Prima pagină » Actualitate » Imagini șocante la morga spitalului din Horezu: “Fiecare își ia mortul pe care îl vrea” – FOTO, VIDEO

Imagini șocante la morga spitalului din Horezu: “Fiecare își ia mortul pe care îl vrea” – FOTO, VIDEO

06 dec. 2020, 15:34,
în Actualitate

Imagini șocante la morga spitalului din Horezu. Persoanele decedate sunt ținute pe jos, într-o mizerie de nedescris, iar rudele sunt lăsate să-și indentifice singuri morții.

La câteva zile după ce imaginile realizate la spitalul din Reșița au ieșit la iveală, unde pacienții au fost lăsați să zacă pe jos dezbrăcați, acum avem parte de încă o realitate cutremurătoare. Imagini șocante au fost filmate la morga spitalului din Horezu, devenit suport COVID.

Imagini șocante la morga spitalului din Horezu
Morții sunt abandonați pe jos, ori pe mese, iar rudele vin să le ridice trupurile fără ca cineva să îi însoțească. Aceștia intră singuri în morgă și se ghidează după capacele sicrielor. Imaginile au fost filmate de către o femeie, iar imaginile sunt pur și simplu revoltătoare.

Un cadavru este lăsat pe jos, în sac negru, altul pe o masă, iar printre ei combinezoane și alte lucruri aruncate. Nimeni nu știe ce să facă și cum ar trebui să procedeze.

”Nimeni nu e în această morgă. Lipsă personal, nu e nimeni aici. Ce să fac, să scriu în caietul ăsta? Nici nu știu ce să fac. Să scriu că am luat decedatul, că nu l-am luat? Cine scrie în caietul ăsta? Cum e posibil așa ceva. (…) Fiecare își ia mortul pe care îl vrea”, spune o femeie care a venit să ridice trupul unei rude decedate de Covid, într-o filmare postată pe Internet.

Reacția spitalului Horezu
Conducerea spitalului este de altă părere și spune că este o situație singulară, deoarece la morgă au ajuns patru decedați în 24 de ore. Chiar și ăla, conducerea recunoaște că nu există un angajat pentru a ghida rudele, însă portarul se ocupă de asta. Tot portarul este cel care distribuie echipamentele de protecţie pe care rudele trebuie să le poarte când intră în morgă.

Legat de mizeria de nedescris de la morgă, conducerea spitalului dă vina tot pe rude, spunând că sunt lucrurile decedaților pe care oamenii nu le mai iau acasă, potrivit Digi24.

Atenție, imagini cu un impact emoțional puternic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *