Prima pagină » Local » „Împăratul” Mihail Vlasov se crede într-un cazinou și pariază tot pentru libertate! Vrea să scape de pușcărie și se agață de orice „chichiță” legislativă ca să plece din celulă! (Exclusiv)

„Împăratul” Mihail Vlasov se crede într-un cazinou și pariază tot pentru libertate! Vrea să scape de pușcărie și se agață de orice „chichiță” legislativă ca să plece din celulă! (Exclusiv)

16 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Fostul avocat Mihail Vlasov a formulat recent o contestație la executare. Acesta le cere judecătorilor din cadrul Curții de Apel Iași să îi scadă din pedeapsă zilele considerate ca executate. Fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a Românei (CCIR) susține că nu i-au fost luate în calcul zilele suplimentare

Mihail Vlasov, cel supranumit „Împăratul”, vrea să scape de o mare parte din ultima pedeapsă primită! Astfel, fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a apelat la judecătorii ieșeni! Acesta a formulat recent o contestație la executare și le solicită judecătorilor din cadrul Curții de Apel Iași să constate că a executat o parte din pedeapsă. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al contestației. Ulterior, magistrații vor asculta ce are de zis fostul avocat ieșean, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Mihail Vlasov vrea să scape de gratii

În contestația adresată Curții de Apel Iași, Mihail Vlasov a susținut că, pe baza unei sentințe emisă în 2017, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare. Fostul avocat ieșean a adăugat că a fost liberat condiționat în urma executării unei jumătăți din pedeapsa respectivă. Totuși, spune fostul șef al CCIR, i-au rămas 168 de zile executate care nu au fost luate în calcul.
Conform „Împăratului”, în urmă cu 3 ani a fost implementată Legea 169/2017, care a introdus articolul privind măsura compensatorie a zilelor suplimentare executate pentru condiții necorespunzătoare de detenție.

„Ca urmare a acestei legi, mi s-au acordat, în raport cu zilele executate în detenție în condiții necorespunzătoare, 168 de zile suplimentare, al căror beneficiu nu poate fi revocat”, a afirmat Mihail Vlasov.

Acesta a mai spus că, în momentul în care a fost liberat condiționat, acele 168 de zile suplimentare nu i-au fost luate în calcul.

A cerut să fie audiat prin videoconferință

Cel supranumit „Împăratul” a mai susținut că, pe 3 noiembrie 2020, printr-o altă sentință, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare.

„La acea dată, la care am început să execut pedeapsa de 8 ani, eu aveam executate și se impunea a fi deduse din pedeapsa de 8 ani 168 de zile de arest preventiv, plus 870 de zile de detenție efectivă, plus 168 de zile suplimentare. În total, este vorba, de fapt, despre 1.202 zile de detenție executate deja! În această paradigmă, 3 noiembrie 2020 este ziua a 1.203-a de detenție!”, a subliniat fostul avocat și judecător ieșean.

Mihail Vlasov a mai susținut că, pe 7 noiembrie 2020, a cerut conducerii Penitenciarului Iași să îi transmită care este data la care expiră pedeapsa de 8 ani de închisoare și care este data la care devine opozabil în sensul îndeplinirii numărului de zile obligatorii pentru atingerea unei jumătăți din durata pedepsei respective. El a adăugat că i s-a transmis că, pentru un răspuns concret în acest sens, trebuie să se adreseze instanței.

„Vă rog, cu tot respectul pentru instanță, ca fost avocat și judecător, să fiu citat și audiat prin videoconferință, conform legii, întrucât vârsta mea (77 de ani) și bolile cronice grave (4 la număr) de care sufăr îmi îngreunează prezența fizică în fața dumneavoastră”, a încheiat cel supranumit „Împăratul”.

Este binecunoscut faptul că Mihail Vlasov este un împătimit al jocurilor de noroc, acesta fiind un client fidel al cazinourilor. De altfel, acesta ar fi pierdut sume importante la aceste jocuri de-a lungul timpului.

De ce a ajuns din nou la închisoare fostul avocat Mihail Vlasov

În fapt, Mihail Vlasov vrea să scape de gratii! În opinia sa, el ar fi executat deja aproximativ 4 ani din pedeapsa de 8 ani de închisoare, care i-a fost aplicată la începutul lunii noiembrie. Atunci, fostul avocat a fost pedepsit definitiv, de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Anchetatorii DNA au afirmat că, în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, a făcut demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. Potrivit anchetatorilor, au fost aduse grave prejudicii atât Camerei de Comerț, cât și SC Romexpo SA, la care CCIR este acționar majoritar.

„După ce a preluat conducerea CCIR, inculpatul Mihail Vlasov a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități / societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții. Concret, inculpatul și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Cornelia Liliana Ștefănescu, șefă a Cancelariei CCIR, Rodica Luiza Grigorescu, secretar general al CCIR, și Mariana Rodica Suciu, în calitate de director general SC Romexpo SA, pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și, respectiv, folosirea resurselor materiale ale celor două entități”, au afirmat procurorii.

Mihail Vlasov a produs un prejudicu de aproape 12 milioane de euro

Conform DNA, prin contractele semnate de acestea, respectiv contracte de închiriere, contracte de prestări servicii sau colaborare, contracte de asistență juridică cu Cabinetul Individual „Avocat Mihail M. Vlasov” au fost direcționate sume de bani sau au fost puse la dispoziție imobile din patrimoniul CCIR și Romexpo SA la prețuri derizorii, în favoarea lui Mihail Vlasov și a unor membri de familie.

„Totodată, inculpatul Mihail Vlasov și-a însușit sume de bani din bugetul CCIR, pe care le-a cheltuit în interes propriu. Acționând în această manieră, inculpatul Vlasov și celelalte persoane, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor CCIR și societății Romexpo”, au adăugat oamenii legii.

Procurorii au calculat prejudiciul la peste 60 de milioane de lei, aproape 12 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *