Prima pagină » Titlurile zilei » Îmbrăcate în ținute extravagante și etalând kilograme de aur, mai multe tinere din Grajduri au întors privirile tuturor pelerinilor: „Toate bijuteriile mele sunt primite cadou de Sfânta Maria, că a fost ziua mea onomastică” – FOTO/VIDEO

Îmbrăcate în ținute extravagante și etalând kilograme de aur, mai multe tinere din Grajduri au întors privirile tuturor pelerinilor: „Toate bijuteriile mele sunt primite cadou de Sfânta Maria, că a fost ziua mea onomastică” – FOTO/VIDEO

14 oct. 2023, 02:00, 27 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Mai multe tinere de etnie romă, din Grajduri, au atras, în seara de joi, 12 octombrie 2023, toate privirile pelerinilor veniți să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Acestea au ieșit în evidență grație frumuseții lor naturale, ținutelor elegante și extravagante, dar și bijuteriilor de aur care cântăreau kilograme bune.

Mai multe tinere din Grajduri au făcut senzație la pelerinajul Sfintei Parascheva

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva este un moment de mare sărbătoare pentru toți creștinii ortodocși din țară, iar romii din Grajduri nu s-au lăsat mai prejos. Îmbrăcați elegant și purtând în mâini buchete de flori pe care să le depună la baldachinul sfintei, membrii familiei Stănescu s-au așezat la rând pentru a se ruga. Au ieșit însă în evidență grație ținutelor elegante, dar și bijuteriilor opulente.

Femeile din familia Stănescu nu se puteau prezenta oricum la pelerinaj, așa că au pus pe ele cele mai spectaculoase haine de blană, și-au umplut mâinile de inele și brățări, iar în jurul gâtului și-au înfășurat cele mai mari și mai grele salbe, kilograme de aur strălucind.

„Este Sfânta Parascheva și ne-am pregătit pe măsură. La fiecare sărbătoare, la noi este tradiția să ne îmbrăcăm elegant, să ne aranjăm, să ne machiem, așa e la orice sărbătoare, nu contează. M-am învățat de copilă să rezist pe tocuri, nu mi-a fost greu să stau la rând pe tocuri. Vin de mulți ani la Sfânta Parascheva, venim în familie, e frumos, vorbim, râdem, trece timpul imediat, nici nu simțim. Niciodată nu venim singuri să ne rugăm. Toate bijuteriile mele de aur sunt primite cadou de la mama, de Sfânta Maria, că a fost ziua mea onomastică, nu sunt moștenite. La noi așa e, purtăm aur de când suntem mici”, a spus Denisa Alina Ana-Maria Stănescu.

Romii din Grajduri s-au rugat pentru sănătate și spor la bani

Dacă femeile din familia Stănescu s-au îmbrăcat cât mai elegant pentru pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva, nici bărbații familiei nu s-au lăsat mai prejos, alegând să poarte costume clasice de culoare neagră, la care au asortat cămăși albe și pantofi de lac. Reporterii BZI au aflat că hainele tinerilor din familia Stănescu au fost făcute pe comandă, în Turcia, iar capul familiei a declarat că bijuteriile pe care acestea le poartă costă 100 de mii de euro, fiecare având 400 de grame de aur.

„Am fost în Turcia și le-am făcut rochiile la comandă. Aurul de pe ele valorează 100 de mii de euro, fiecare poartă 400 de grame de aur. Bijuteriile simbolizează că noi suntem veniți din India”.

Reporterii BZI au discutat cu membrii familiei Stănescu și după ce aceștia s-au rugat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Capul familiei a precizat că s-au rugat pentru sănătate, dar și pentru a spor la bani.

„Am venit, aici, la Sfânta Parascheva să ne ajute, să ne dea Dumnezeu sănătate, spor la case, spor la bani, să ne luăm mașini străine”, a declarat tatăl mai multor tinere din Grajduri, care au atras toată atenția la pelerinajul Sfintei Parascheva.

Comentarii
  • Jurnalisti idioti sunt din Ciurea nu Grajduri

  • Băi dobitoci ce sunteți…pe cine interesează că niște țigănci borâte au niște aur,cel mai probabil furat ??? Voi dacă nu dați știri cu țiganii interlopi,ne intoxicați cu voma asta rusească numită Haur, cu Severin, scroafa mahalagioaică și derbedeul infractor simion,niste spioni ruși…

  • Frumoase cele tinere, asa e…. Dar asta e subiect de articol? Ca au bijuterii de 5 mld pe ele? Și asta la modul admirativ e relatat! Ferească Dumnezeu! Dragilor, aveți școală de Jurnalism? Ma îndoiesc, sincer! Oricum, nu ca nu as putea dormi noaptea din cauza asta, dar ma întreb asa, ca omul de rand: de unde atâția bani? Cu ce se ocupa ei de își permit atâtea? De ce nu verifica nimeni lucrurile astea? Eu personal am 2 servicii și abia reușesc sa ii împart sa ajung de pe o luna pe alta cu banii, ei ce joburi au, de unde atâția bani???

  • Cate impozite au platit la viata lor ?
    Jurnalisti idioti, nu va intereseaza si cei care muncesc si va platesc pe voi sa scrieti asa articole fara valoare ?
    Stiti ce inseamna sa te rogi? Stiti ce inseamna smerenie?
    VAI MAMA VOASTRA !!!!

  • baciu cezar nu era la eveniment?

    p.s. am scris numele cu litere mici pentru ca nu e de interes sau vreo personalitate!
    E UN TRADATOR!!!

  • Articol scris de doctorand Codruta Soroaga…halal jurnalist

  • Decit aur mai bine făceau școală munceau și plăteau impozite ,așa ele sunt o povară pentru noi toți.Nu sunt rasist pentru că aparțin unei minorități dar țiganii sunt o minoritate care în procent de 90 % se ocupa cu lucruri ilegale .Stima pentru cei 10 % care trăiesc cinstit!

  • Anaf-ul ii hartuieste pe aia care si-au vandut o bicicleta veche sau un telefon sh pe olx. Astia nu le sar in ochi .. probabil si-au cumparat bijuteriile din banii de somaj.

  • Ce-i cu atâta descremenare?

  • Un articol pe masura celor care il publica.

  • Vai de plm ce-i acolo!
    Pupați plexiglas pupa-m-ați in pvlă :)))

  • Mi-ar fi rușine să mă numesc jurnalist/ziarist și să scriu asemenea articol… Efectiv, unii dintre voi habar nu aveți ce înseamnă presă scrisă sau online.
    Mai rău e că nu vă dați seama ce loseri sunteți și că ar trebui să vă reprofilați.

  • URAAAA! PLATIM TAXE SI IMPOZITE PENTRU CA ASISTAȚII SOCIAL SĂ-ȘI FLUTURE HAURU SI BEJOTERIILE LA BISĂRICĂ!!
    PROSTI SUNTEM, PROSTI VOM FI,PROSTI VOM MURI…
    TRĂIASCĂ TIGANII SI A LOR NAȚIE CE NE ACAPAREAZĂ
    HULIȚIL SI DENIGRATIL PE ANTONESCU IN CONTINUARE…

  • Știu că o să vă legați de faptul că în în ultima parte a postării s-au strecurat șeva inadvertențe gramaticale… Sunt asumate…

  • libidinoase..nespalate

  • Paraziți sociali, infractori

  • tocmai m-am bashit cu stropi si mi s-au maronit chilotii

  • Ion Lumânareanu

    Da-v-ar bunu’ D-zău la mwe !

  • Felicitari.Mancati si voi saracilo,r o paine de la tinerele balaoachese,care le puneti pe tapet.De asta au loc ele in tara asta,ca se gasesc amarati ca voi,care scriu articole de astea pe doi lei si o masa de saraci. Ce ne intereseaza pe noi gunoaiele astea, noi muncim din greu si platim taxe,amandoi copiii mei muncesc pe santiere ca sa-si intretina familia, cinstit. Voi gunoaieleor ce subteti ne prezemtati scursurile astea. Le vine si lor randul cat de curand.

  • Rromii nu fura banii contribuabililor

    Ar fi bine sa vedem cate zeci de miliarde dau astia Ucrainei, ar fi bine sa vedeti cate miliarde dau astia refugiatilor ucrainieni care traiesc mai bine decat noi pe banii nostri si ne batjocoresc in propria tara ca multumita ,ar fi bine sa vedeti cat fura penalii chirica, tabla si cat au furat si fura toti din administratia publica locala si centrala totul din taxele si contributiile romanilor, ar fi bine sa vedeti pensiile speciale si salariile de peste 12.000 lei la neamurile si increngatura politica care freaca menta in fotolii calde Rromii nu fura banul public, banul contribuabilului.Asa ca…. mai incet cu criticile, vedeti realitatea dramatica din tara.

  • Isus a zis: ”Dați-i Cezarului ce-i al Cezarului și lui D-zeu ce-i a lui D-zeu”. Așadar țiganii cu aurul și credincioșii cu iubirea lui D-zeu.

  • Ieșean oripilat

    Infractori genetici, paraziți, au averi pe care nu le pot justifica pt că sunt făcute din furt, cerșetorie, tâlhării, omoruri, șantaj, înșelătorie, cămătărie, amenințare, preocupări pe care statul nu le impozitează de aceea sunt profitabile, merg mână în mână cu alți infractori, politicienii, pentru ei ciorile vin cu șatra, votează cum le spune politicianul și politicianul le asigură spatele.

  • Iesean oripilat

    Ei este viitorul județului nostru! Pariu că sunt mai mulți romi in Iasi decât băștinasi?
    Apropo, romii au venit în Moldova de pe la anul 1109, e dovedit istoric. Asa ca ei au fost primii pe aceste pământuri sfinte.
    Vrem ca sa vedem viitorul mitropolit al Iasului …să fie un rrom. Era și timpul !
    IPS Salam De la Pașcani ar fi potrivit pt această funcție in stat. Sau călugărul Carburant Fasolică de la m-rea Cetățuia, e altu care poate ocupa cu smerenie scaunul mitropolitan.

  • Iesean oripilat de invazia de refugiati ucrainieni

    Daaaa pun pariu desteptule ca vor fi in Iasi si in Romania mai multi ucrainieni decat ieseni/ romani. Asta este o problema grava nu problema romilor. Asa s- au refugiat si ungurii aici la noi,i- am primit si acum au pretentii teritoriale.

  • Iesean oripilat de invazia de refugiati ucrainieni

    Daaaa pun pariu desteptule ca vor fi in Iasi si in Romania mai multi ucrainieni decat ieseni/ romani. Asta este o problema grava nu problema romilor!Asa s- au refugiat si ungurii aici la noi,i- am primit si acum au pretentii teritoriale.

  • Partenie Cauciuc, călugăr schit Cetățuia

    Romii au toate sanșele să câstige primăria Iași chiar si Consiliul Județean. Sanșa lor e să meargă și să se inscrie in Alianța Haur și drumul lor e pavat spre vârful politicii. Chiar nu mă deranjează deloc că in birourile de la primăria Iași să fie angajați și cetăteni de etnie rromă.

    E de bun simț acest lucru și chiar UE recomandă acest lucru.
    …stim sigur că dacă au niște rromi( colegi de muncă), doamnele din primărie nu o să mai doarmă in timpul programului de muncă de la 9:00 -15:00 …vor fi super vigilente 🤪.

  • Exaaaact, putorile nu vor mai dormi in timpul programului de munca! Oricum iesenii au ajuns o minoritate in Iasi, avem rromi si ucrainieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *