Prima pagină » Titlurile zilei » Împăcare istorică, în instanță, între membri ai lumii interlope din Iași! S-a făcut pace după o bătaie sângeroasă în centrul orașului! Viorel și Robert Oarză au scăpat de gratii și de o mare parte dintre acuzații!

Împăcare istorică, în instanță, între membri ai lumii interlope din Iași! S-a făcut pace după o bătaie sângeroasă în centrul orașului! Viorel și Robert Oarză au scăpat de gratii și de o mare parte dintre acuzații!

30 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Membrii clanului Corduneanu au decis să își retragă plângerile făcute împotriva lui Viorel Marian Oarză și a fiului său, Robert Oarză. Astfel, chiar dacă au fost trimiși în judecată de procurorii ieșeni, Viorel și Robert Oarză scapă de o mare parte dintre acuzațiile aduse

Împăcare istorică, între membrii clanurilor interlope din Iași! Frații Corduneanu au renunțat la plângerile formulate împotriva lui Viorel Marian Oarză și a fiului său, Robert Oarză! Mai mult, cei din urmă au fost puși în libertate de judecătorii ieșeni.
Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea de revocare a măsurii preventive făcută de Viorel Marian Oarză și Robert Oarză.

„Instanța revocă măsura arestării preventive dispusă față de inculpații Viorel Marian Oarză și Robert Andrei Oarză. Dispune punerea în libertate a inculpaților, dacă aceștia nu sunt arestați în altă cauză”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Frații Corduneanu s-au împăcat cu Viorel și Robert Oarză

Hotărârea de ieri a instanței vine pe fondul împăcării istorice dintre cele două clanuri din Iași. Potrivit avocatului care îi reprezintă pe Viorel și Robert Oarză, părțile vătămate din dosar (frații Corduneanu) au renunțat la plângerile formulate.

„Recent, clienții mei au fost trimiși în judecată. Ulterior, părțile vătămate din dosar au precizat că renunță la plângerile formulate împotriva lui Viorel și Robert Oarză. De fapt, clienții mei au afirmat încă de la început faptul că sunt prieteni cu familia respectivă și cred că anchetatorii au dat dovadă de un exces de zel în acest caz”, a declarat ieri avocatul Radu Irimia.

În urmă cu câteva zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Viorel Marian Oarză și fiul său, Robert Andrei Oarză. Acuzațiile aduse de anchetatorii ieșeni au fost de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe și amenințare. După retragerea plângerilor, cei doi rămân doar cu acuzația de tulburarea ordinii și liniștii publice. Inițial, în dosar, Vasile Călin (fost Corduneanu) și Gheorghe Rusu (fost Corduneanu) au fost considerați părți civile.

Un scandal care a izbucnit la Sala Sporturilor din Iași

La mijlocul lunii februarie a acestui an, polițiștii ieșeni au fost alertați cu privire la faptul că, la restaurantul clanului Corduneanu, de la Sala Sporturilor, a izbucnit un conflict. Din primele informații reieșea faptul că Viorel Oarză și fiul său, Robert Oarză, i-ar fi agresat pe Vasile Călin și pe Gheorghe Rusu.

În urma incidentului, cei doi membri ai clanului Corduneanu au ajuns la spital, cu leziuni ușoare. Toată scena s-ar fi petrecut chiar în fața restaurantului deținut de frații Corduneanu. Totuși, la scurt timp de la incident, Viorel și Robert Oarză au negat că s-ar fi petrecut ceva în afara legii, aceștia susținând, prin avocatul lor, Radu Irimia, că, de fapt, ei sunt prieteni cu frații Corduneanu. Chiar și așa, oamenii legii au intrat pe fir, i-au ridicat pe Viorel și Robert Oarză și i-au dus la audieri. Mai apoi, cei doi au fost reținuți și, respectiv, arestați preventiv. Viorel și Robert Oarză au contestat măsura și, în cele din urmă, în cursul zilei de ieri, judecătorii ieșeni le-au revocat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *