Prima pagină » Sanatate » Îmi curge nasul și strănut – Remedii naturale pentru alergii

Îmi curge nasul și strănut – Remedii naturale pentru alergii

08 mart. 2022, 10:21,
BZI.ro, în Sanatate

Foarte multă lume se întreabă „ce să fac atunci când îmi curge nasul și strănut.” Cele mai frecvente cauze ale strănutului sau secrețiilor nazale sunt cauzate de alergii sau răceală. De multe ori persoanele confundă simptomele răcelii cu cele ale unei alergii. De aceea majoritatea oamenilor iau medicamente pentru răceală, când de fapt trebuite să trateze o alergie. Pentru ameliorarea simptomelor alergiilor, putem apela la câteva remedii naturale.

Alergiile pot cauza mari disconforturi, acestea manifestându-se cel mai frecvent prin strănut sau secreții nazale. De acea multe persoane doresc să apeleze la remedii naturale cât mai rapide, fără a se mai deplasa la medicul specialist.

Îmi curge nasul și strănut! Ce remedii naturale pot folosi

De cele mai multe ori, oamenii cred că sunt răciți atunci când strănută, însă acesta poate fi cauzat și din cauza unei alergii. Hipersensibilitatea nu poate fi tratată prin clasicele medicamente pe care majoritatea persoanelor le iau pentru răceală. Însă, există câteva remedii naturale pe care le putem folosi pentru a remedia aceste simptome. 

Unul dintre aceste tratamente naturiste este inhalarea. Aceasta se poate face seara sau înainte de a ieși din casă, de două – trei ori pe zi. Într-o oală cu apă fierbinte, adaugă ceai de mușețel sau câteva picături de ulei de pin sau mentă și stai 15-20 minute cu capul deasupra oalei. Acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează.

Sucul de ghimbir cu mentă și morcov este un alt remediu natural pentru alergiile respiratorii. Acesta are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii ce reduc complicațiile alergice și oferă o stare de bine. Pentru prepararea acestui suc ai nevoie de un morcov, o lingură ghimbir și o ceașcă de ceai de mentă. Se adaugă toate într-un blender și apoi se strecoară amestecul obținut. Sucul se bea de trei ori pe zi.

Consumul de vitamina C poate avea de asemenea un efect benefic împotriva alergiilor datorită proprietăților antihistaminice. Doza recomandată pentru desfundarea nasului este de 1000 – 4000 mg.

Am răcit sau am o alergie?

Alergiile se manifestă la anumite persoane ce prezintă o sensibilitate aparte pentru praf, mucegai, polen, părul anumitor animale și alți alergeni. Simptomele frecvente ale alergiilor sunt nas înfundat, strănut sau secreții nazale apoase. Acestea nu sunt contagioase, însă se pot transmite ereditar. Spre deosebire de alergii, răceala este cauzată de un virus. 

Virozele pot fi contactate de la alte persoane care strănută sau tușesc în apropierea noastră, de asemenea și printr-o strângere de mână. Acestea se manifestă prin nas înfundat, strănut sau febră. Spre deosebire de alergii, simptomele răcelii după aproximativ o săptămână, două se diminuează. O altă deosebire între răceală și alergie este momentul în care se manifestă. De obicei, alergiile se manifestă pe tot parcursul anului sau pot fi sezoniere. Pe de altă parte, răcelile tind să apară cu precădere în timpul iernii.

Secrețiile nazale și strănutul pot fi doar două dintre cele mai frecvente simptome ale alergiilor și pot duce la întrebarea „de ce îmi curge nasul și strănut.” Remediile pot fi naturale precum inhalațiile sau creșterea consumului de vitamina C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *