Prima pagină » Local » Impact produs de un șofer băut pe o stradă din Iași! În urma accidentului, Sergiu Sebastian Sănduță a fost condamnat de judecători
Impact produs de un șofer băut pe o stradă din Iași! În urma accidentului, Sergiu Sebastian Sănduță a fost condamnat de judecători

Impact produs de un șofer băut pe o stradă din Iași! În urma accidentului, Sergiu Sebastian Sănduță a fost condamnat de judecători

08 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

După un impact care s-a produs pe o stradă din Iași, un șofer a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Sergiu Sebastian Sănduță la 1 an şi 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Victima a primit daune morale în valoare de 1.000 de euro

În urma unui impact care a avut loc pe o stradă din Iași, un șofer a fost pedepsit. Așadar, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Sergiu Sebastian Sănduță la 1 an şi 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Inculpatul Sergiu Sebastian Sănduţă va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Consiliul Local Iaşi – Direcţia Fond Locativ sau în cadrul Serviciului Administrativ al Municipiului Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile. Admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă E. H. şi obligă partea responsabilă civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group să îi plătească părţii civile suma de 1.000 de euro, cu titlu de daune morale. Respinge celelalte pretenţii formulate de partea civilă ca nefondate”, au menționat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Impact produs pe o stradă din Iași

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul penal al lui Sergiu Sebastian Sănduță a început pe data de 17 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe șofer sub acuzațiile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe data de 11 mai 2021, la ora 13.00, inculpatul a condus autoturismul marca Opel Astra pe bulevardul Rosetti, din direcţia Vânători-Iaşi, iar în dreptul SC Inbit SRL a pierdut controlul asupra direcției, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Skoda care circula din direcţia Iaşi-Vânători, fiind condus de persoana vătămată E. H. căreia i-a cauzat leziuni ce au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi având o îmbibație alcoolică de 1,83 g/l alcool pur în sânge, la prima probă, respectiv 1,65 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Ieșeanul Sergiu Sebastian Sănduță, acuzat că a urcat băut la volan

În urma accidentului rutier cu victimă, ieșeanul Sergiu Sebastian Sănduță a declarant că a consumat mai multe băuturi alcoolice.

„Pe data de 11 mai 2021, în jurul orei 7.00, inculpatul a urcat la volanul autoturismului Opel Astra pe care l-a condus de la domiciliul său până la locul de muncă, din satul Vânători. Potrivit propriei declaraţii, în timpul pauzei de masă, în jurul orei 12.00, inculpatul a mâncat niște caș cu friptură de pui și a consumat un pahar de vin de casă, de circa 200 ml, și 2 doze de bere Tuborg, cu alcool, la 500 ml fiecare. După pauza de masă, inculpatul a hotărât să plece acasă, motiv pentru care a urcat la volanul autoturismului Opel Astra pe care l-a condus pe DE 583, din localitatea Vânători, spre Iași”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

Acum, șoferul băut a fost pedepsit după producerea acelui impact pe o stradă din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *