Prima pagină » Titlurile zilei » Imaginile care te lasă fără cuvinte! Turul casei lui Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași! Așa arată locuința cumpărată din banii donați în campania demarată de BZI și de Cătălin Moroșanu! – FOTO, VIDEO

Imaginile care te lasă fără cuvinte! Turul casei lui Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași! Așa arată locuința cumpărată din banii donați în campania demarată de BZI și de Cătălin Moroșanu! – FOTO, VIDEO

11 apr. 2020, 04:00,
Dragos Savin, în Titlurile zilei

Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, s-a mutat în casă nouă. Ieri și-a luat câteva bagaje și s-a instalat așa cum trebuie, lăsând totul în urmă. Împreună cu cei trei copii ai săi și cu soția, Sergiu s-a mutat într-o casă în care nu visa că ar putea locui vreodată. Cătălin Moroșanu și reporterii BZI împreună cu toți cei care au făcut donații au reușit să schimbe vieți

Cu pași timizi, cu ochii în lacrimi, Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, a pășit ieri în noua sa casă. Visul i s-a împlinit, iar începând de ieri și-a adus soția și cei trei copii într-o casă la care nici nu avea curaj să viseze în urmă cu doar două săptămâni. Două băi, trei camere, curte și un adăpost pentru Suru, calul său. Cu asta s-a ales Sergiu după aproape două săptămăni de când povestea sa a fost publicată în cotidianul BUNå ZIUA IAȘI. Cătălin Moroșanu a fost cel care s-a implicat cu tot sufletul în această campanie. L-a însoțit pe Sergiu la bancă să-și deschidă un cont, a căutat o casă pentru el și a stat printre oameni pentru ca totul să fie bine. La fel au făcut și reporterii BZI. Totul pentru ca Sergiu să aibă o viață mai bună.

„Visul mi s-a împlinit. Mă bucur că de acum copiii mei pot să aibă o viață așa cum eu nu am avut niciodată. Vreau să meargă toți la școală, să nu fie ca mine și ca mama lor… Gata… viața lor trebuie să se schimbe”, a spus Sergiu.

Cătălin Moroșanu a fost impresionat de reacția oamenilor care i-au sărit în ajutor lui Sergiu.

„Vreau să le mulțumesc românilor care l-au ajutat pe Sergiu. Fiecare a donat cât a putut, 10 lei, 100, cât a putut, așa s-au strâns banii și Sergiu are acum casă. Sunt profund impresionat. Le mulțumesc tuturor”, a spus Cătălin Moroșanu.

Pe cal spre maternitate

Vă reamintim că Sergiu Ion Ciobotariu este un tânăr care a ajuns peste noapte o mică „vedetă”. Bărbatul de loc din comuna ieșeană Răducăneni a fost surprins călare pe un cal, pe străzile Iașului. Tânărul a aflat că soția lui, internată la o maternitate din Iași, a adus pe lume un băiețel. A vrut neapărat să-și vadă fiul. A încercat să ia un mijloc de transport în comun, însă nu a fost lăsat.

„Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu acum, dar nu avem ce face… muncesc cât pot”, spunea atunci tânărul.

În orice caz, bărbatul a devenit peste noapte un exemplu. A încercat prin orice mijloace să ajungă la soția sa și la copilul său nou-născut. Sergiu și familia au avut nevoie de ajutor. Acum a primit ajutor și are o casă, cumpărată din donațiile dvs, ale cititorilor BZI, cu suma de 37.000 de euro, și are încă aproape 5.000 de euro rămași în cont. În plus, prin intermediul BZI, la familia lui Sergiu au ajuns zeci de pachete (cu scutece, alimente, pături, hăinuțe, jucării) trimise la redacție, de oamenii cu suflet mare, care au vrut să ofere o rază de speranță unui tânăr cu probleme.

Din suflet, vă mulțumim!

Tuturor celor care au înțeles că din puținul lor pot oferi o mână de ajutor unei familii necăjite din Iași, echipa BZI vă mulțumește! În această perioadă atât de grea, voi, românii cu suflet mare, ați dovedit că în momente de restriște acest popor știe să se unească și să facă minuni! Vă suntem recunoscători! Un cuvânt de mulțumire și pentru cabinetul notarial Iulia Păduraru, din Miroslava, care a acceptat să facă gratis actele de vânzare-cumpărare a casei, pe numele lui Sergiu. În acest mod, tânărul călăreț a economisit o sumă importantă, de 1.700 de euro.
Reporterii BZI și Cătălin Moroșanu vor continua să vă țină la curent cu evoluția familiei lui Sergiu și să-l susțină pe acest tânăr, atunci când îi va fi mai greu! Până atunci însă, români cu suflet mare, BZI vă mulțumește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *