Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini șoc, de pe camera de bord! Acestea ar fi putut fi ultimele clipe de viață ale unei tinere din Iași: „Am vrut să o atenționez, dar degeaba”

Imagini șoc, de pe camera de bord! Acestea ar fi putut fi ultimele clipe de viață ale unei tinere din Iași: „Am vrut să o atenționez, dar degeaba”

25 iul. 2024, 02:00, 22 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Camera de bord a unui vatman din Iași a surprins niște imagini șocante pe o trecere de pietoni. O tânără a fost aproape de un incident tragic, însă totul a fost evitat la limită

Vatmanul de la CTP aștepta liniștit la semafor după ce a lăsat călătorii în stație când a observat incidentul. O tânără care părea foarte grăbită nu a mai ținut cont de împrejurimi și și-a pus viața în pericol. Fata avea culoarea verde la semafor, însă nu și-a dat seama că vine o ambulanță cu semnalele acustice și luminoase pornite, în viteză. Din fericire, șoferul de pe ambulanță a fost vigilent și a evitat impactul.

Imagini incredibile, surprinse de camera de bord a unui tramvai din Iași

Incidentul a avut loc marți, 23 iulie 2024, în jurul orei 10:30 și a fost filmat cu camera de bord. Vatmanul a încercat să o atenționeze pe fată, însă în zadar, ea nu a avut nicio reacție. În momentul când ambulanța a ajuns la doi metri de ea, atunci și-a dat seama ce se întâmplă și s-a speriat. Din reflex, a sărit imediat doi pași în spate, iar ambulanța și-a putut continua drumul.

„Marți, în jurul orei 10:30, eram prin zona Tudor Vladimirescu, după ce am oprit în stație să permit călătorilor să coboare sau să urce, am așteptat liniștit la semafor. O călătoare era undeva în fața tramvaiului și aștepta culoare verde a semaforului ca să poată să treacă strada. Deodată, am observat în față că vine o ambulanță cu semnalele acustice și luminoase aprinse. Fix atunci s-a făcut verde pentru pietoni și tânăra respectivă și un băiat au dat să treacă strada. Băiatul a fost atent și s-a oprit când a auzit ambulanța. Fata a continuat să meargă cu capul în pământ, nu știu unde se gândea. Atunci am încercat și eu să o atenționez cu un claxon, dar nimic, niciun gest. Noroc că șoferul de pe ambulanță era foarte atent și a oprit, atunci ea și-a dat seama ce se întâmplă și a sărit imediat câțiva pași înapoi, sigur s-a speriat”, povestește vatmanul de pe traseul 8.

Pietonii sunt prea neglijenți

Vatmanii de la CTP petrec opt ore pe zi în trafic, pe străzile din Iași și observă multe situații. Chiar a doua zi, miercuri, 24 iulie, angajatul a surprins cu camera o situație similară în zona Târgu Cucu.

„Problema este că astfel de situații vedem în fiecare zi pe traseu, unii pietoni sunt total neatenți. Culmea a fost faptul că a doua zi, miercuri, am surprins cu camera de bord o altă situație similară la trecerea de pietoni de la Palatul Justiției din Târgu Cucu. O bătrânică era pe trecere, iar deși se auzea o ambulanță cum se apropie, ea și-a continuat drumul, punându-și viața în pericol. Nu a schițat nici măcar un gest, deși eu și un șofer am claxonat ca să o atenționăm”, a mai precizat vatmanul.

Tânăra din Iași, cu siguranță, nu va uita ce s-a întâmplat pe trecerea de pietoni, iar data viitoare va fi mai atentă.

Comentarii
  • Multi bastinasi ieseni sunt atat de retarzi ca nici pe strada nu stiu sa mearga. Dar au aere de locuitori ai unei capitale 🙂

    • Acesta este rezultatul îndobitocirii forțate de după ’89 (regimul trecut te învăța la școală cum să traversezi!), când ani și ani, prin toate mijloacele „de informare” în masă și în special prin intermediul televiziunilor, cetățenilor li s-a inoculat ideea de „prioritate a pietonului”, FĂRĂ a se completa și cu faptul că, înainte de angajarea în traversarea unui drum public, PIETONUL TREBUIE SA SE ASIGURE CA ACEASTA MANEVRA NU CONSTITUIE UN PERICOL PENTRU EL SI PENTRU CEILALȚI PARTICIPANȚI LA TRAFIC! La asta s-a ajuns: s-a anihilat instinctul de conservare, iar „zebra” e… protejată de ziduri și schilodirea sau moartea pietonului au devenit utopice dacă răspunderea a fost toată transferată conducătorului auto în mintea pietonului. Pietonul nu concepe că și șoferul poate fi neatent sau că frânele pot să nu țină. Singurul lucru care, totuși, a rămas în funcțiune, și funcționează impecabil(!), e… selecția naturală!!!

  • Indolenta la cote maxime.Si nu este singurul caz.

  • Soferii aflati in misiune trebuie sa invete ca au prioritate de trecere DAR CU REDUCEREA VITEZEI PT EVITAREA ORICARUI PERICOL, nu in viteza. Poate le iese in cale un ORB sau un SURD si degeaba au semnalele acustice si luminoase

    • In care Lege scrie asta cu reducerea vitezei?

      • @anonim in codul rutier: „prioritate de trecere – dreptul unui participant la trafic de a trece inaintea celorlalti participanti la trafic cu care se intersecteaza, IN CONFORMITATE CU PREVEDERIE LEGALE PRIVIND CIRCULATIA PE DRUMURILE PUBLICE”. Adica trebuie sa respecti si restul regulilor, inclusiv cazul cand se pot intalni 2 masini in misiune din directii diferite. Ce fac intra unii in altii?

  • De multe ori am zis că ar trebui eliberate permise de circulație pt pietoni, mai ales pt cei din satul Iași

  • O vaca proasta…

  • n-ai ce să le ceri, sunt în lumea lor

    Vaca are căștile în ureche ascultând muzică și nu-și dă seama ce se întâmplă, mulți tineri tembeli merg așa pe stradă.

  • multi chiriasi veniti din judetele vecine: SV BT NT GL VS BC, adica de la coada vacii, ei nu stiu de semafoare, de prioritate la salvare, politie, smurd, s.a., de lasat locul pe scaune in tramvaie si autobuze pentru cei in varsta, care vin de la munca sau care sunt cu copii. au pretentia ca li se cuvine totul si nimeni nu trebuie sa le spuna nimic ca ei le stiu pe toate.

  • prostalauce …am intalnit si pe uber bolt habar n-au sa conduca…si ele fac soferie iti lasi viata pe mana lor!….

  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Dobitocilor, pana nu ati facut scoala de soferi va comportati altfel ?
    Exista un numar mare de cetateni care nu au facut scoala de soferi si , ca atare, nu cunosc niste reguli
    Nu e vina lor
    Viata are prioritate
    Pietonii au intotdeauna prioritate
    Sa mai pomenesc ca astia de pe ambulanta pornesc semnalele cand intra intr-o intersectie si le opresc imediat ce trec de ea ?

    • Nu ai dreptate. Pietonii nu au intotdeauna prioritate. Daca ar fi sa ne luam dupa tine, pietonii pot traversal pe rosu ori pe unde ii taie capul. Legea e una pentru toti, nu doar pentru conducatorii auto.

    • Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii atunci cand o incala. Deci e vina lor. Asa ca mai moale cu necunoasterea regulilor. Fiecare e pe barba lui.

  • Cand traversezi strada doar cu ochii in semafor (in cel mai bun caz) ori in telefon, inseamna ca iti incredintezi sanatate sau chiar viata, in mainile altora. A celor de la volan. Cam 50% dintre pietoni procedeaza asa, iar rezultatele se vad in numarul de accidente cu victime petrecute pe trecerea de pietoni.
    Nu mai amintesc de maria sa pietonul care traverseaza pe trecere in diagonala: cu 5 metri inainte de trecere si 5 metri dupa trecere. Ca-i pleaca tramvaiiul si se grabeste.
    Da, asta are dreptate: unii sunt prea prosti pentru a putea merge in siguranta pe strada.

  • Imaginati-va ca asta merge si la vot 🙂

  • Si daca ar fi fost sa crape, ce paguba am fi avut ???????????????? Am mai fi scapat de o BOARFA !!!!!!!!!!!!!!! Bravo !!! La cit mai multe !!!!

  • si salvarea cara numai babe si mosi , mortaciuni, cu sirenele aprinse .
    gaz consumat degeaba

  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Fata e pe zebra pe culoare verde la semafor
    Puteti preciza dispozitia legala care obliga PIETONII sa dea prioritate ambulantei cand se afla pe zebra pe culoarea verde a semaforului ?

    • Politia Rutiera

      Si daca soferul e neatent sau nu ii merge Abs-ul? Tu ca pieton nu trebuie sa te ASIGURI ca ramai intreaga? Semnale alea acustice nu iti dau de gandit? Vine o ambulanta in misiune. Ma opresc din traversare si o las sa treaca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *