Prima pagină » Titlurile zilei » Imaginile groazei! Nici salvatorii nu au putut privi corpul tinerei din Iași, sfârtecată de urs la Bușteni. Diana a murit strigând după ajutor

Imaginile groazei! Nici salvatorii nu au putut privi corpul tinerei din Iași, sfârtecată de urs la Bușteni. Diana a murit strigând după ajutor

11 iul. 2024, 02:00, 8 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Diana, tânăra din Iași ce a fost ucisă de urs, a murit strigând după ajutor. Nimeni nu a putut să o ajute. După mai mult de șase ore, salvatorii au ajuns lângă trupul neînsuflețit al tinerei. Este cel mai grav atac al unei sălbăticiuni din ultima perioadă, iar autoritățile iau în calcul să reducă numărul urșilor din România

Era frumoasă, avea 19 ani și o singură pasiune: natura. Diana abia aștepta să aibă câte o escapadă în natură, alături de prieteni. Așa a făcut și pe 9 iulie, când a ajuns în zona Bușteni. Un urs a tras-o de pe o potecă și a târât-o într-o prăpastie. Tânăra a murit sfâșiată, strigând după ajutor. Iubitul fetei a cerut ajutor la 112 și mai multe echipaje de salvamontiști au plecat în căutarea acesteia.

„Ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie și a căzut acolo. Ursul a coborât după ea, iar persoana care a rămas în potecă și a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 și de aici s-a declanșat acțiunea de recuperare sau de salvare”, a transmis șeful Salvamont România.

Diana, tânăra din Iași, ucisă de urs, a murit strigând după ajutor

Probabil, Diana a fost ucisă în câteva clipe.

„Cei de la jandarmi au venit și au recuperat persoana care a rămas în potecă, iar colegii mei au coborât în prăpastie, unde, din păcate, leziunile pe care le avea victima erau incompatibile cu viața. S-a încercat extragerea trupului cu elicopterul, dar valea era foarte îngustă, nu s-a putut face trolierea, iar colegii mei, 12 salvamontiști, au fost acolo și au început coborârea terestră, coborâre care s-a terminat în urmă cu câteva minute. Ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui sau trofeul și a încercat să-l recupereze. Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme. Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță”, a relatat șeful Salvamont România.

Polițiștii anchetează moartea tinerei

Diana a locuit o vreme în Popricani, iar de câțiva ani a plecat în capitală. Acum, polițiștii din Prahova încearcă să dea de cap anchetei.

„Cercetările continuă pentru a stabili toate cauzele și circumstanțele în care s-a produs incidentul, în cadrul unui dosar penal deschis pentru infracțiunile de ucidere din culpă și braconaj cinegetic. Parchetul urmează să se pronunțe și asupra legalității împușcării ursului. Din verificările de până acum, a reieșit că a fost o stare de necesitate care a impus împușcarea ursului pentru a preveni alte evenimente negative”, a transmis, miercuri, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Diana, tânăra din Iași, ucisă de urs, a murit strigând după ajutor, iar asta nu mai poate schimba nimeni niciodată.

Comentarii
  • Ai dr@cu h@ndicapati, numai poza necenzurata nu o puneti. Mai rau ca pe timpul comunistilor; Jos Cenzura ! Sa vada tot prostul ca ursul nu e personaj Disney! (now Woke)

  • pentru toti neavenitii care se duc prin munti fara sa stie nimica , fara sa se informeze despre ce pericole exist pe acolo…se duc asa ….. si acu trebuie impuscati ursul brun din Romania??????????????? bre udmr afara din guvern , ca doar cu impuscatul animalelor va pricepeti,,, ungurii de la udmr, ursu brun din Romania v-a mai ramas ???!!!

  • Hai mai lasă – mă cu ursul brun. Sunt prea mulți ursi bruni.
    Relativ la ce trebuia să se informeze biata fata?! Era pe un TRASEU TURISTIC!! Putea să fie fiică – ta în locul ei!!

  • Astfel de tragedii pot fi evitate, prin masuri minimale: cipare animale periculoase, monitorizare, control, avertizare etc… Idiotii decizionali au ordin sa puna omul in aceasta postura: cipare, monitorizare, control…Pentru ca suntem prea multi… Parintii pot solicita ancheta penala, pana la gasirea vinovatilor din forul legislativ… Dumnezeu sa o ierte pe tanara!

  • Romania are nevoie de o cota de educatie !!!!!!!!!!!!!!! Bre, informati0va cand mergeti prin munti, nu mergeti prin munti asa cum mergeti la piata !!!!!!!!!!!!!!

  • doar poze cu ea in chiloti puneti…
    sexul se vinde bine chiar si cand esti mort

  • HAHA
    10:12, 11.07.2024
    doar poze cu ea in chiloti puneti…
    sexul se vinde bine chiar si cand esti mort 👍

    ce poate gandi un om normal , cand citeste un articol despre o tragedie groaznica ,dupa care vede poze cu paersoana decedata in ipostaze indecente si provocatoare ???

    sa plangi sau sa bagi maina in chiloti ???

    groaznic, dezgustator….

    pofta mare la troaca macabra !!!

  • Jan Clod Vandana

    Daca nu se iau masuri, eu fac ceva pe autorizatia politiei si cand plec la drumetie pe un traseu turistic iau o armă cu mine. Si daca imi cumpar casă la munte, la fel, dorm cu pusca sub cap. Ce boala, am ajuns să ne ingradeasca ONG urile lui peste dreptul la libera circulatie? Iaca numai ursii nu cereau șpagă în țara asta ca să te lase să treci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024