Prima pagină » Local » Imagini șocante, la Iași! A pus mâna pe un cuțit și un topor, ca să facă moarte de om! În schimb, tânărul ieșean a fost trimis la pușcărie (Exclusiv)
Imagini șocante, la Iași! A pus mâna pe un cuțit și un topor, ca să facă moarte de om! În schimb, tânărul ieșean a fost trimis la pușcărie (Exclusiv)

Imagini șocante, la Iași! A pus mâna pe un cuțit și un topor, ca să facă moarte de om! În schimb, tânărul ieșean a fost trimis la pușcărie (Exclusiv)

03 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean a fost pedepsit de magistrați după ce a fost acuzat că a încercat să facă moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Alexandru Iulian Ilășoaia la 4 ani și 2 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor. În plus, magistrații au confiscat de la ieșean un cuțit și un topor, obiecte folosite la comiterea infracțiunii

Imagini șocante, în județul Iași! Un individ a pus mâna pe un cuțit și pe un topor, pentru a face moarte de om! În schimb, tânărul a fost trimis acum la pușcărie. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Alexandru Iulian Ilășoaia la 4 ani și 2 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor.

„Instanța dispune confiscarea cuțitului și a toporului, bunuri folosite de inculpat la comiterea infracțiunii. Admite acțiunea formulată de partea civilă G.B. Obligă inculpatul Alexandru Iulian Ilășoaia să îi plătească acestei părți civile suma 39.500 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând 4.500 de lei daune materiale și 35.000 de lei daune morale”, au afirmat magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alexandru Iulian Ilășoaia, acuzat de tentativă de omor

Procesul lui Alexandru Iulian Ilășoaia a început pe data de 3 februarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor. Alexandru Iulian Ilășoaia a intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu câteva luni, după un incident violent. După scandal, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe Alexandru Iulian Ilășoaia, sub acuzația de tentativă de omor.

„În acest caz este vorba despre o agresiune care a avut loc recent. Bărbatul este suspectat că, în urma unui conflict spontan, a încercat să îi aplice o lovitură cu toporul în cap victimei. Partea vătămată s-a ferit, toporul trecându-i milimetric pe lângă cap”, au menționat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit anchetatorilor ieșeni, Alexandru Iulian Ilășoaia nu s-a lăsat descumpănit, acesta punând mâna pe un cuțit. Oamenii legii au susținut că individul a înjunghiat victima cu cuțitul în zona pieptului. La scurt timp, autoritățile au fost alertate cu privire la incident printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată și transportată de urgență la spital. Medicii care au tratat-o au constatat că leziunile suferite de aceasta au fost de natură să îi pună viața în primejdie.

Ieșeanul, dus după gratii

În același timp, polițiștii ieșeni au demarat ancheta și au ajuns, astfel, la Alexandru Iulian Ilășoaia. Individul a fost ridicat și dus la audieri. Mai apoi, ieșeanul a fost dus în fața instanței, cu propunerea de arestare.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Alexandru Iulian Ilășoaia, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au afirmat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Ulterior, individul a contestat decizia. Totuși, Curtea de Apel Iași a respins contestația formulată de individ la arestarea preventivă. De remarcat este faptul că, în ultimul an, în județul Iași au avut loc tot mai multe astfel de incidente. Așadar, zeci de ieșeni au fost audiați, cercetați, trimiși în judecată sau chiar condamnați pentru infracțiuni de acest gen, comise cu violență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024