Prima pagină » Local » Imobiliare.ro: Vrei să te muți cu chirie? Nu ești singurul. Locuințele din Iași sunt la mare căutare
Imobiliare.ro: Vrei să te muți cu chirie? Nu ești singurul. Locuințele din Iași sunt la mare căutare

Imobiliare.ro: Vrei să te muți cu chirie? Nu ești singurul. Locuințele din Iași sunt la mare căutare

24 aug. 2023, 09:33, 5 ,
în Local

Apartamentele și casele din Iași au fost la mare căutare în ultima vreme. Cererea pe segmentul de chirii de pe piața rezidențială locală a crescut cu 31% într-un an.

Aproape 6.000 de potențiali chiriași, din totalul de circa 88.600 care și-au căutat o proprietate pe Imobiliare.ro în intervalul aprilie – iulie 2023, au fost interesați de locuințele din Iași.

Evoluția este cu adevărat spectaculoasă, dacă ne uităm la situația din 2021. În doi ani cererea a crescut răsunător, cu 80%.

Cauți o casă de închiriat în Iași? Găsești AICI cele mai noi oferte

În același timp, numărul proprietăților listate la închiriere a scăzut cu 30% pe plan local, o tendință similară fiind observată și în alte orașe mari din țară, ca București, Cluj-Napoca sau Brașov.

Chirii mai scumpe

Nici prețurile nu au stat pe loc. Potrivit datelor centralizate de Imobiliare.ro, primul și cel mai accesat portal imobiliar din România, proprietarii au solicitat în trimestrul al doilea al acestui an un preț mediu de 7,8 euro/mp util pentru apartamentele scoase pe piața închirierilor.

Piața închirierilor de locuințe în trimestrul 2. Sursă: Raport Piața rezidențială T2 Imobiliare.ro Market 360)

Astfel, doar într-un an, chiria a devenit cu 10% mai mare.

Vezi AICI ce apartamente poți închiria acum în Iași

Pentru a se muta într-o garsonieră ieșenii au ajuns să scoată din buzunar lunar 290 de euro. În cazul celor care au preferat apartamentele cu 2 camere bugetul necesar pentru chirie a ajuns la 390 de euro pe lună.

Familiile mai numeroase sau persoanele care și-au dorit pur și simplu mai mult spațiu acasă au achitat 480 de euro pe lună, conform Imobiliare.ro.

Comentarii
  • Câtă gargară pentru mafia imobiliară care distruge toate spațiile verzi și acum au apartamente care nu se vând dar nu-i nimic în curând vor avea mare succes la vândut oxigen îmbuteliat.

  • De la a vrea la a putea, e cale lungă. Ziarul abunda de articole despre șomaj in crstere, firme închise și oameni disponibilizați, iar ăștia o țin cu resturile în creștere la imobiliare.

  • Tocmai am inchiriat 2 cam. cu 310 euro.

  • Lasă ca la anul o sa fie 250 ! , dacă o sa îi ai

  • preturi de cluj, la chiriile iesene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`