Prima pagină » Local » Imagini teribile de pe camera de bord! O ieșeancă și-a pus viața în joc pe trecerea de pietoni în Tudor Vladimirescu. Toată lumea a rămas șocată când au văzut-o  

Imagini teribile de pe camera de bord! O ieșeancă și-a pus viața în joc pe trecerea de pietoni în Tudor Vladimirescu. Toată lumea a rămas șocată când au văzut-o  

26 aug. 2024, 02:00, 7 ,
Petronel Ștefan în Local

Imagini teribile, filmate de camera de bord a unui vatman, în zona Tudor Vladimirescu. O ieșeancă și-a riscat viața pe trecerea de pietoni, pentru a prinde tramvaiul

Zilele trecute, camera de bord a unui vatman de la CTP a suprins un incident tragicomic în stația de tramvai din Tudor Vladimirescu. O ieșeancă nu a mai ținut cont de culoarea semaforului și a luat-o la fugă pe trecerea de pietoni, însă după câțiva pași, a realizat că a făcut o mare greșeală.

Imagini teribile filmate de camera de bord

Femeia respectivă tocmai ce își cumpărase ceva de mâncare de la Luca și a zărit că vine un tramvai în stație. Fără să mai stea pe gânduri, a vrut neapărat să urce în mijlocul de transport, astfel a început să alerge spre el. Doar că, culoarea semaforului pentru pietoni era roșie, însă ea a crezut că poate traversa fără probleme. Nu a fost așa, deoarece, de pe contrasens, veneau două mașini în viteză. Spre norocul ei, cei doi șoferi au observat-o și au frânat brusc, pentru a evita o tragedie. Vatmanul și câțiva oameni care așteptau în stație priveau uluiți la ce s-a întâmplat. Femeia a ridicat mâinile în aer către unul dintre șoferi, în sensul că nu avea ce face. Ulterior, a reușit să urce în tramvai, însă părea că nu realiza ce putea să se întâmple. Pietonii trebuie să respecte și ei legile de circulație, nu este de mirare că în Iași se întâmplă atâtea incidente în trafic. În urmă cu o lună, o tânără era să fie lovită de o ambulanță pe aceeași trecere de pietoni, din cauză că nu s-a asigurat.

„Mergeam spre Țuțora, am ajuns în stația din Tudor Vladimirescu și am oprit ca să coboare sau să urce călătorii. Încă aveam verde pe sensul de mers, am zis că, numai bine, nu trebuie să mai aștept la semafor. Deodată, am văzut o doamnă cum vine în alergare din partea stângă, am crezut că s-a făcut verde pentru ea, însă nu era așa. Ea a vrut să prindă tramvaiul și nu a mai interesat-o faptul că traversează ilegal. De pe contrasens au venit două mașini imediat, noroc că au văzut-o și au oprit. După ce a reușit să traverseze, a urcat la mine, în tramvai”, povestește vatmanul de pe traseul 8.

Tramvaiele sunt implicate în tot mai multe accidente

În ultima vreme, tramvaiele de la CTP Iași au fost implicate în mai multe coliziuni prin oraș. De obicei, accidentele se produc din cauza șoferilor care fac manevre interzise sau nu se asigură când virează la stângă. Cel mai recent incident a fost cel din Nicolina, când un tramvai PESA a intrat, în plin, într-un autoturism. Pe lângă pagupa propriu-zisă, compania se mai confruntă cu o problemă, tramvaiele sunt retrase în depou și pot dura chiar și câteva luni până sunt reparate, în cazurile mai grave. Astfel, va fi un mijloc de transport în comun mai puțin la stradă, iar călătorii vor aștepta mai mult în stație.

Camera de bord a vatmanului a surprins imaginile teribile, însă, din fericire, totul s-a terminat cu bine.

Comentarii
  • nu e prima persoana și nici ultima … multi nici nu știu sa citească, ca pentru traversare trebuie sa apese butonul de solicitare și sa aștepte verde și trec pe rosu printre mașini, justificându-se ca nu merge semaforul sau ca mașinile de pe parte lui au oprit, apoi tot ei înjură.

  • Din cauza unor „cascati” ca aceasta doamna, sunt soferi care raman fara permis nevinovati. Sa nu fiu inteles gresit, sunt soferi, aroganti si nesimtiti, care merita cu prisosinta sa ramana fara carnet, dar eu m-a refer la cei nevinovati. Daca ai „noroc” sa fie in apropiere un politist plin de zel, nici nu a pus pietonul piciorul bine pe trecere, ca te si opreste politistul si iti ia carnetul, pentru neacordare de prioritate. Dar pe pietonul care se angajeaza in traversare, fara sa se asigure, fara sa se uite la culoarea semaforului, vorbind la telefon, cine il sanctioneaza? Unde sunt in aceste cazuri politistii zelosi si intransigenti in aplicarea legii?

  • Daca nu se grabea mai prindea alt tramvai intr-o ora. De asta ar fi bune semafoarele inteligente in tot orasul cu buton si calculat prin camere. Se sta prea mult pentru prioritatea inexistenta la 0 pietoni sau masini.

  • Șoferii au cea mai mare responsabilitate în trafic ,ca de aia ai permis .In cazul de fata Da pietonul a greșit dar pieton poate fi oricine ca nu-ți trebuie permis .In cazul de fata se pare ca șoferii conduceau cu viteza legală și Preventiv in același timp (și probabil nici nu erau cu telefonul la ureche cum sunt majoritatea) de aceea drama s-a evitat ,Așa Și Trebuie pentru ca VIAȚA ARE PRIORITATE
    Concluzie ,pietonul a învățat ceva ,conducătorii auto au ajuns acasă la ei în pace (eventual cu un minut mai târziu ,dar casa era tot acolo)
    România are un număr record de accidente cu victime .

    • ba flameuistule! ia plimba ursu in alta parte cu accidentele tale!
      lumea sta ore in trafic si tu ne dai lectii de la tastatura?!
      du-te-n p u l a in ucraina ca ai poluat si articolul cu podu iloaie

  • LegeaEPentruToti

    Pentru un asemenea incident…. politia ar trebui sa se autosesizeze…. masinile sunt ușor de identificat în general…. după număr…dar se poate identifica și doamna respectiva și i se poate aplica sancțiune conform legii? Dacă cineva, o recunoaște pe doamna ce a comis abatere rutiera traversând pe cul roșie, vă rugăm să ne comunicati nume prenume….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`