Prima pagină » Razboi în Ucraina » Imaginile fricii din Kiev! Oamenii dorm în staţiile de metrou din cauza războiului din Ucraina

Imaginile fricii din Kiev! Oamenii dorm în staţiile de metrou din cauza războiului din Ucraina

03 mart. 2022, 15:11,
în Razboi în Ucraina

Locuitorii Kievului de toate vârstele – adulți și copii – s-au îndreptat din nou în subteran noaptea trecută, în timp ce capitală a continuat să fie vizată. Este război în Ucraina, iar acest lucru se vede pe fața oamenilor simpli care au fost nevoiți să îşi schimbe stilul de viață peste noapte.

ONU a explicat faptul că până în aceste momente peste 1 milion de persoane au fugit din cauza războiului din Ucraina. Sunt copii, mame dar și bărbaţi care au scăpat din infern.

Oamenii dorm în staţiile de metrou din Kiev din cauza războiului din Ucraina

Războiul din Ucraina face din ce în ce mai multe victime. În mijlocul conflictului se află persoane simple, copii, mame sau bebeluși abia născuţi. Unele persoane, așa cum se arată pozele din galeria foto, au coborât în ​​stațiile de metrou din Kiev care sunt folosite ca adăposturi anti-bombe. În stații se adăpostesc 15.000 de persoane, a estimat primarul orașului.

Unii au reușit să doarmă, în timp ce alții au încercat să-i distreze pe copiii mici. Patru explozii majore au fost auzite peste noapte și surprinse video de martori, deși nu este clar care au fost țintele sau dacă au fost victime. Corespondenții BBC au spus că exploziile au putut fi auzite de la două etaje sub pământ, în buncărul lor.

Staţiile de metrou pot fi folosite ca adăposturi ani-bombe pentru că sunt săpate la o adâncime mare în Kiev, pe modelul celor din Rusia.

Mamele îşi nasc copii la subsolurile spitalelor

Au fost înființate maternități improvizate în toată Ucraina, femeile fiind nevoite să nască în adăposturi anti-bombă și în subsolurile spitalelor. BZI.RO raporta faptul că într-un spital din Kiev situaţia este şi mai tragică. Spitalul adăpostește la subsolurile lui, în condiţii departe de a fi acceptabile, copii care sunt bolnavi de cancer. Unele locații au curent electric, pe când altele nu au. Micuții nu înţeleg prea mult ce li se întâmpla, dar unii dintre ei, destul de mari pentru a înţelege, ţin în mână hârtii prin care solicită încetarea războiului. Un spital din Kiev a fost lovit de rachete iar autoritățile internaționale au dezvăluit deja faptul că judecătorii de la Curtea de la Haga au început anchetarea Rusiei pentru crime împotriva umanității și crime de război. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a transmis că țara a depus o cerere în acest sens și i-a acuzat pe ruși că au folosit armament care este interzis în război.

În depozitele improvizate sunt zeci de copii care necesită îngrijiri medicale de specialitate. Pozele arătau o realitate dură, necenzurată cu copii care stau lângă pereții plini de mucegai.

În alte părţi a țării sunt situaţii la fel de tragice. De exemplu primarul unui oraș care a fost ocupat de ruşi a dezvăluit faptul că bombardamentele sunt încontinuu, în acel fel în care primarul a precizat faptul că autoritățile sanitare nu îşi pot strânge răniții de pe străzi pentru a le acorda îngrijiri de specialitate.

Așadar, adevăratele tragedii ale războiului din Ucraina nu sunt consemnate în clădirile dărâmate, sunt consemnate prin oamenii uciși, prin oamenii care dorm în stațiile de metrou din Kiev sau din alte zone ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *