Prima pagină » Titlurile zilei » Imaginile unui dezastru! Iașul a fost inundat după o ploaie banală. Străzile s-au umplut de apă, iar șoferii au avut nevoie de barcă pentru a merge prin oraș – FOTO, VIDEO

Imaginile unui dezastru! Iașul a fost inundat după o ploaie banală. Străzile s-au umplut de apă, iar șoferii au avut nevoie de barcă pentru a merge prin oraș – FOTO, VIDEO

30 mai 2024, 02:00, 14 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Miercuri dimineață, oamenii au avut o surpriză când au plecat spre muncă. Străzile Iașului erau pline de apă după o noapte de ploaie, iar traficul a fost un calvar pentru șoferi

După ce în noaptea de marți spre miercuri a plouat continuu, primii oameni care au ieșit pe străzi au rămas uluiți de ce au văzut. Drumurile erau umplute de apă, iar traficul era un haos total. În multe zone din oraș, s-au format bălți uriașe, iar mașinile circulau cu greu. Au avut de suferit și pietonii, care nu puteau trece strada sau erau udați în stațiile de tramvai.

Străzile Iașului au fost umplute de apă după o ploaie

În dimineața zilei de marți, 29 mai 2024, majoritatea străzilor din oraș erau umplute de apă. Canalizările nu făceau față, iar șoferii se chinuiau să le străbată cu mașinile. Una din cele mai mari probleme a fost la pasajul Galata, unde s-a format o baltă uriașă. Bineînțeles că primăria a trimis imediat echipaje după ce a văzut valul de nemulțumiri, însă celelalte artere din oraș au fost ignorate. La intrarea în Iași, în zona industrială, pe bulevardul Virgil Săhleanu, erau porțiuni de câte 20-30 de metri acoperite complet de apă.

TIR-urile care mergeau prin zonă treceau cu mare viteză, iar toată apa era aruncată pe trotuar și pe pietoni. Un bărbat care nu avea pe unde să treacă a mers pe mijlocul străzii, fiindcă era porțiunea cu cea mai puțină apă. În dreptul fostei fabrici de ulei, muncitorii s-au strâns să privească cum s-a adunat toată apa pe carosabil. De asemenea, și pe bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron, situația a fost la fel, mașinile treceau prin bălți și aruncau toată apa pe trotuare. Oamenii sunt extrem de furioși pe primar, care în atâția ani nu a reușit să rezolve o problemă importantă a acestui oraș, canalizarea.

„Am văzut pe internet că la prima oră a zilei era dezastru prin oraș cu apa, dar m-am gândit că până vin eu în oraș nu o să mai fie probleme. M-am înșelat, este deja ora 11.00 și apa la intrarea dinspre Tomești este foarte mare, am noroc că vin zilnic pe aici cu mașina și am cam învățat locurile denivelate sau unde sunt gropi și merg ușor. Pai, dacă nu cunoști ce se află sub apă, ce faci, îți rupi mașina”, a spus Ionuț, un șofer care venea din Tomești.

Primarul a dispus ca echipajele din subordine să intervină în special la pasajul Galata, unde erau înregistrate singurele probleme din punctul de vedere al primăriei. Realitatea era cu totul alta în teren, iar în oraș nu erau mașini să decolmateze străzile. Reporterii BZI l-au contactat pe primarul Mihai Chirica, pentru a oferi o explicație în această situație, însă nu a răspuns apelurilor.

„Am dispus tuturor direcțiilor și societăților comerciale din subordine să ia măsuri de urgență pentru eliminarea efectelor negative ale ploii abundente din noaptea trecută. Traficul rutier s-a desfășurat în condiții de ploaie intensă. Singura problemă semnalată municipalității în privința traficului a fost o acumulare de apă în pasajul Galata. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, împreună cu cele ale ApaVital SA și ale municipalității au lucrat în pasaj pentru a degaja apa. La această oră pasajul a fost redeschis”, a transmis primarul Mihai Chirica într-un comunicat.

Șoferii au fost extrem de nemulțumiți de infrastructura din oraș și au început să facă glume pe seama situației.

„Dacă la prima ploaie serioasă din acest an se întâmplă așa, atunci nu vreau să știu cum ar fi dacă ar ploua încontinuu o săptămână. Probabil, trebuie să ne cumpărăm și bărci”, a spus un șofer de pe bulevardul Nicolae Iorga.

Călătorii au fost terorizați în stații

Nici călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun nu au fost prea fericiți. Din cauza mașinilor care treceau în viteză, apa de pe carosabil era aruncată spre ei. Astfel, a devenit aproape imposibil să ajungă la muncă sau școală cu hainele curate.

„E prea periculos să stai în stație, trec unii șoferi cu viteză, aruncă toată apa de pe stradă pe tine, te udă din cap până în picioare. Așa a fost și iarna trecută, când te făceau de zăpadă. Păi, până urc în tramvai, o să am toate hainele murdare”, a spus o călătoare dintr-o stație de tramvai de pe bulevardul Nicolae Iorga.

Iașul s-a umplut de apă după o noapte de ploaie, iar pe străzi au apărut lacuri în multe zone.

Comentarii
  • Soferii au nevoie de masini. Marinarii, de barca.

  • Dragă ziarist măiastru
    Știi ce-i ăla un dezastru ???
    Au murit, s-au inecat ?
    Vreun bloc s-a dărâmat ??
    Ce mâncati atât rahat
    Că apa pe strazi a stat ?
    Dar poate să știe-un porc
    Că așa-i și la New York ?

  • Mergeti la vot !

    Asfaltul de proasta calitate, peticeala facuta de Citadin, la fel de proasta calitate, sarea aruncata cu nemiluita pe strazi ca metoda de curatat zapada de pe strazi in sec. XXI intr-un oras universitar, capitala culturala etc au condus la ceea ce se vede peste tot.
    Tot orasul este plin de gropi astupate de mintuiala anul trecut sau altele noi de la fisuri sau astfaltul de proasta calitate. Lumea trebuie sa stie ca sarea aruncata pe strazi cu nemiluita pentru ca idiotii nu gindesc si toaca banii multi luati pentru lucrari ieftine au distrus si vor distruge astfaltul si canalizarile. Vedeti din martie si veti mai vedea pina la alegeri ceea ce este cit se poate de clar : mii de gropi in tot orasul, mai ales in jurul gurilor de canal, linga linii de tramvai si de multe ori chiar pe mijlocul strazii.
    Au facut lucrari de mintuiala cu butelia, maturoiul inmuiat in smoala si astfalt produs de specialistii de la Citadin. Nimeni nu controleaza calitatea, nimeni nu raspunde etc. Nimeni nu cere sa fie publicate costurile acestei lucrari in bataie de joc. De ce ?
    Analizati atent lucrarile de pe bdul Socola si str. Canta cu care primarul Chirica se lauda pe Facebook. Alti bani, alte contracte frumoase, alte beneficii pentru haita abonata la banul public si noi tot la fel. Situatia e aceeasi in fiecare an, iar acum, inainte de alegeri, vinzoleala e si mai mare. Nimeni nu controleaza cit costa si nici calitatea. Opozitia din Consiliul local doarme, candidatii la primarie posteaza de zor pe facebook iar Chirica jubileaza pentru ca are suficienti contracandidati care se lupta pe aceleasi voturi, sfarimtind opozitia. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

  • MERGETI LA VOT !!!

    Am urmatoarea propunere pentru primarul orasului Iasi. Sa se voteze in Consiliul Local, ca timp de 2 saptamini, in administratia publica (primarie, consiliul judetean), institutiile publice, politie etc, de la primar si directorul cel mai mare pina la ultimul sef sa nu mai fie utilizate masinile de serviciu. Le bagati fratilor in garaje si asa frumusel, veniti la serviciu cu transportul in comun, plecati la vilisoarele voastre de la marginea orasului, tot cu transportul in comun, cu taxiul, pe jos etc. Veti constata in acest fel ce conditii ofera transportul in comun, veti sta la coyi si in statii cit trebuie, veti vedea si pe tiganii care nu platesc bilet si maninca seminte, veti vedea si cit de indisciplinati sint soferii de autobuze,cei de taxi, firmele de livrare mincare la domiciliu etc. Veti lua contact cu situatia din teren si veti vedea astfel realitatea. Asa, cum nu platiti un leu din buzunarul vostru ca sa veniti la serviciu, ca va plateste institutia masina, ca aveti loc de parcare la institutie, ca dimineata va puneti fundul in masina si tup la
    serviciu e foarte simplu sa dai din gura sau sa ai initiative care dupa foarte scurt timp se dovedesc proaste . Sinteti de acord Domnule primar sa votati aceasta masura ? Dar Cei din Consiliul Local ? Daca da, va mai propun una, o saptamina din luna, pentru protectia mediului si incurajarea transportului in comun, primaria si toate institutiile publice nu utilizeaza masinile, doar transportul in comun. Dupa 3 luni de exemplu dat de voi, urmeaza si cetatenii. DE ACORD Domnule primar?

  • Intrastructura si canalizare subdimensionate, de fapt absolut totul: pentru ca tot s-au dat autorizatii de construcție, se colecteaza taxe, insa banii nostri raman la ei, salarii si cheltuieli. Un stat esuat si falimentar, primaria Iasi la fel. Oricum, nici nu conteaza ce primar vine ca vor fi aceeasi functionari de ca…, familii intregi de bugetari pusi in functii pe hartie, dar ei nu fac nimic in interesul public, doar propriu. Uitati ce bine le merge lor si celor apropiati lor, le merge din plin. Numai noi ne chinuim, noi – iobagii, ei boierii. Asa e cam peste tot in lume, democratia nu functioneaza. Oleaca de dictatura ca in China ar fi binevenita sa mai puna mana la munca unii si altii.

  • Asa a fost tot timpul, nu va mai cacati pe voi! Daca stai „intre 7 coline” la ce sa te astepti?

  • apa care spala primaria 🙂

  • Nu a fost o ploaie banala. Au cazut 52l/mp in 24 de ore. Media multianuala a precipitatiilor in luna mai in judetul Iasi este 50-70l/mp. Deci a plouat intr-o zi si o noapte cat pentru o luna intreaga….

  • Aloo…Apavital….iesi in strada si da apa , acusi cresteti iar tarifele

  • Bodea amicul lui Chirica

    au gasit 2 repet DOUA balti si au facut 30 poze din toate unghiurile

  • 7:03,04 ploaia este bună. Mâncatul de sos maro, nu!

  • Pentru ala cu mersul la vot: cand plm ai trait tu mai bine pentru ca ai mers la vot?! Ei da. Au trait mai bine. Intotdeauna. Dar pulimea pacalita cu „puterea votului” a trait intotdeauna la fel de prost. Asa ca hai mars cu votul tau. Baltile nu au o solutie politica decat in mintea ta, aia putina.

  • Prindeți pești 😁

  • unde e barca? sa vedem cum trebuie umblat cu barca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *