Prima pagină » Local » Imaginile dezastrului după managementul lui Daniel Timofte! Curtea interioară a Spitalului „Sf. Spiridon” putea fi un colț de rai, dar a fost lăsată în paragină – FOTO

Imaginile dezastrului după managementul lui Daniel Timofte! Curtea interioară a Spitalului „Sf. Spiridon” putea fi un colț de rai, dar a fost lăsată în paragină – FOTO

04 iul. 2023, 02:00, 11 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Curtea interioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași putea fi un colț de rai în care pacienților să le facă plăcere să iasă și să se relaxeze. Din păcate, lucrurile nu stau deloc așa, iar aceasta este lăsată în paragină

Curtea interioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași ar fi trebuit să fie un spațiu de relaxare, unde bolnavii să poată ieși pentru a lua o gură de aer curat. Din păcate, din cauza indolenței lui Daniel Timofte, fostul manager al unității medicale, aceasta arată ca și cum ar fi trecut printr-un bombardament.

o imagine cu gunoaiele din curtea Spitalului Sf. Spiridon

Curtea spitalului arată ca și cum ar fi trecut printr-un bombardament

Așa arată curtea interioară a Spitalului „Sf. Spiridon” Iași

o imagine cu iarba si buruienile de la Spitalul Sf. Spiridon

Deși câțiva pacienți erau ieșiți în curte și stăteau pe bănci la soare, zona ce împrejmuiește Spitalul „Sf. Spiridon” Iași arată ca și cum ar fi părăsită

Reporterii BZI au făcut luni, 3 iulie 2023, o vizită la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Aceștia au observat că peste curtea interioară au pus stăpânire gunoaiele, boschetele și buruienile. Deși câțiva pacienți erau ieșiți în curte și stăteau pe bănci, la soare, zona ce împrejmuiește Spitalul „Sf. Spiridon” Iași arată ca și cum ar fi părăsită. În jurul clopotniței zac grămezi de gunoaie, iar fix la intrare te întâmpină scaune aruncate la voia întâmplării și bolovani de piatră. La o simplă plimbare prin curtea celei mai mari unități medicale din zona Moldovei se poate observa că iarba nu a mai fost tunsă de ceva vreme.

În unele locuri, buruienile au fost cosite și lăsate pur și simplu la voia întâmplării, probabil ca să se usuce. De asemenea, prin curte sunt aruncate și alte obiecte de mobilier. Numai Dumnezeu știe ce sens au acestea și de ce nu au fost duse direct la gunoi, fiind lăsate să putrezească. Cert este că acestea zac în curtea unității medicale de luni de zile, fără ca cineva să le bage în seamă. În apropierea Bisericii „Sf. Spiridon” funcționa cândva o fântână arteziană, care era o încântare pentru bolnavi. Acum, și aceasta este în ruine, fiind sufocată de buruieni și de gunoaie. Toate colțurile curții sunt împânzite de tufișuri și puieți de salcâmi care creează ideea că unitatea medicală ar fi mai degrabă o ruină, nicidecum cel mai mare spital din zona Moldovei.

o imagine cu iarba si buruienile de la Spitalul Sf. Spiridon

La o simplă plimbare prin curtea celei mai mari unități medicale din zona Moldovei, se poate lesne observa că iarba nu a mai fost de ceva vreme tunsă

De ce a fost demis dr. Daniel Timofte de la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon”

o imagine cu iarba si buruienile de la Spitalul Sf. Spiridon

În unele locuri iarba și buruienile au fost cosite și lăsate pur și simplu la voia întâmplării, probabil ca să se usuce

Dr. Daniel Timofte a fost demis miercuri, 29 iunie 2023, din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Ministerul Sănătății a luat această decizie, deoarece, după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice, Daniel Timofte a primit calificativul „nesatisfăcător”.

„ART. 1 Începând cu data prezentului ordin, se revocă domnul Timofte Daniel-Vasile din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, ca urmare a obținerii calificativului «nesatisfăcător», la evaluarea activității managerului pentru anul 2022”, se arată în ordinul Ministerului Sănătății.

Demiterea lui Daniel Timofte a fost singura soluție pentru a salva cel mai mare spital din Moldova. În urma chirurgului a rămas un adevărat dezastru, imaginile din curtea interioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași fiind doar un exemplu al managementului ineficient pe care l-a avut Daniel Timofte timp de cei aproape 3 ani cât a stat la conducerea unității medicale.

În locul său, la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” a fost numit economistul Corneliu Mihai, fost manager al Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” și membru în Consiliul de Administrație. Acesta din urmă va ocupa funcția de manager interimar.

Comentarii
  • Asa e de cand stiu.Cei de la ISU nu au nimic de spus?

  • Cu adevarat in neregula la Sf Spiridon sunt spagile, slaba pregatire a majoritatii doctorilor si nesimtirea lor.

  • Un articol patetic.Cand nu mai aveți subiecte de publicat ,trimiteți pe careva să facă 20 de poze la iarba,păpădii,tufe-tot ce se poate,apoi aruncați stickul cu pozele la fraierul redacției,și comandați: încropește și tu un articol in baza ierbii,da’nu uita sa pomenești de managerul Timofte,altfel ne facem de ras..🤡

  • Slaba pregatire medicilor se vede în toate spitalele, din păcate…….La asta se adaugă și aroganța și indiferența

  • Asteptam cu interes un articol bine documentat despre istoricului noului manager interimar, cum a plecat cu scandal de la spitalul din Botosani, cum a plecat cu scandal de la spitalul de copii din Iasi.
    Va rog eu frumos!!!

  • DEMISIA NU AJUTA, SA RETURNEZE SALARIILE DE MANAGER PE ULTIMILE 12 LUNI SAU MAI MULT……………..

  • Un contribuabil

    Daa, asa este managerul Timofte a fost cel mai slab, incompetent și corupt manager din istoria spitalului Sf Spiridon,

  • Managerii se tot schimba ,dar laboratorul Praxis continua afacerea cu bani grei din bugetul spitalului Spiridon.De ce?pentru că se poate!La momentul actual,este singurul laborator care lucrează analizele pacienților din Spiridon,și asta nu se va schimba niciodată.Oare au și suprapreț?
    De ce nu se investește,de ce Nu se susține lucrarea analizelor doar in spital,fara a umple buzunarele privatilor!?

  • era greu sa faci contract cu SERVICII PUBLICE sa le puna gazon si flori in toata gradina spitalului. cat te costa 10.000 EUR?

  • Va da clasa Oradea, Cluj, Brasov, si alte orase din tara. PUTORILOR ! Sunt si medici putori pusi in functie sa pape banii ca pe mere. S au obisnuit sa primeasca sa ii stranga altul praful de sub degete. Nu misca un deget. Faceti presiune sa gospodariti asa cum se cuvine o istorie vie, PUTORILOR !
    Deci un asemenea turn la intrare, o asemenea biserica frumoasa si o asemenea curte cu arbori mari sa fie lasate in halul asta…
    Au o valoare istorica inestimabila, un aspect absolut minunat, la care alte orase „”concurente NU au parte””.
    Dar BOiiii si lacomoiii nu stiu ce inseamna curatenia la ei acasa, sunt manageri si doctori absolut ” IMPUTITI” degeaba ai studii daca in curtea ta e mizerie. Astia asteapta sa ii slugareasca tot oamenii de jos. Nu sunt in stare sa faca presiune pe manager sa faca chiar acel colt de rai.
    Dar de unde ??? De unde sa se zbata acesti mancatori de averi si bani. Toata esenta orasului sta in istorie dobitocilor.
    Ce fac arhitectii Iasului ?? Ce fac istoricii Iasului ? Dorn pe ei, citesc din reviste si dorm pe ei, in loc sa faca presiune pentru ca au cuvant acolo, dar de fapt nu au nici un cuvant. Dorm pe ei..
    Acus cade turnul de la intrare.
    Astia pretuiesc spaga, stima de sine nu stima de valori si oras.
    Putorilor ! Ne faceti de tot rasul. Vin turisti din tara care admira istoria Iasului.
    Va da clasa Oradea, Cluj, Arad, si restul Transilvaniei !

  • Cel mai slab MANAGER ce a fost la acest spital dar a avut o calitate a fost curva politica a partidului a a dat la partid …….o JAVRA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *