Prima pagină » Razboi în Ucraina » Imaginile dramei în Kiev cu blocurile lovite de bombardamente – FOTO

Imaginile dramei în Kiev cu blocurile lovite de bombardamente – FOTO

14 mart. 2022, 13:18,
în Razboi în Ucraina

Sunt imagini ale dramei în Kiev, capitala Ucrainei, unde mai multe blocuri au fost lovite de bombardamente. Sunt zeci, sute de blocuri distruse şi mii, zeci de mii de cetățeni care fug din calea războiului. În alte părți ale țării se întâmplă alte tragedii. De exemplu o femeie însărcinată și copilul pe care îl purta în burtă au murit după ce o maternitate ar fi fost atacată de armata Rusiei.

În aceste condiții în urmă cu câteva zile bzi.ro scria despre ucrainienii care dorm în stațiile din metrou de frica bombardamentelor.

Imaginile dramei în Kiev cu blocurile lovite de bombardamente

Serviciile de urgență ucrainene spun că un atac aerian rusesc asupra unui bloc din Kiev a ucis o persoană. Sunt tot mai multe blocuri care sunt lovite de bombardamente. Trei persoane au fost transportate la spital, iar alte nouă au fost tratate la fața locului, după ce blocul de nouă etaje din districtul Obolon din Kiev a fost lovit. Acesta a adăugat că 15 rezidenți au fost salvați și 63 evacuați.

Bombardamentele din suburbia de nord au avut loc în această dimineață devreme, în timp ce trupele ruse se apropiau mai mult de capitală. Pompierii au intervenit la fața locului din cartierul Obolon în urma atacului și, după cum puteți vedea în acest videoclip, au ajutat la îndepărtarea oamenilor și a bunurilor lor din clădirea avariată.  În schimb, în partea cealaltă a țării, o femeie însărcinată și copilul ei au murit după ce Rusia a bombardat maternitatea din Mariupol, unde trebuia să nască, a raportat AP.  Videoclipul și fotografiile făcute după atacul, care a avut loc miercurea trecută, au arătat-o ​​pe femeie întinsă pe o targă într-una dintre cele mai devastatoare imagini de până acum din război. Potrivit AP, copilul ei a fost născut sâmbătă printr-o cezariană de urgență, dar medicii au confirmat sâmbătă că ambii au murit.

Oficialii ruși au susținut afirmații neîntemeiate că maternitatea a fost preluată de extremiștii ucraineni pentru a fi folosită drept bază și că spitalul nu mai funcționa ca o unitate medicală. Oficialii ucraineni au contestat ferm aceste afirmații și au acuzat Rusia că a comis o crimă de război. În acest sens minitrul rus a afirmat faptul că maternitatea era deja ocupată de forțele armatei ucrainiene.

Rusia ar fi cerut ajutor militar Chinei

Pe de altă parte, cu toate că războiul se află în a 19-a zi, forțele rusești par să fie slăbite. Vorbim despre faptul că oficialii americani au arătat faptul că au cunoștințe despre ajutorul pe care Rusia i l-ar cere Chinei. Ajutorul ar fi unul militar pentru a putea face față zilelor care urmează. Totuși, cu toate că China este un aliat de încredere al Rusiei, autoritățile de la Beijing au infirmat informația și au spus că nu li s-a solicitat acest lucru.

SUA susțin că China se va confrunta cu „consecințe” dure dacă va ajuta Rusia în invadarea Ucrainei, potrivit rapoartelor presei americane. Avertismentul vine înaintea unei întâlniri de luni la Roma între înalți oficiali americani și chinezi. De la începutul crizei, Beijingul și-a exprimat un sprijin retoric puternic pentru aliatul de lungă durată Moscova.

Așadar, faptul că civilii au de suferit după ce clădirile au fost bombardate este vizibil. Acest lucru ar trebui să dea de gândit ambelor părți care ar trebui să renunțe la fiecare orgoliu în parte pentru a ajunge la o înțelegere care ar putea salva vieți atât de importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *