Prima pagină » Actualitate » Îmbinarea utilului cu plăcutul: Cum proiectele mixed-use îmbunătățesc experiența angajaților și productivitatea afacerii
Îmbinarea utilului cu plăcutul: Cum proiectele mixed-use îmbunătățesc experiența angajaților și productivitatea afacerii

Îmbinarea utilului cu plăcutul: Cum proiectele mixed-use îmbunătățesc experiența angajaților și productivitatea afacerii

30 mai 2023, 10:05,
în Actualitate

Pe piața muncii extrem de competitive de astăzi, companiile caută în mod constant modalități de a atrage și de a păstra angajații de top.

Analizele făcute pentru piața de birouri din România arată că în cele mai multe orașe cererea de spații de birouri a ajuns la un nivel comparabil cu cel pre-pandemie. Cu toate acestea, pe măsură ce angajații au devenit mai obișnuiți cu flexibilitatea muncii și și-au construit viața în jurul acesteia, au ajuns să nu mai fie mulțumiți de vechiul standard. Astfel, partea dificilă pentru companii este să descopere cum să-i păstreze pe toți mulțumiți.

Să stai cât mai aproape de birou și să nu mai fii nevoit să stai kilometri întregi blocat în trafic, este probabil visul oricărui angajat. Acest vis poate deveni realitate, iar în Iași Prime Kapital vine cu soluția: Silk District, un proiect imobiliar cu utilizare mixtă (n.red. mixed-use – are atât o componentă rezidențială cât și una office) care oferă o experiență de muncă, dar și de viață privată, de neegalat pentru angajatori și angajați.

Silk District este un amplu proiect de regenerare urbană dezvoltat într-o zonă în plină expansiune a orașului Iași. Localizat excelent, proiectul are o conexiune directă cu centrul orașului și integrează clădiri de birouri Clasa A, apartamente spațioase, zone verzi extinse și spații comerciale dedicate chiriașilor și rezidenților

În total, Silk District va avea 104.400 metri pătrați de Birouri Clasa A, peste 1.500 de apartamente moderne și 40.500 metri pătrați de spații verzi, de promenadă și zone pentru biciclete. Ansamblul se întinde pe o suprafață de 10,1 hectare și se află la doar 15 minute de mers pe jos de Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” și 20 de minute de mers pe jos de Palatul Culturii. Construit în jurul conceputului “Cartierul 15 minute”, Silk District oferă posibilitatea de a avea locul de muncă, locuința, școala și acces la activități recreative într-un perimetru de doar 15 minute de mers pe jos.

Construcția complexului se va face în faze, fiind deja avansate lucrările pentru Fazele I de rezidențial și office, care au termen de finalizare în ultimul trimestru al acestui an, în paralel desfășurându-se și lucrările pentru Faza 2 rezidențial, precum și lucrările de amenajare a spațiilor verzi dedicate primelor două faze.

Clădirile de birouri Silk District sunt Clasa A, construite la standard de certificare BREEAM Outstanding, care recunoaște designul sustenabil și ecologic al clădirii. Pe măsură ce tot mai mulți lucrători își prioritizează preocupările ecologice, companiile care pot oferi un mediu de lucru sustenabil au un avantaj clar în atragerea celor mai buni angajați.

Dar Silk District nu oferă doar un design sustenabil, ci și facilități de primă clasă. De la opțiunile de luat masa, la spații de recreere de ultimă generație, Silk District are tot ce au nevoie angajații pentru a se simți confortabil și productiv în mediul lor de lucru. În plus, nu vor fi nevoiți să își facă griji cu privire la locurile de parcare, deoarece Silk District oferă parcări ample, având 2 niveluri subterane și 480 de locuri de parcare subterane pentru fiecare clădire de birouri.

Una dintre caracteristicile notabile ale Silk District este peisajul verde și spațiul public, care creează un mediu de lucru flexibil și susțin sănătatea mentală a angajaților. Cu zone desemnate fără mașini (car-free), alei pietonale și spații verzi extinse, dar și cu o conexiune excelentă la mijloacele de transport în comun, angajații pot ajunge ușor la locul de muncă indiferent de mijlocul de transport ales. Și când ajung acolo, pot profita de spațiile exterioare frumos amenajate pentru a lua o pauză, a se încărca și a se conecta cu colegii.

Având totul situat într-un singur loc convenabil, angajații pot trece fără probleme între activitățile de lucru și cele de agrement, fără a fi nevoiți să se preocupe de transport sau logistică.

În cele din urmă, Silk District oferă o comunitate într-un nou cartier conceptual. Prin aducerea împreună a spațiilor rezidențiale, comerciale și culturale, Silk District creează un mediu vibrant și divers în care angajații pot prospera atât personal, cât și profesional.

Pe scurt, Silk District va deveni un hub urban vibrant și plin de energie, o comunitate unită care se va bucura de beneficiile pe care le primești atunci când tot ce ai nevoie este în imediata apropiere.

Ce înseamnă Clasa A?

Clădirile de birouri se împart în câteva categorii bine-definite, în funcție de anumite criterii precum finisajele clădirii, locația/accesibilitatea, împărțirea spațiului pe fiecare etaj, terasele și spațiile verzi, facilitățile oferite chiriașilor, sau nivelul chiriei.

Clădirile de birouri Clasa A vin la pachet cu finisaje de top și îmbunătățiri de ultimă generație pentru chiriași. Printre facilitățile oferite de birourile din Silk District enumerăm 40.500 metri pătrați de spații verzi și de relaxare „car-free”, 10.080 metri pătrați dedicați zonelor de shopping, restaurante, relaxare sau sport, flexibilitate în compartimentare, lift special pentru mărfuri, dar și lifturi de persoane cu perioadă de așteptare mai mică de 30 secunde, recepție centrală cu zonă de așteptare, precum și multiple alte facilități care să susțină un mediu de lucru sănătos și productiv.

Mai mult, clădirile de birouri din Silk District au fost gândite să fie eficiente energetic, acestea fiind proiectate după standardele BREEAM Outstanding, cel mai înalt calificativ care poate fi acordat unei clădiri în urma evaluării parametrilor de sustenabilitate.

Ce oferă birourile din Silk District?

  • Compartimentare flexibilă, de până la 3.000 metri pătrați /etaj/clădire
  • Regim de înălțime: P + 7 etaje
  • Lobby cu volumetrie impresionantă, pe 2 etaje
  • Căi de acces multiple pentru fiecare clădire
  • Parcări subterane pe 2 niveluri
  • 480 locuri de parcare subterane/clădire
  • Stații pentru încărcarea mașinilor electrice
  • Parcări pentru biciclete
  • Lifturi rapide (1,6 m/sec.) cu acces direct în subsol
  • Fațadă din sticlă de 2,80 m înălțime, pentru lumină din plin
  • Spații de retail de aproximativ 2.200 mp/clădire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025