Impact devastator! Un șofer a scăpat de pușcărie după ce a făcut moarte de om pe o șosea din Iași! Accidentul rutier a curmat viața unui om! (EXCLUSIV)

Impact devastator! Un șofer a scăpat de pușcărie după ce a făcut moarte de om pe o șosea din Iași! Accidentul rutier a curmat viața unui om! (EXCLUSIV)

18 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

În urma unui impact devastator care a avut loc pe o șosea din Iași, un șofer a scăpat de pușcărie. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Doru Iulian Hălciug la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. De altfel, judecătorii ieșeni au luat în calcul o culpă în proporție de 50 la sută a victimei. Deși a scăpat de temniță, șoferul a fost obligat să presteze o muncă în folosul comunității

După un impact devastator care s-a petrecut pe un drum din județul Iași, un șofer a scăpat de pușcărie. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Doru Iulian Hălciug la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

„Inculpatul Doru Iulian Hălciug va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iaşi, pe o perioadă de 70 de zile. Ia act că persoana vătămată A.L.B. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Impact devastator, pe o stradă din județul Iași

Demn de remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Doru Iulian Hălciug a început pe data de 18 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe șofer, sub acuzația de ucidere din culpă. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, Doru Iulian Hălciug se afla la volanul unui vehicul ce se deplasa pe o șosea din județul Iași. La un moment dat, acesta a dat cu mașina peste o persoană care se afla pe carosabil.

Ieșeanul Doru Iulian Hălciug, acuzat de ucidere din culpă după accidentul rutier

Autoritățile ieșene au fost anunțate despre producerea accidentului rutier cu victimă printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La scurt timp, la fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Echipajul din cadrul SMURD i-a acordat victimei primul ajutor. Mai apoi, aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi pentru primirea de îngrijiri medicale. De asemenea, agenții de poliție au demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele de producere a accidentului rutier.

Magistrații ieșeni au ajuns la concluzia că victima și șoferul vehiculului au avut câte o culpă de 50 la sută în producerea accidentului respectiv. Șoferul a fost testat alcoolscopic, stabilindu-se că acesta nu consumase băuturi alcoolice. Mai apoi, acesta a fost chemat la audieri și trimis în judecată sub acuzația de ucidere din culpă.

Acum, după acel impact devastator ce a avut loc pe o șosea din Iași, șoferul implicat în accident a scăpat de pușcărie, fiind condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *