Prima pagină » Eveniment-Social » Imagini spectaculoase din interiorul primei grădini de fluturi tropicali din regiunea Moldovei. Doi tineri basarabeni au dat lovitura cu o afacere de succes, deschisă în Iași

Imagini spectaculoase din interiorul primei grădini de fluturi tropicali din regiunea Moldovei. Doi tineri basarabeni au dat lovitura cu o afacere de succes, deschisă în Iași

01 aug. 2024, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Doi tineri basarabeni au dat lovitura, la Iași, cu o afacere de succes. Anastasia și Eugen Sapovalov au deschis prima grădină de fluturi tropicali din regiunea Moldovei, care a adunat peste 5.000 de vizitatori în doar câteva săptămâni.

Prima grădină de fluturi tropicali din regiunea Moldovei a fost deschisă, în Iași, de către doi basarabeni

Anastasia Sapovalov are vârsta de 26 de ani și a deschis alături de soțul său, Eugen Sapovalov, prima grădină de fluturi exotici din Iași, sub numele BeFly Garden. Vizitatorii se pot plimba printre unele dintre cele mai spectaculoase specii de fluturi din lume, care pot fi văzute în Filipine, Costa Rica și Africa.

Ideea a pornit de la Eugen Sapovalov, care este colecționar de specii rare de fluturi. În colecția sa are peste 1.000 de specii, cea mai scumpă fiind Regina Alexandra, care costă în jur de 3.000 de euro.

„Eu și soțul meu am deschis, pentru prima dată, o grădină cu fluturi în Republica Moldova, în anul 2022. Soțul meu este pasionat de fluturi, este colecționar, iar de aici a pornit ideea afacerii. Are peste 1.000 de specii în colecția lui, iar cel mai scump exemplar se numește Alexandra și costă 3.000 de euro”, declară Anastasia Sapovalov.

Peste 5.000 de vizitatori au trecut pragul grădinii în doar cinci săptămâni de la inaugurare

Grădina a fost inaugurată în luna iunie a anului 2024, iar în doar cinci săptămâni au trecut pragul peste 5.000 de vizitatori. Spațiul este amenajat în așa fel încât să ofere condiții optime fluturilor.

Situată în Nativa Park din Bucium, zona Bârnova, grădina este amenajată pe o suprafață de 700 de metri pătrați, lucru ce o face a fi cea mai mare grădină de fluturi din România.

„Grădina de fluturi din Iași a fost inaugurată în data de 21 iunie 2024, iar numărul de vizitatori a trecut de 5.000. Cei mai mulți vin în zilele de weekend. Pot fi văzute până la 15 specii exotice de fluturi din Costa Rica, Filipine și Africa. Grădina BeFly se desfășoară pe o suprafață de 700 de metri pătrați și cred că este cea mai mare din România. Grădina este amenajată în așa fel încât să ofere condiții optime fluturilor, dar și plantelor exotice”, adaugă Anastasia Sapovalov.

Fondatorii BeFly vor mai deschide o grădină de fluturi în anul 2025, în București. Dacă în această perioadă puteți vedea speciile Morpho helenor, Idea leuconoe, Parthenos sylvia, Papilio rumanzovia, Papilio polytes și Papilio lowi, Anastasia Sapovalov ne asigură că în viitor vor exista mult mai multe.

„În anul 2025, dorim să mai deschidem o grădină de fluturi în București, iar pe cea din Iași este posibil să o extindem, dar cu siguranță vom aduce mai multe specii de fluturi”, mai spune Anastasia Sapovalov.

Deoarece fluturii trăiesc pentru puțin timp, în perioada rece grădina va fi închisă. Prețul unui bilet pentru adulți este de 35 de lei, intrarea este gratis pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani, iar pentru cei până la 12 ani prețul este de 25 de lei. Sunt disponibile și abonamente pentru familie, care variază între 85 și 110 lei.

În zilele de lucru, timpul vizitei nu este limitat, însă în weekend este de 30 de minute. Dacă în grădină nu este foarte aglomerat, vizitatorii pot petrece mai mult timp în compania fluturilor.

Comentarii
  • Speciile astea de fluturi sunt ocrotite in tarile de origine, iar capturarea si scoaterea lor din tara de origine este considerata infractiune. Iar astia au ajuns sa se infoaie ca niste oameni de afaceri de succes. In ce plm de lume traim!
    Romanii, mai retarzi din fire, admira rezultatul traficantilor de animale exotice. Cum plm au trecut vama cu marfa de contrabanda? Aia de la Sculeni stiu doar de tigari si alcool?

  • aceeasta afacere nu e legala ca frluturii sunt protejati de lege pe ariile unde s-au perpetuat. Ce face Primarul de nu se autosesizeaza? Politia? Protectia Mediului, Protectia Consumatorului!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *