Prima pagină » Actualitate » Imaginile războiului din Ucraina! Case distruse și mii de oameni victime ale conflictului – GALERIE FOTO

Imaginile războiului din Ucraina! Case distruse și mii de oameni victime ale conflictului – GALERIE FOTO

25 mart. 2022, 08:08,
în Actualitate

Este a 29-a zi a războiului din Ucraina. Jurnaliştii de la BBC au făcut o galerie foto cu imagini cutremurătoare. Sunt sute, mii de case distruse iar oamenii sunt victime sigure ale conflictului. Vă aducem aminte faptul că se dau lupte grele în mai multe zone din Ucraina. De exemplu autoritățile ucrainiene susţin că Mariupol este sub asediu şi o bună parte din oraș este distrus.

Asta în condițiile în care forțele rusești au dat asigurări că, dacă se vor preda, militarii ucrainieni nu vor păți nimic. Ultimatumul a fost respins vehement. În altă ordine de idei vă mai aducem aminte că un summit NATO a avut loc joi unde s-a discutat despre situația din Ucraina și despre ce soluții pot fi găsite.

Rusia face progrese la Mariupol

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) declară că forțele ruse au făcut progrese constante în orașul sudic asediat Mariupol, intrând în zona centrală a orașului pe 24 martie. Orașul-port, considerat crucial pentru campania Rusiei, a fost încercuit de trupele ruse de la începutul lunii martie.

Pe măsură ce situația se deteriorează la Mariupol, autoritățile locale ucrainene au părăsit orașul pentru a coordona mai bine operațiunile regionale, spune ISW, care este un think tank independent cu sediul în SUA.

De asemenea, a spus că forțele ruse au continuat să bombardeze Harkiv și au lovit un punct de livrare a ajutorului umanitar, ucigând șase persoane și rănind 15 și au asigurat câteva progrese minore în regiunile Donețk și Lugansk.

Dar a remarcat, de asemenea , atacul cu succes al Ucrainei asupra navelor rusești în portul ocupat Berdiansk, adăugând că Ucraina a forțat trupele ruse să treacă în nord-vestul defensiv al capitalei Kiev și a împiedicat Rusia să încercuiască regiunea Cernihiv.

Ucraina nu a cedat în Mariupol

Cu toate că Rusia a dat un ultimatum pentru civilii şi militarii din Mariupol, Ucraina a refuzat acest lucru. Forțele rusești au susţinut că sunt gata să asigure coridoare sigure pentru toţi militarii care depun armele. Pentru ca acest lucru să fie cert, armata a acceptat și supravegherea coridoarelor de către instituții umanitare internaționale. Totuși, atât Volodimir Zelenski cât şi alţi oficiali au declarat că vor lupta până la ultimul om. În urmă cu câteva ore, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a ținut o alocuție târziu în noapte la summitul Consiliului European de la Bruxelles.

El a subliniat distrugerea și daunele Rusiei aduse țării sale și a mulțumit Europei pentru unirea în sprijinul acordat Ucrainei. Apoi, în stilul său direct caracteristic, el le-a spus liderilor europeni că aceștia au acționat prea târziu pentru a opri Rusia.

„Ați aplicat sancțiuni. Suntem recunoscători. Sunt pași puternici. Dar era puțin târziu… exista o șansă”, a spus el, adăugând că dacă ar fi existat sancțiuni preventive, poate că Rusia nu ar fi intrat în război.

El a arătat, de asemenea, gazoductul Nord Stream 2, unde a sugerat, dacă ar fi fost blocat mai devreme, „Rusia nu ar fi creat o criză de gaze”. Așadar, imaginile cu războiul din Ucraina sunt de-a dreptul dureroase.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024