singur an […] Pe lângă această, regimentele cutreierând țara în lung și în lat, tot ce consumau luau fără să plătească”.
S-ar putea ca Austria să fie susținută în demers de către Rusia care în mod firesc și normal şi-ar dori o instabilitate a Uniunii Europene. Deci, în concluzie, se impun câteva întrebări. Pe cine protejează acele garduri care ar putea fi construite la granița dintre Bulgaria și Turcia? Vor, autoritățile de la Viena să repornească conflictele din trecut? Se vrea învierea Imperiului Austro-Ungar?! Vom afla.
Sa isi faca fuhrerul nehahaleren zid in jurul austriei si sa nu mai iasa de acolo. Dupa aia venim noi si cu bulgarii si ne pisham in groapa dintre ziduri!