Imagini superbe surprinse de angajaţii Romsilva – Direcția Silvică Iaşi. Un căprior a fost surprins într-o pădure din Iaşi. Postarea a ajuns virală, având sute de share-uri la activ
magini de la colegii noștri din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Iaşi care au surprins acest căprior simpatic.
?Căpriorul (Capreolus capreolus) este un mamifer erbivor care are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase? sau amestec de foioase și rășinoase?.
ℹ️Spre deosebire de cerb, căpriorul (țap) are ajunge la 20 – 30 kg, și este, de asemenea, ușor mai mare decât femelă (căprioara), care are doar 18 – 25 kg.
ℹ️Primele coarne, sub forma de butoni sau de sulițe scurte fără rozetă, de 1,0 – 2,0 cm, cresc pe cilindri frontali de prin august-septembrie până în decembrie-ianuarie din primul an de viața. După căderea acestora, în ianuarie -februarie începe să crească cel de-al doilea rând de coarne?, care sunt curățate în mai-iunie,? când căpriorul împlinește vârsta de un an. Aceste coarne au forma de sulițe sau de furci, de 8-15 cm lungime, și au rozetele deja schițate. Ele cad la sfârșitul toamnei, prin luna noiembrie.
✅Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite.
✅Se hrănește în principal cu frunze, dar mănâncă și lucernă, trifoi, grâu sau orz.