Prima pagină » Actualitate » Imagini reprobabile la USR-PLUS Vrancea! Membrii se acuză între ei că au furat la alegerile interne – FOTO, VIDEO

Imagini reprobabile la USR-PLUS Vrancea! Membrii se acuză între ei că au furat la alegerile interne – FOTO, VIDEO

14 iun. 2021, 07:55,
George Cristian în Actualitate

Scandal în toată regulă în cadrul USR-PLUS Vrancea. Odată cu organizarea alegerilor interne din filială au apărut şi mai multe acuzaţii. Un membru USR-PLUS s-a filmat în interiorul partidului spunând că în alegeri s-a înregistrat mai multe tentative de furt. La fața locului au intervenit şi poliţiştii.

Noaptea că hoții pare să fie nouă caracterizare a controversatului partid. Vorbim despre faptul că Radu Țigănuș, candidat pentru funcţia de președinte al filialei USR-PLUS din Vrancea şi subprefectul judeţului s-a filmat şi a chemat poliţia în momentul în care, conform spuselor lui, în fața sediului se afla o persoană din USR care avea un model de buletin de vot și care îi îndruma pe cei care intrau în filială cum să voteze.

Noaptea că hoții la USR-PLUS Vrancea! Au furat la alegerile interne

Conform postării publicate de Radu Țigănuș, în USR-PLUS Vrancea s-a înregistrat mai multe fraude electorale. Acesta scrie, într-o postare publicată pe o reţea de socializare cum s-au petrecut evenimentele. Vorbim despre faptul că, conform sursei citate, președintele USR-PLUS, Filiala Focșani a convocat Adunarea Generală iar noaptea că hoții au decis formarea unei comisii electorale fără să tină cont că aceasta era deja constituită:

Despre ziua de astăzi!
Din păcate, am asistat cu toții la un exercițiu care se dorea a fi democratic. Dar nu a fost!
Duminică dimineaţa, în jurul orei 01.00 a.m., președintele USRPLUS Filiala Focșani, Atanasiu Corina a convocat Adunarea Generală a Filialei Focșani pentru data de 13.06.2021, ora 10.00 cu reconvocare la ora 12.00.
Procedura privind alegerile interne prevede clar la cap.IV, alin.6 că prerogativa convocării AG-urilor este exclusiv în sarcina Birourilor Județene Reunite.

Deasemenea, dumneaei a decis, tot “noaptea că hoții”, formarea unei noi comisii electorale, neținând cont că AG Filiala Focșani avea deja stabilită comisia. În cadrul Procedurii se prevede foarte clar că se pot admite candidaturi pentru funcția de membru în CE cu cel mult 7 zile înainte de AG. Atanasiu Corina nu a ținut cont nici de această prevedere şi, având susţinerea colegului Mălureanu Liviu, a mers mai departe în acest demers, total nestatutar!  a menționat Țigănuș

Un membru USR-PLUS căra o sacoșă cu buletinele de vot care erau deja completate

În altă ordine de idei, subprefectul povesteşte faptul că un membru USR-PLUS căra o sacoșă plină cu buletine de vot care erau precompletate. Acestea urmau a fi distribuită către membrii care urmau să voteze,

” În pofida tuturor recomandărilor de a stopa procesul electoral, venite din partea membrilor din Comisia Tehnică de Fuziune cât și din partea Secretarului General USR dl. Marussi, Mălureanu Liviu și Atanasiu Corina au mers mai departe, întrucât miza era mare: câștigarea cu orice preț a alegerilor din cadrul AG Focșani!
Iar pentru a câștiga alegerile, au recurs la practici mai puţin ortodoxe.

Astăzi, în proximitatea sediului USRPLUS, Mălureanu Liviu a fost surprins cu o sacoșă plină cu buletine de vot precompletate, care urmau să fie distribuite către membrii votanți. Mai mult de atât, a fost surprinsă în direct( video) o membră USRPLUS, care avea deja asupra sa un asemenea exemplar de buletin de vot și care făcea instructaj la fața locului, membrilor care așteptau să voteze și care habar nu aveau că trebuie să o voteze doar pe Atanasiu Corina și pe echipa dânsei. ” continuă subprefectul de Vrancea.

Poliţiştii au venit la faţa locului iar alegerile au fost amânate

În altă ordine de idei, se pare că la sediul USR-PLUS Vrancea a venit un echipaj al poliţiei care a fost chemat pentru o presupusă hărțuire. În încheiere, alegerile interne din USR-PLUS Vrancea au fost amânate pentru o dată ulterioară:

În momentul în care a observat că membrii USRPLUS de bună credință încearcă să stopeze acest furt, dna Atanasiu a sunat la 112 și a reclamat că o persoană hărțuiește membrii care așteptau să voteze. În fapt, persoana care „hărțuia” nu făcea altceva decât să filmeze, să documenteze fraudă și să o oprească.
Am ajuns și eu la sediul USRPLUS din Bd. Unirii și am putut constata toate cele relatate mai sus!
Într-un sfârșit, alegerile au fost stopate, dar doar după ce unul dintre membrii corecți USRPLUS a observat că buletinul de vot folosit era viciat! O candidată figura pe buletin de 2 ori în aceeași listă! Drept urmare, alegerile pentru filiala Focșani au fost reconvocate în zilele de 26 și 27 Iunie 2021. explică membrul USR-PLUS Vrancea

Practică așa spusă PSD-istă pusă în aplicare de nouă clasă politică

Nouă clasă politică, aşa cum susţin cei din USR-PLUS că sunt, dă dodavă de metehne vechi. Vorbim despre faptul că, conform spuselor suprefectului Vrancea, oamenii au fost aduși la vot cu autobuzul.

Despre membrii aduși cu autobuzul din Crucea Roșie Română nu are rost să vă mai povestesc! Las pozele să vorbească de la sine.
În încheiere, aș dori să îmi cer scuze fața de toți membrii USRPLUS, care au venit astăzi să voteze corect și care, fără voia lor, au fost martorii acestui circ.
În mod special, celor doi membri din Comisia Electorală (nestatutară de altfel), pe care i-am acuzat pe nedrept de implicare în tentativa de fraudare a alegerilor. Şi au îndeplinit sarcinile conform procedurii şi nu au avut nici o vină! a conchis Radu Țigănuș, membru USR-PLUS și subprefectul de Vrancea.

Clotilde Armand este acuzată că ar fi fraudat alegerile de la Sectorul 1

Nu sunt primele acuzații de fraudă înregistrate în cadrul USR. Controversatul primar al Sectorului 1 are în plină desfășurare un proces prin care se ridică suspiciunea rezonabilă, conform procurorilor, că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate. Chiar procurorul de caz a explicat faptul că au fost fraude. Vorbim despre faptul că autoritățile s-au sesizat în momentul în care în spațiul public au apărut mai multe imagini cu membri USR-PLUS care umblau la sacii de votare din interiorul secțiilor.

În altă ordine de idei, este incredibil cum USR-PLUS girează astfel de personaje în spațiul public, personaje peste care planează suspiciuni de fraude electorale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`