Prima pagină » Stiri si curiozitati » Imagini și denumiri de flori de grădină. Iată care sunt cele mai frumoase flori pentru grădina de toamnă

Imagini și denumiri de flori de grădină. Iată care sunt cele mai frumoase flori pentru grădina de toamnă

05 oct. 2022, 11:36,
în Stiri si curiozitati

Cauți imagini și denumiri de flori de grădină? Ei bine, iată care sunt cele mai frumoase flori pentru grădina ta de toamnă.

Chiar dacă toamna și-a intrat în drepturi, nu ar trebui să renunți la florile care îți bucură atât de mult sufletul. Când vine vorba de flori de toamnă pentru grădina ta, există o multitudine de variante, care mai de care mai frumoase și mai colorate. Poate că nu ne putem referi la florile care cresc, în mod normal, în anotimpul cald, cum sunt zambila, laleaua, frezia, begonia sau regina nopții, dar te poți bucura privind flori rezistente la frig, de tipul anemonelor, celosiei sau asterului. Și aceastea sunt deosebite și merită apreciate la adevărata lor valoare.

Iată câteva imagini și denumiri cu flori pentru grădina de toamnă, care să te ajute să treci mai ușor de astenie (bineînțeles, dacă ești predispus/ă la stare de oboseală și slăbiciune).

Imagini și denumiri de flori de grădină pentru toamnă

Cele mai frumoase flori de toamnă, pe care le poți avea în grădina ta sunt Anemonele, Heliopsisul, Floarea Elenei, Asterul și Celosia.

Anemonele de toamnă

Anemonele de toamnă, sau anemonele hybrid „Rotkäppchen” sunt plante perene, voluminoase și incredibil de elegante, care se înalță deasupra frunzelor. Imediat ce au înflorit, ele pot fi folosite ca plante decorative.

Anemonele de toamnă sunt plante care fac față cu brio temperaturilor scăzute, nu sunt afectate de paraziți și nici de alte boli des întâlnite la plante. Aceste flori sunt foarte simplu de îngrijit și pot fi găsite în diverse culori: de la alb, roșu și galben, până la violet sau cărămiziu.

anemone mov de toamna

Anemonele de toamnă, sau anemonele hybrid „Rotkäppchen” sunt plante perene, voluminoase și incredibil de elegante, care se înalță deasupra frunzelor.

Heliopsisul sau Florea Soarelui Falsă

Heliopsis reprezintă un gen de plante anuale erbacee și perene, care fac parte din familia Asteraceae sau Astrovaceae. Acestea cresc în America Centrală și de Nord, iar numele lor înseamnă „asemănător soarelui”, fapt ce le confirmă asemănarea cu cea mai importantă sursă de energie pentru viața de pe Pământ.

Floarea Soarelui Falsă, cum mai este cunoscută în popor, prezintă flori micuțe, de culoare galben închis, care își menține nuanța, chiar și după ce se usucă.

flori galbene mici

Heliopsis reprezintă un gen de plante anuale erbacee și perene, care fac parte din familia Asteraceae sau Astrovaceae.

Floarea Elenei sau Helenium Autumnale

Helenium Autumnale, sau floarea Elenei, este o specie de plante cu flori din America de Nord din familia Asteraceae. Această plantă este caracterizată de un colorit intens, cu flori mari galbene, portocalii sau roșii. Semănatul are loc în perioada februarie-iunie, iar la început de toamnă grădina îți va fi plină de flori frumoase și viu colorate.

flori mici colorate cu galben și portocaliu

Helenium Autumnale, sau floarea Elenei, este o specie de plante cu flori din America de Nord din familia Asteraceae.

Asterul sau floarea în formă de steluță

Asterul, cunoscută de majoritatea oamenilor ca floarea în formă de steluță, este un gen de plante din familia Asteraceae, ordinul Asterales. Această floare nu este deloc pretențioasă și se prinde în orice tip de sol. Toamna este anotimpul ei preferat, mai exact în perioada septembrie-octombrie, deoarece înflorește din abundență. Poate fi plantată atât în grădină, cât și în ghiveci.

flori mici și mov cu mijloc galben

Asterul, cunoscută de majoritatea oamenilor ca floarea în formă de steluță, este un gen de plante din familia Asteraceae, ordinul Asterales.

Celosia

Celosia reprezintă un gen de plante comestibile și ornalementale, care fac parte din familia amarantului, Amaranthaceae. Denumirea acestei plante provine de la grecescul κήλεος, care se traduce prin ardere. Acest lucru se referă la capetele florii, care sunt asemănătoare cu flăcările.

Celosia, cunoscută în popor ca și „Creasta cocoșului”, se plantează în luna mai și înflorește la final de vară și început de toamnă. Poate fi găsită în culorile roșu, mov și ciclam.

flori colorate cu galben și cărămiziu

Celosia reprezintă un gen de plante comestibile și ornalementale, care fac parte din familia amarantului, Amaranthaceae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *