Prima pagină » Local » Imaginile unui dezastru, la 2 kilometri de Iași! Sute de oameni înoată zilnic în noroaie în comuna Aroneanu, localitate condusă de primarul Benoni Moruzi – GALERIE FOTO

Imaginile unui dezastru, la 2 kilometri de Iași! Sute de oameni înoată zilnic în noroaie în comuna Aroneanu, localitate condusă de primarul Benoni Moruzi – GALERIE FOTO

06 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mai multe străzi din comuna Aroneanu, aflată la 2 kilometri de municipiul Iași, arată ca după război. Unele străzi din comuna Aroneanu nu au fost asfaltate niciodată, iar sute de familii sunt nevoite ca, zilnic, să circule prin noroaie. Conducerea Primăriei nu a luat până acum în seamă doleanțele locuitorilor din comuna ieșeană

Una dintre cele mai slab administrate localități de lângă municipiul Iași, din zona metropolitană, a ajuns să arate ca după război. Comuna Aroneanu, păstorită de liberalul Benoni Moruzi, nu are parte de investiții, nu are nici măcar asfalt pe o bună parte din drumurile care duc în localitate. Deși numărul de locuitori crește de la an la an, situația investițiilor este la pământ. Drumurile din localitate arată ca după război, spre disperarea localnicilor. Este și cazul celor care stau pe străzile Mihai Eminescu, Nicolae Iorga sau Mușatini, toate din satul Aroneanu.

Aceste străzi sunt tranzitate zilnic de sute de oameni, obligați să meargă prin noroaie sau praf. În edițiile anterioare a fost prezentată o situație din comuna Aroneanu, în care primarul a atribuit în mod suspect unele contracte din bani publici către unii colegi de partid.

Dezastru cu drumurile din comuna Aroneanu

Strada Mihai Eminescu este una dintre principalele artere ale satului Aroneanu. Șoseaua face legătura între drumul comunal 17 și alte artere ce duc spre capătul pistei de la Aeroportul Iași. Această zonă s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme, dar se pare că primarul Benoni Moruzi nu ține cont de doleanțele oamenilor.

„Suntem în ultimul hal. Toate celelalte comune din jurul Iașului au tot ce le trebuie: asfalt, gaz, canalizare, o Primărie decentă și primari gospodari”, a spus un localnic din comuna Aroneanu.

Culmea, inițial, strada Mihai Eminescu era inclusă într-un plan de asfaltare, însă primarul Benoni Moruzi a preferat să renunțe la proiect. Oamenii continuă să se arate deranjați de situația apărută.

„Nici primar nu a ajuns peste noapte, are câțiva ani buni! Până și centrul comunei arată oribil. La țară nu înseamnă noroi până la glezne. Există comune care nu sunt atât de aproape de oraș și arată de 10 ori mai bine. Partea proastă este că nu prea își face treaba și încă iese primar… Asta e problema!”, a spus un alt localnic din zonă.

Probleme în toate satele din comună

Pe de altă parte, primarul Benoni Moruzi a susținut că, pe străzile respective, se lucrează la aducțiunea de gaz și, până nu este gata proiectul, nu se poate interveni la modernizare.

„Se lucrează la proiectul de gaz, se sapă pe aceste străzi. Nu este o problemă de ceva vreme, ci e recentă, de când s-a dezghețat. Au fost făcute săpături la conducte”, a spus primarul Benoni Moruzi.

Astfel de probleme legate de drumurile din comuna Aroneanu au mai fost semnalate de locuitori și în primăvara anului trecut. Probleme cu infrastructura de transport deficitară sunt în toate satele din comuna Aroneanu, localitate condusă de aproape 14 ani de Benoni Moruzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *